Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

ACI HEP AYNI!

GÜNDEM 03.11.2020 - 21:03, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1719+ kez okundu.
 

ACI HEP AYNI!

Yazı başlığım; "Depremin Htirdikleri"

Yazı başlığım; "Depremin Htirdikleri"  Ve yine aynı gazete, aynı köşe!  Dokuz ay içinde küçük ölçekli olup, yıkım ya da ölüme sebebiyet vermeyen nice sarsıntı yaşadı bu ülke. 30 Ocak 2020 tarihli köşe yazıma sebep olan deprem ise maalesef tıpkı İzmir' de olduğu gibi ölümlere yol açtı.  Sanırım artık şehrin bir önemi olmaksızın deprem kuşağında olan bir ülke olduğumuz herkesçe biliniyordur. 9 ay içinde iki "hatırı sayılır!" üzücü ve yıkıcı deprem.  Artık bu işin burada kalmayacağını öğrenmiş olmalıyız! Keza bu işin uzmanları deprem konusunda yıllardır aynı söylemleri yaptılar ve hatta gerekli tedbirlerin alınması konusunda da uyarılarını yapmaktan geri durmadılar. Elbette Allah'ın hikmetinden sual olunmaz! Ancak bilim denilen gerçeği de yadsımamalı ve geçen bunca yıl boyunca önlemleri almış olmalıydık.  Pekâlâ hepimiz biliyoruz ki hiçbir önlem alınmadı, alınmıyor. Ne devlet olarak ne de biz vatandaşlar olarak gerekli önlemleri almayı başaramıyoruz maalesef.  Bunun karşılığı olarak da her deprem sonrası aynı hezimeti yaşıyor ve her deprem sonrası sadece üzülmekle yetiniyoruz.  Söyleyecek çok fazla söz yok aslında. Çünkü söylenenler yıllardır aynı şeyler... Her deprem sonrası yürek burkan acının dozu da aynı...Değişen hiçbir şey yok, bu kez İzmir depreminin  pandeminin gölgesindeyken olması dışında. Umarım ve dilerim İzmir depremi tedbir almamız konusunda kırılma noktası olur.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah' tan rahmet, yakınlarına ise sabır diliyorum.  Aynı acıyı, korkuyu ve  üzüntüyü bir kez daha yaşamamamız dileğiyle, esen kalın.
Yazı başlığım; "Depremin Htirdikleri"

Yazı başlığım; "Depremin Htirdikleri" 
Ve yine aynı gazete, aynı köşe! 

Dokuz ay içinde küçük ölçekli olup, yıkım ya da ölüme sebebiyet vermeyen nice sarsıntı yaşadı bu ülke.

30 Ocak 2020 tarihli köşe yazıma sebep olan deprem ise maalesef tıpkı İzmir' de olduğu gibi ölümlere yol açtı. 

Sanırım artık şehrin bir önemi olmaksızın deprem kuşağında olan bir ülke olduğumuz herkesçe biliniyordur. 9 ay içinde iki "hatırı sayılır!" üzücü ve yıkıcı deprem. 

Artık bu işin burada kalmayacağını öğrenmiş olmalıyız! Keza bu işin uzmanları deprem konusunda yıllardır aynı söylemleri yaptılar ve hatta gerekli tedbirlerin alınması konusunda da uyarılarını yapmaktan geri durmadılar.

Elbette Allah'ın hikmetinden sual olunmaz! Ancak bilim denilen gerçeği de yadsımamalı ve geçen bunca yıl boyunca önlemleri almış olmalıydık. 

Pekâlâ hepimiz biliyoruz ki hiçbir önlem alınmadı, alınmıyor. Ne devlet olarak ne de biz vatandaşlar olarak gerekli önlemleri almayı başaramıyoruz maalesef. 

Bunun karşılığı olarak da her deprem sonrası aynı hezimeti yaşıyor ve her deprem sonrası sadece üzülmekle yetiniyoruz. 

Söyleyecek çok fazla söz yok aslında. Çünkü söylenenler yıllardır aynı şeyler...
Her deprem sonrası yürek burkan acının dozu da aynı...Değişen hiçbir şey yok, bu kez İzmir depreminin  pandeminin gölgesindeyken olması dışında.

Umarım ve dilerim İzmir depremi tedbir almamız konusunda kırılma noktası olur. 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah' tan rahmet, yakınlarına ise sabır diliyorum. 

Aynı acıyı, korkuyu ve  üzüntüyü bir kez daha yaşamamamız dileğiyle, esen kalın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.