Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Akademisyenlerin davası başladı

ASAYİŞ 02.10.2018 - 14:41, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1468+ kez okundu.
 

Akademisyenlerin davası başladı

13 Şubat 2017 tarihinde meslekten ihraç edilen akademisyenler için açıklama yapmak isteyen guruba polis müdahale etmişti. Açılan dava sonrasında ilk duruşma görüldü.

Kocaeli Eğitim Sen Şubesi, üniversite temsilciliği ve öğrenciler 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 No’lu KHK ile çeşitli üniversitelerden ihraç edilen 330 akademisyen için 13 Şubat 2017 tarihinde  Kocaeli Üniversitesi Anıt Park Yerleşkesi önünde basın açıklaması yapmak istemişlerdi. Ancak OHAL sebebiyle emniyet güçleri açıklama yapmak isteyen grubu tazyikli suyla dağıtmıştı. Aralarında Eğitim Sen eski Başkanı Suca Omurca’nın da ye aldığı 6 akademisyen ve 10 öğrencinin de aralarında yer aldığı 17 kişi gözaltına almıştı. Akademisyenlerin davası 18 Ocak tarihine ertelendi. POLİSE DİRENMEKTEN DAVA AÇILDI Aradan geçen süre zarfında gözaltına alınanlar hakkında polise karşı direnme iddiası ile dava açıldı. Davanın ilk duruşması dün Kocaeli Adliyesi’nde görüldü. Davaya girmeden önce adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Eğitim Sen eski Başkanı Suca Omurca, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, HDP eski Milletvekili Ali Haydar Konca, İhraç edilen akademisyen Onur Hamzaoğlu katıldı. Açıklamayı grup adına Eğitim Sen KOÜ Temsilcisi Aslı Kayhan yaptı. ÖZGÜR VE BİLİMSEL BİLGİ Kayhan, “Amacımız hiçbir şiddet ve yasadışılık içermediğini biliyoruz ve bunu bir kez de hakim karşısında dile getireceğiz. Ama en büyük derdimiz bu arbede ve polis zorunun basın açıklamasında ki temel mesajımızın önüne geçmiş olmasıdır. O nedenle bir buradan bir kez daha söylemek isteriz ki, hiçbir KHK, güvenlik soruşturması ve kamudan men cezası akademisyenlerin özgür ve bilimsel bilgi üretilen yerler olması için sürdürdüğümüz haklı mücadelemizin önüne geçmeyecek” dedi.  
13 Şubat 2017 tarihinde meslekten ihraç edilen akademisyenler için açıklama yapmak isteyen guruba polis müdahale etmişti. Açılan dava sonrasında ilk duruşma görüldü.

Kocaeli Eğitim Sen Şubesi, üniversite temsilciliği ve öğrenciler 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 No’lu KHK ile çeşitli üniversitelerden ihraç edilen 330 akademisyen için 13 Şubat 2017 tarihinde  Kocaeli Üniversitesi Anıt Park Yerleşkesi önünde basın açıklaması yapmak istemişlerdi. Ancak OHAL sebebiyle emniyet güçleri açıklama yapmak isteyen grubu tazyikli suyla dağıtmıştı. Aralarında Eğitim Sen eski Başkanı Suca Omurca’nın da ye aldığı 6 akademisyen ve 10 öğrencinin de aralarında yer aldığı 17 kişi gözaltına almıştı. Akademisyenlerin davası 18 Ocak tarihine ertelendi.

POLİSE DİRENMEKTEN DAVA AÇILDI

Aradan geçen süre zarfında gözaltına alınanlar hakkında polise karşı direnme iddiası ile dava açıldı. Davanın ilk duruşması dün Kocaeli Adliyesi’nde görüldü. Davaya girmeden önce adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamaya Eğitim Sen eski Başkanı Suca Omurca, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, HDP eski Milletvekili Ali Haydar Konca, İhraç edilen akademisyen Onur Hamzaoğlu katıldı. Açıklamayı grup adına Eğitim Sen KOÜ Temsilcisi Aslı Kayhan yaptı.

ÖZGÜR VE BİLİMSEL BİLGİ

Kayhan, “Amacımız hiçbir şiddet ve yasadışılık içermediğini biliyoruz ve bunu bir kez de hakim karşısında dile getireceğiz. Ama en büyük derdimiz bu arbede ve polis zorunun basın açıklamasında ki temel mesajımızın önüne geçmiş olmasıdır. O nedenle bir buradan bir kez daha söylemek isteriz ki, hiçbir KHK, güvenlik soruşturması ve kamudan men cezası akademisyenlerin özgür ve bilimsel bilgi üretilen yerler olması için sürdürdüğümüz haklı mücadelemizin önüne geçmeyecek” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.