Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Osman Yurt’un istifa etmesi gerekir

GÜNDEM 07.09.2019 - 20:27, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2949+ kez okundu.
 

Osman Yurt’un istifa etmesi gerekir

Bu hafta içerisinde Gazetemizde bir haber yaptık.

Bu hafta içerisinde Gazetemizde bir haber yaptık. Neydi Haber; Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt’un yeğenine ihalesiz iş.. Kaynak kimdi.. İYİ Parti Körfez Belediye Meclis üyesi Av. Ender Oğuz Meclis üyesi Oğuz , kendisine ait sosyal medya üzerinden  paylaştığı yazıda; Körfez Belediyesi Sosyal Tesislere ait tuvalet vs tadilat ve komple yenileme işlemlerini  Başkan Yardımcısının yakın akrabası ve aynı zamanda kendi siyasi partilerinden Meclis Üyesi Adayı olan kişiye yaptırması ne kadar etik ve de doğru bir eylemdir...Siz kıymetli Körfez Halkımızın takdirlerine bırakıyorum..” demişti. Bunun üzerine konuyu kamuoyuna taşıdık ve haber yaptık.. Gazetecinin görevi objektif ve tarafsız haber yapmak.. Şimdi gelelim asıl konuya.. Osman Yurt belediye de görevi ne? Körfez Belediye Başkan yardımcısı Körpaş yönetim kurulu üyesi Körpaş A.Ş. Nerenin şirketi Körfez belediyesin yan kuruluşu bir şirketi; Ticaret Sicil gazetesinde yayınlanan şirketin yönetim kurulunda kimler yer alıyor, Şener Söğüt, İbrahim Çırpan, Osman Yurt, Faruk Denli ve Levent Yılmaz.. Körfez Belediyesi’ne ait olan Tütünçiftlik Sosyal Tesisleri hangi şirkete bağlı Körpaş A.Ş.’ye Sosyal tesisler için ihale açılmış mı? Hayır Yönetim Kurulu toplanmış ve onarım için karar verilmiş.. İş kime kalmış… Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt’un öz yeğeni olan Ömer Semih YURT’a verilmiş.. Semih Yurt 31 Mart yerel seçimlerde AKP’den 19. Sıradan Meclis üyesi adayı.. Asıl konu burada işi veren Körpaş yönetim Kurulu başkanı ve üyeleri.. Yönetim Kurulu üyesi olan başkan yardımcısı Osman Yurt , itiraz edebilirdi.. Yurt; “Yönetim kurulu başkanı ve Körfez Belediye başkanı Şener Söğüt’e “ Ben itiraz ediyorum, işi alan benim yeğenim, etik olmaz, kamu vicdanını yaralar “ diyebilirdi. Ama diyemedi. Aslında yeğenine de kötülük etmiş oldu. O nedenle Osman Yurt’un başkan yardımcılığından istifa etmesi gerekir.. 5393 Sayılı Belediyeler yasasının 28.Maddesine göre Belediye Başkanı, yardımcıları ve meclis üyeleri belediye ye iş yapamaz. Görevleri dolduktan sonra bir yıl sonra ancak iş yapabilirler. Diyor kim..uyuyor..
Bu hafta içerisinde Gazetemizde bir haber yaptık.

Bu hafta içerisinde Gazetemizde bir haber yaptık.

Neydi Haber;

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt’un yeğenine ihalesiz iş..

Kaynak kimdi..

İYİ Parti Körfez Belediye Meclis üyesi Av. Ender Oğuz

Meclis üyesi Oğuz , kendisine ait sosyal medya üzerinden  paylaştığı yazıda;

Körfez Belediyesi Sosyal Tesislere ait tuvalet vs tadilat ve komple yenileme işlemlerini  Başkan Yardımcısının yakın akrabası ve aynı zamanda kendi siyasi partilerinden Meclis Üyesi Adayı olan kişiye yaptırması ne kadar etik ve de doğru bir eylemdir...Siz kıymetli Körfez Halkımızın takdirlerine bırakıyorum..” demişti.

Bunun üzerine konuyu kamuoyuna taşıdık ve haber yaptık..

Gazetecinin görevi objektif ve tarafsız haber yapmak..

Şimdi gelelim asıl konuya..

Osman Yurt belediye de görevi ne?

Körfez Belediye Başkan yardımcısı

Körpaş yönetim kurulu üyesi

Körpaş A.Ş. Nerenin şirketi

Körfez belediyesin yan kuruluşu bir şirketi;

Ticaret Sicil gazetesinde yayınlanan şirketin yönetim kurulunda kimler yer alıyor,

Şener Söğüt, İbrahim Çırpan, Osman Yurt, Faruk Denli ve Levent Yılmaz..

Körfez Belediyesi’ne ait olan Tütünçiftlik Sosyal Tesisleri hangi şirkete bağlı

Körpaş A.Ş.’ye

Sosyal tesisler için ihale açılmış mı?

Hayır

Yönetim Kurulu toplanmış ve onarım için karar verilmiş..

İş kime kalmış…

Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurt’un öz yeğeni olan Ömer Semih YURT’a verilmiş..

Semih Yurt 31 Mart yerel seçimlerde AKP’den 19. Sıradan Meclis üyesi adayı..

Asıl konu burada işi veren Körpaş yönetim Kurulu başkanı ve üyeleri..

Yönetim Kurulu üyesi olan başkan yardımcısı Osman Yurt , itiraz edebilirdi..

Yurt; “Yönetim kurulu başkanı ve Körfez Belediye başkanı Şener Söğüt’e “ Ben itiraz ediyorum, işi alan benim yeğenim, etik olmaz, kamu vicdanını yaralar “ diyebilirdi.

Ama diyemedi. Aslında yeğenine de kötülük etmiş oldu.

O nedenle Osman Yurt’un başkan yardımcılığından istifa etmesi gerekir..

5393 Sayılı Belediyeler yasasının 28.Maddesine göre Belediye Başkanı, yardımcıları ve meclis üyeleri belediye ye iş yapamaz. Görevleri dolduktan sonra bir yıl sonra ancak iş yapabilirler. Diyor kim..uyuyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.