Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

KSO Başkanı Zeytinoğlu işsizlik oranını değerlendirdi

EKONOMİ 10.03.2020 - 16:40, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1808+ kez okundu.
 

KSO Başkanı Zeytinoğlu işsizlik oranını değerlendirdi

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranında hem aylık hem yıllık bazda beklendiği gibi artış olduğunu söyleyerek, “Aralık ayında işsizlik oranı, kasıma göre 0.4 puan, 2018 yılının aralık ayına göre 0.2 puan artarak yüzde 13.7’ye yükseldi.

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranında hem aylık hem yıllık bazda beklendiği gibi artış olduğunu söyleyerek,  “Aralık ayında işsizlik oranı, kasıma göre 0.4 puan, 2018 yılının aralık ayına göre 0.2 puan artarak yüzde 13.7’ye yükseldi. Ancak sanayi sektöründe istihdam artışının aralık ayında da devam ettiğini memnuniyetle görüyoruz.” dedi. “Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, işgücüne katılımdaki artış 95 bin kişi olurken, istihdam artışı sadece 3 bin kişi oldu.” diyen Zeytinoğlu, “2019 yılında, bir önceki yıla göre aralık ayına kadar tüm aylarda istihdam kaybı yaşanmıştı. Yıl genelinde sadece aralık ayında 3 bin kişilik istihdam artışı olduğunu görüyoruz. Çok sınırlı da olsa son çeyrekte üretim ve ekonomideki iyileşmenin ağırlıklı olarak sanayi sektöründe istihdama yansıdığını görüyoruz. Aralık ayında sanayi sektörünün istihdamdaki payı yüzde 20.6’ya yükseldi. Sanayide 225 bin kişi, hizmetler sektöründe ise 122 bin kişi istihdam artışı oldu. Tarımda istihdam kaybı 225 bin kişi olurken, inşaat sektöründe 119 bin kişi istihdam kaybı yaşandı.” dedi.
TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranında hem aylık hem yıllık bazda beklendiği gibi artış olduğunu söyleyerek, “Aralık ayında işsizlik oranı, kasıma göre 0.4 puan, 2018 yılının aralık ayına göre 0.2 puan artarak yüzde 13.7’ye yükseldi.

TÜİK tarafından açıklanan işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, işsizlik oranında hem aylık hem yıllık bazda beklendiği gibi artış olduğunu söyleyerek,  “Aralık ayında işsizlik oranı, kasıma göre 0.4 puan, 2018 yılının aralık ayına göre 0.2 puan artarak yüzde 13.7’ye yükseldi. Ancak sanayi sektöründe istihdam artışının aralık ayında da devam ettiğini memnuniyetle görüyoruz.” dedi.

“Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, işgücüne katılımdaki artış 95 bin kişi olurken, istihdam artışı sadece 3 bin kişi oldu.” diyen Zeytinoğlu, “2019 yılında, bir önceki yıla göre aralık ayına kadar tüm aylarda istihdam kaybı yaşanmıştı. Yıl genelinde sadece aralık ayında 3 bin kişilik istihdam artışı olduğunu görüyoruz. Çok sınırlı da olsa son çeyrekte üretim ve ekonomideki iyileşmenin ağırlıklı olarak sanayi sektöründe istihdama yansıdığını görüyoruz. Aralık ayında sanayi sektörünün istihdamdaki payı yüzde 20.6’ya yükseldi. Sanayide 225 bin kişi, hizmetler sektöründe ise 122 bin kişi istihdam artışı oldu. Tarımda istihdam kaybı 225 bin kişi olurken, inşaat sektöründe 119 bin kişi istihdam kaybı yaşandı.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.