Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

CHP'den arsa satışına suç duyurusu

SİYASET 17.10.2018 - 14:00, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2084+ kez okundu.
 

CHP'den arsa satışına suç duyurusu

Sürekli olarak yapılan usulsüzlükler ile gündeme gelen Körfez Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ekim Ekim ayı meclis toplantısındaki büyük tepki çeken arsa satışı meclisin CHP grubu üyeleri tarafından idare mahkemesine taşındı.

Sürekli olarak yapılan usulsüzlükler ile gündeme gelen Körfez Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ekim Ekim ayı meclis toplantısındaki büyük tepki çeken arsa satışı meclisin CHP grubu üyeleri tarafından idare mahkemesine taşındı. CHP Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Körfez Belediye Meclisi CHP grubu üyeleri Tayfun Balıkçı, Nilgün Solakoğlu, İbrahim Fortacı ve Fevzi Canbazidare mahkemede gerekli işlemleri yapar  Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir yaşanan süreçle ilgili şu sözlerle açıklamada bulundu; “Körfez Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısında Körfez Sanayi Sitesi içerisinde yer alan söz konusu 10 bin 876 metrekarelik arsanın satışı ek gündem maddesi ile meclise getirildi. AK Partili iki meclis üyesi de satış için hayır oyu kullandı. Evet ve hayır oylarının aynı olması sebebi ile incelenmek üzere komisyona gönderilmesi gereken arsa satışı ile ilgili olan madde, Belediye Başkanı İsmail Baran’ın iki oy olarak sayılan oy hakkını evet olarak kullanması üzerine meclisten satış yetkisi alındı. Yasa gereği plan bütçe komisyonuna sevk edilmesi gereken maddeye yangından mal kaçırır gibi onay veren Körfez Belediye Başkanı’na dur demek ve halka ait olan bu yerleri yandaşlara peşkeş çektirmemek adına mahkemeye taşıyoruz. KÖRFEZ KONKORDARTO İLAN ETSİN Bir ay önce Siirtliler Vakfı’na hibe edilen İlimtepe’deki arsayı da mahkemeye taşımış bulunmaktayız. Körfez Belediyesi har vurup harman savurarak tükettiği kaynaklarını halka ait olan yerleri satarak yeniden elde etmek istiyor. Körfez Belediyesi batmış durumdadır ve acilen konkordato ilan etmelidir. Belediyenin öz kaynaklarını gözünü kırpmadan satan Belediye Başkanı İsmail Baran artık bu ihtirasından vazgeçmelidir. Körfezimiz gözümüzün önünde tükeniyor. Tüm halkımıza çağrımızdır. Körfezimize hep birlikte sahip çıkmalıyız ve kimsenin halka ait yerleri kendi malıymışçasına satışına izin vermemeliyiz. Bizler yargı sürecinde gerekeni yapıyoruz.”
Sürekli olarak yapılan usulsüzlükler ile gündeme gelen Körfez Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ekim Ekim ayı meclis toplantısındaki büyük tepki çeken arsa satışı meclisin CHP grubu üyeleri tarafından idare mahkemesine taşındı.

Sürekli olarak yapılan usulsüzlükler ile gündeme gelen Körfez Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen Ekim Ekim ayı meclis toplantısındaki büyük tepki çeken arsa satışı meclisin CHP grubu üyeleri tarafından idare mahkemesine taşındı.

CHP Körfez İlçe Başkanı Cavit Dağdeviren, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Körfez Belediye Meclisi CHP grubu üyeleri Tayfun Balıkçı, Nilgün Solakoğlu, İbrahim Fortacı ve Fevzi Canbazidare mahkemede gerekli işlemleri yapar 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir yaşanan süreçle ilgili şu sözlerle açıklamada bulundu; “Körfez Belediye Meclisi’nin Ekim ayı meclis toplantısında Körfez Sanayi Sitesi içerisinde yer alan söz konusu 10 bin 876 metrekarelik arsanın satışı ek gündem maddesi ile meclise getirildi. AK Partili iki meclis üyesi de satış için hayır oyu kullandı. Evet ve hayır oylarının aynı olması sebebi ile incelenmek üzere komisyona gönderilmesi gereken arsa satışı ile ilgili olan madde, Belediye Başkanı İsmail Baran’ın iki oy olarak sayılan oy hakkını evet olarak kullanması üzerine meclisten satış yetkisi alındı. Yasa gereği plan bütçe komisyonuna sevk edilmesi gereken maddeye yangından mal kaçırır gibi onay veren Körfez Belediye Başkanı’na dur demek ve halka ait olan bu yerleri yandaşlara peşkeş çektirmemek adına mahkemeye taşıyoruz.

KÖRFEZ KONKORDARTO İLAN ETSİN

Bir ay önce Siirtliler Vakfı’na hibe edilen İlimtepe’deki arsayı da mahkemeye taşımış bulunmaktayız. Körfez Belediyesi har vurup harman savurarak tükettiği kaynaklarını halka ait olan yerleri satarak yeniden elde etmek istiyor. Körfez Belediyesi batmış durumdadır ve acilen konkordato ilan etmelidir. Belediyenin öz kaynaklarını gözünü kırpmadan satan Belediye Başkanı İsmail Baran artık bu ihtirasından vazgeçmelidir. Körfezimiz gözümüzün önünde tükeniyor. Tüm halkımıza çağrımızdır. Körfezimize hep birlikte sahip çıkmalıyız ve kimsenin halka ait yerleri kendi malıymışçasına satışına izin vermemeliyiz. Bizler yargı sürecinde gerekeni yapıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.