Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Tügva Vakfına aylık 212 bin lira gelirli yurt vermişler

GÜNDEM 15.09.2021 - 16:31, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1994+ kez okundu.
 

Tügva Vakfına aylık 212 bin lira gelirli yurt vermişler

İzmit Belediyesi’ne ait olan Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nin aylık 1000 TL ücreti tartışmaların üzerine geri çekildi. Bir diğer yandan AKP döneminde TÜGVA’ya tahsis edilen öğrenci yurdunun aylık 1520 TL olduğu ortaya çıktı.

İzmit Belediyesi’ne ait olan Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nin aylık 1000 TL ücreti tartışmaların üzerine geri çekildi. Bir diğer yandan AKP döneminde TÜGVA’ya tahsis edilen öğrenci yurdunun aylık 1520 TL olduğu ortaya çıktı. İzmit Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi’nde inşa edilen ve geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Çınar Çocuk Evi üzerinden ücret tartışmaları devam ederken ücret geri çekildi.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile açılan Çocuk Evi’nin ücret tarifesinin açıklanması sonrası AKP İlçe Başkanı Ali Güney ve Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri aylık 1000 lira ücrete tepki gösterdi. Bir diğer yandan İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında ücret tarifesi oy birliğiyle komisyona havale edilmişti. BEDELSİZ VERİLDİ Ücretsiz olacağına dair herhangi bir söylem yer almazken AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ücretsiz algısının olduğunu vurgulayarak “Şimdi de ücretsiz diye Kemal Kılıçdaroğlu’na açtırılan kreşin aslında aylık bin TL ücreti olduğu ortaya çıktı”  diyerek tepki gösterdi. Birçok AKP’li kreş ücreti üzerinden İzmit Belediyesi’ne yüklenerek “Kreş değil ticarethane açtı” eleştirisi yapıyor. Yapılan ticarethane eleştirisi, AKP’li Nevzat Doğan dönemini akıllara getirdi. Hatırlanacağı üzere Nevzat Doğan döneminde İzmit Belediyesi tarafından Tepeköy Mahallesi’nde inşa edilen 140 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, Bilal Erdoğan’ın vakfı olarak bilinen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’na bedelsiz bir şekilde tahsis edilmişti.  TÜGVA’YA AYLIK 212 BİN LİRA GELİR İzmit Belediyesi’ne ait olan ve işletmesi TÜGVA tarafından yapılan öğrenci yurdunun aylık ücretine Kocaeli Gazetesi ulaştı. 1 Eylül 2021- 30 Haziran 2022 tarihleri arasında açık olacak üniversite öğrenci yurdu için aylık 1520 TL isteniyor. Vakfa yapılan ödemeden belediye hiçbir kazanç elde etmiyor. Belediye tarafından inşa edilen ve oyun salonlarına kadar belediye tarafından alınan yurttan TÜGVA her ay 212 bin lira gelir elde edecek. NE DİYECEKLER? Özel öğrenci yurdu gibi işletilen vakıf yurdunda kalmak için ise TÜGVA’nın mülakatından geçmek gerekiyor. Belediye kasasına gidecek olan aylık bin lirayı eleştiren AKP’li Meclis Üyeleri’nin maliyeti belediye tarafından karşılanan ve gelirleri TÜGVA’ya aktarılacak öğrenci yurdu hakkında ne diyeceği merak ediliyor.
İzmit Belediyesi’ne ait olan Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nin aylık 1000 TL ücreti tartışmaların üzerine geri çekildi. Bir diğer yandan AKP döneminde TÜGVA’ya tahsis edilen öğrenci yurdunun aylık 1520 TL olduğu ortaya çıktı.

İzmit Belediyesi’ne ait olan Yeşilova Çınar Çocuk Evi’nin aylık 1000 TL ücreti tartışmaların üzerine geri çekildi. Bir diğer yandan AKP döneminde TÜGVA’ya tahsis edilen öğrenci yurdunun aylık 1520 TL olduğu ortaya çıktı.

İzmit Belediyesi tarafından Yeşilova Mahallesi’nde inşa edilen ve geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Çınar Çocuk Evi üzerinden ücret tartışmaları devam ederken ücret geri çekildi.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile açılan Çocuk Evi’nin ücret tarifesinin açıklanması sonrası AKP İlçe Başkanı Ali Güney ve Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri aylık 1000 lira ücrete tepki gösterdi. Bir diğer yandan İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında ücret tarifesi oy birliğiyle komisyona havale edilmişti.

BEDELSİZ VERİLDİ

Ücretsiz olacağına dair herhangi bir söylem yer almazken AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ücretsiz algısının olduğunu vurgulayarak “Şimdi de ücretsiz diye Kemal Kılıçdaroğlu’na açtırılan kreşin aslında aylık bin TL ücreti olduğu ortaya çıktı”  diyerek tepki gösterdi. Birçok AKP’li kreş ücreti üzerinden İzmit Belediyesi’ne yüklenerek “Kreş değil ticarethane açtı” eleştirisi yapıyor. Yapılan ticarethane eleştirisi, AKP’li Nevzat Doğan dönemini akıllara getirdi. Hatırlanacağı üzere Nevzat Doğan döneminde İzmit Belediyesi tarafından Tepeköy Mahallesi’nde inşa edilen 140 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, Bilal Erdoğan’ın vakfı olarak bilinen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’na bedelsiz bir şekilde tahsis edilmişti. 

TÜGVA’YA AYLIK 212 BİN LİRA GELİR

İzmit Belediyesi’ne ait olan ve işletmesi TÜGVA tarafından yapılan öğrenci yurdunun aylık ücretine Kocaeli Gazetesi ulaştı. 1 Eylül 2021- 30 Haziran 2022 tarihleri arasında açık olacak üniversite öğrenci yurdu için aylık 1520 TL isteniyor. Vakfa yapılan ödemeden belediye hiçbir kazanç elde etmiyor. Belediye tarafından inşa edilen ve oyun salonlarına kadar belediye tarafından alınan yurttan TÜGVA her ay 212 bin lira gelir elde edecek.

NE DİYECEKLER?

Özel öğrenci yurdu gibi işletilen vakıf yurdunda kalmak için ise TÜGVA’nın mülakatından geçmek gerekiyor. Belediye kasasına gidecek olan aylık bin lirayı eleştiren AKP’li Meclis Üyeleri’nin maliyeti belediye tarafından karşılanan ve gelirleri TÜGVA’ya aktarılacak öğrenci yurdu hakkında ne diyeceği merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.