Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Yüksek Fiyat Artışları Kamu Çalışanlarını Kara Kara Düşündürmektedir

SAĞLIK 27.10.2019 - 01:04, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2733+ kez okundu.
 

Yüksek Fiyat Artışları Kamu Çalışanlarını Kara Kara Düşündürmektedir

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Ömer Çeker, Kocaeli Devlet Hastanesi ile İzmit Seke Devlet Hastanesi, İşyeri Temsilcileri ile toplantı yaptı.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi,  Ömer Çeker, Kocaeli Devlet Hastanesi ile İzmit Seke Devlet Hastanesi, İşyeri Temsilcileri ile toplantı yaptı. Temsilciler Bilgilendirdi      Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Ömer Çeker, Kocaeli Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Arif Çaylak, Temsilci Nursel Haymana, İzmit Seka Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Ahmet Atalay, Temsilci Hasan Şekerci, Çiğdem Öktem, Eski Temsilci Levent Öz, Delege Engin Paşaoğlu, Fatih Öztürk İle birlikte temsilci toplantısı yaptı, çalışama hayatındaki gelişmeleri ve Ağustos ayında yapılan Toplu Sözleşme ile ilgili temsilcileri bilgilendirdi.  Başkan Çeker; Toplantı sonunda açıklamalarda bulundu. Yüksek Fiyat Artışları Kamu Çalışanlarını Kara Kara Düşündürmektedir. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Çeker; Temel tüketim maddelerinde meydana gelen yüksek fiyat artışları Kamu çalışanlarını kara kara düşündürmektedir. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zammın yanında, okulların açılması ile toplu taşım araçlarına yapılan zam ile kamu çalışanlarının temmuz zamları buharlaştı. Yük sek enflasyon altında ezilen Kamu çalışanları bir yandan da yüksek vergiler altında ezilmektedirler. Kamu Çalışanının Maaşının Üçte Biri Vergi Yolu İle Kesilmektedir. Kamu çalışanları yıl içinde aldığı almış olduğu maaş zamları adaletsiz vergilendirme nedeniyle vergilere gitmektedir. Ülkemizde ağırlıklı olarak dolaylı vergilendirme uygulanmakta, kaynağından kolay tahsilat sağlandığı için ücretlilerden alınan gelir vergisi, toplam vergi gelirleri içinde yüksek bir paya sahip olmaktadır. Kamu Çalışanları en düşük dilim olan 15 oranı ile vergilendirildiğinde dahi dolaylı vergilerle birlikte bir çalışanın maaşının dörtte biri, 20’lik dilime geçtiğinde ise üçte biri, 27’lik dilime geçtiğinde ise yaklaşık 40’ı vergiler yoluyla kesintiye uğramaktadır. Yeni Vergi Paketinde Kamu Çalışanları Mağdur Edilmemeli    Ülkemizde hiçbir iş adamı hiçbir zengin, gelirinin üçte birini gelir vergisi olarak ödememektedir. Adaletsizliği doğuran ana kriter de budur. Yüksek kamu giderlerinin karşılanması için siyasi irade tarafından yeni vergi paketi hazırlandığı kamu oyuna yansımıştır. Hazırlanan bu pakette yine ücretli kesimin gelir vergisi oranlarının yükseltildiği, İş Adamlarının ve zenginlerin vergi dilim oranlarının düşürüldüğü söylentileri (duyumları) basın yayın kuruluşları tarafından yazılıp çizilmektedir. Bu söylentiler kamu çalışanlarını rahatsız ve huzursuz etmektedir. Hazırlanan yeni vergi paketinde kamu çalışanları mağdur edilmemeli az kazanan dan az çok kazanandan çok vergi alınmak suretiyle kamu vicdanı rahatlatılmalıdır. Diyerek açıklamasını sonlandırdı.       
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Ömer Çeker, Kocaeli Devlet Hastanesi ile İzmit Seke Devlet Hastanesi, İşyeri Temsilcileri ile toplantı yaptı.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi,  Ömer Çeker, Kocaeli Devlet Hastanesi ile İzmit Seke Devlet Hastanesi, İşyeri Temsilcileri ile toplantı yaptı.

Temsilciler Bilgilendirdi     

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Ömer Çeker, Kocaeli Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Arif Çaylak, Temsilci Nursel Haymana, İzmit Seka Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Ahmet Atalay, Temsilci Hasan Şekerci, Çiğdem Öktem, Eski Temsilci Levent Öz, Delege Engin Paşaoğlu, Fatih Öztürk İle birlikte temsilci toplantısı yaptı, çalışama hayatındaki gelişmeleri ve Ağustos ayında yapılan Toplu Sözleşme ile ilgili temsilcileri bilgilendirdi.  Başkan Çeker; Toplantı sonunda açıklamalarda bulundu.

Yüksek Fiyat Artışları Kamu Çalışanlarını Kara Kara Düşündürmektedir.

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Şube Başkanı Çeker; Temel tüketim maddelerinde meydana gelen yüksek fiyat artışları Kamu çalışanlarını kara kara düşündürmektedir. Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına yapılan zammın yanında, okulların açılması ile toplu taşım araçlarına yapılan zam ile kamu çalışanlarının temmuz zamları buharlaştı. Yük sek enflasyon altında ezilen Kamu çalışanları bir yandan da yüksek vergiler altında ezilmektedirler.

Kamu Çalışanının Maaşının Üçte Biri Vergi Yolu İle Kesilmektedir.

Kamu çalışanları yıl içinde aldığı almış olduğu maaş zamları adaletsiz vergilendirme nedeniyle vergilere gitmektedir. Ülkemizde ağırlıklı olarak dolaylı vergilendirme uygulanmakta, kaynağından kolay tahsilat sağlandığı için ücretlilerden alınan gelir vergisi, toplam vergi gelirleri içinde yüksek bir paya sahip olmaktadır. Kamu Çalışanları en düşük dilim olan 15 oranı ile vergilendirildiğinde dahi dolaylı vergilerle birlikte bir çalışanın maaşının dörtte biri, 20’lik dilime geçtiğinde ise üçte biri, 27’lik dilime geçtiğinde ise yaklaşık 40’ı vergiler yoluyla kesintiye uğramaktadır.

Yeni Vergi Paketinde Kamu Çalışanları Mağdur Edilmemeli   

Ülkemizde hiçbir iş adamı hiçbir zengin, gelirinin üçte birini gelir vergisi olarak ödememektedir. Adaletsizliği doğuran ana kriter de budur. Yüksek kamu giderlerinin karşılanması için siyasi irade tarafından yeni vergi paketi hazırlandığı kamu oyuna yansımıştır. Hazırlanan bu pakette yine ücretli kesimin gelir vergisi oranlarının yükseltildiği, İş Adamlarının ve zenginlerin vergi dilim oranlarının düşürüldüğü söylentileri (duyumları) basın yayın kuruluşları tarafından yazılıp çizilmektedir. Bu söylentiler kamu çalışanlarını rahatsız ve huzursuz etmektedir. Hazırlanan yeni vergi paketinde kamu çalışanları mağdur edilmemeli az kazanan dan az çok kazanandan çok vergi alınmak suretiyle kamu vicdanı rahatlatılmalıdır. Diyerek açıklamasını sonlandırdı.     

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.