Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Büyükşehirden Belsa önünde onaysız, çalışma

GÜNDEM 25.10.2021 - 15:03, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2598+ kez okundu.
 

Büyükşehirden Belsa önünde onaysız, çalışma

Yürüyüş Yolu çalışmalarıyla mağdur edilen Belsa Taksi durağını, İnönü Caddesi’nin en önemli bağlantı yolu Abdurrahman Yüksel Caddesi üzerine almak için kaldırımda alelacele çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesinin diktiği yeşil-siyah yol babalarını söktü. Kaldırımları kırdı. Tarihi değeri olan bölge için Koruma Kurulu onayı da alınmadığı öğrenildi

Yürüyüş Yolu çalışmalarıyla mağdur edilen Belsa Taksi durağını, İnönü Caddesi’nin en önemli bağlantı yolu Abdurrahman Yüksel Caddesi üzerine almak için kaldırımda alelacele çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit Belediyesinin diktiği yeşil-siyah yol babalarını söktü. Kaldırımları kırdı. Tarihi değeri olan bölge için Koruma Kurulu onayı da alınmadığı öğrenildi   İzmit Belediyesinin önünde taksi durağı için cep yapımı çalışması başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME, vatandaşların kullandığı kaldırımlarda alelacele çalışma başlattı. İzmit Belediyesinin kamu kaynaklarını kullanarak diktiği yeşil-siyah yol babalarını da söken Büyükşehir ekipleri, oldu-bittiye getirdikleri çalışmayla büyük tepki çekti. Yürüyüş Yolu ile İnönü Caddesi arasında yüzlerce metrelik güzergâhta tek bağlantı yolu olan ve trafik yoğunluğu yaşanan cadde, plansız bir çalışmaya adeta kurban edildi.   PLANSIZ PROGRAMSIZ ÇALIŞMA Yürüyüş Yolu çalışması nedeniyle durağa giriş çıkışları kapanan ve mağdur olan taksi esnafını, Sabri Yalım Parkı’nın diğer tarafına almak isteyen Büyükşehir, hem İzmit Belediyesinin giriş güzergâhı hem de İnönü Caddesi’ne çıkmak için yüzlerce metre boyunca var olan tek yol olan, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Abdurrahman Yüksel Caddesi’nde, aniden plansız, programsız bir çalışma başlattı. Her konuda kurumlar arası diyalog çağrılarında bulunurken, İzmit Belediyesinin önünde yapılan bu yol çalışması için geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı yazı yazıp, yanıt beklemeden aceleyle pazartesi başlanan çalışma, en hafif tabirle siyasi ve bürokratik nezaketsizlik olarak değerlendirildi.   KORUMA KURULU’NDAN ONAY ALINMADI İzmit Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Ömerağa Mahallesi, 279 ada 11 nolu parselde yer alan İstanbul II nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 12.10.1993 tarih ve 3224 sayılı kararı ile tescil edilen kentimizin önemli kültürel varlıklarından olan Tarihi Tekel Binası Kalıntılarının bulunduğu ve konumu itibariyle, kent merkezinin nefes alma noktalarından olan Sabri Yalım Parkı önünde KBB tarafından yapılmaya başlanan çalışma için, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onayının dahi alınmadığı öğrenildi. “Ben yaptım oldu” anlayışı ile gerçekleştirilen çalışma, bir kurumun proje yönetim şeklini gözler önüne serdi.
Yürüyüş Yolu çalışmalarıyla mağdur edilen Belsa Taksi durağını, İnönü Caddesi’nin en önemli bağlantı yolu Abdurrahman Yüksel Caddesi üzerine almak için kaldırımda alelacele çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediyesinin diktiği yeşil-siyah yol babalarını söktü. Kaldırımları kırdı. Tarihi değeri olan bölge için Koruma Kurulu onayı da alınmadığı öğrenildi
Yürüyüş Yolu çalışmalarıyla mağdur edilen Belsa Taksi durağını, İnönü Caddesi’nin en önemli bağlantı yolu Abdurrahman Yüksel Caddesi üzerine almak için kaldırımda alelacele çalışma başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit Belediyesinin diktiği yeşil-siyah yol babalarını söktü. Kaldırımları kırdı. Tarihi değeri olan bölge için Koruma Kurulu onayı da alınmadığı öğrenildi
 
İzmit Belediyesinin önünde taksi durağı için cep yapımı çalışması başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME, vatandaşların kullandığı kaldırımlarda alelacele çalışma başlattı. İzmit Belediyesinin kamu kaynaklarını kullanarak diktiği yeşil-siyah yol babalarını da söken Büyükşehir ekipleri, oldu-bittiye getirdikleri çalışmayla büyük tepki çekti. Yürüyüş Yolu ile İnönü Caddesi arasında yüzlerce metrelik güzergâhta tek bağlantı yolu olan ve trafik yoğunluğu yaşanan cadde, plansız bir çalışmaya adeta kurban edildi.
 
PLANSIZ PROGRAMSIZ ÇALIŞMA
Yürüyüş Yolu çalışması nedeniyle durağa giriş çıkışları kapanan ve mağdur olan taksi esnafını, Sabri Yalım Parkı’nın diğer tarafına almak isteyen Büyükşehir, hem İzmit Belediyesinin giriş güzergâhı hem de İnönü Caddesi’ne çıkmak için yüzlerce metre boyunca var olan tek yol olan, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Abdurrahman Yüksel Caddesi’nde, aniden plansız, programsız bir çalışma başlattı. Her konuda kurumlar arası diyalog çağrılarında bulunurken, İzmit Belediyesinin önünde yapılan bu yol çalışması için geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı yazı yazıp, yanıt beklemeden aceleyle pazartesi başlanan çalışma, en hafif tabirle siyasi ve bürokratik nezaketsizlik olarak değerlendirildi.
 
KORUMA KURULU’NDAN ONAY ALINMADI
İzmit Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Ömerağa Mahallesi, 279 ada 11 nolu parselde yer alan İstanbul II nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunun 12.10.1993 tarih ve 3224 sayılı kararı ile tescil edilen kentimizin önemli kültürel varlıklarından olan Tarihi Tekel Binası Kalıntılarının bulunduğu ve konumu itibariyle, kent merkezinin nefes alma noktalarından olan Sabri Yalım Parkı önünde KBB tarafından yapılmaya başlanan çalışma için, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu onayının dahi alınmadığı öğrenildi. “Ben yaptım oldu” anlayışı ile gerçekleştirilen çalışma, bir kurumun proje yönetim şeklini gözler önüne serdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.