Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Gölcük’te Bir Târihî Çeşme Kitâbesi Daha Günyüzüne Çıktı

KÜLTÜR 27.09.2022 - 16:33, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 3045+ kez okundu.
 

Gölcük’te Bir Târihî Çeşme Kitâbesi Daha Günyüzüne Çıktı

Gölcük Belediyesi, Şirinköy merkezde bulunan ve 1839 tarihli kitabesi günümüze ulaşan çeşmeyi yeniden inşa etti.

Gölcük Belediyesi, Şirinköy merkezde bulunan ve 1839 tarihli kitabesi günümüze ulaşan çeşmeyi yeniden inşa etti. Önemli kültür miraslarını barındıran Örcün Mahallesi’ndeki 5 çeşmeyi restore eden Gölcük Belediyesi, bir çeşmeyi daha ilçeye kazandırdı. Şirinköy merkezde bulunan ve 1839 tarihli kitabesi günümüze ulaşan çeşme, Gölcük Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile yeniden inşa edildi. İlçenin tarihî ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan çalışma ile târihî dokuya uygun küp taş kullanılarak yapılan çeşme, çevre düzenlemesinin de tamamlanması ile Gölcük halkının kullanımına sunuldu. BİR KİTABEDEN YENİDEN HAYAT BULDU Nevşehir kesme taştan yapılan çeşmenin ön yüzünde, târihî kitâbe ve musluk ile yalak, arka yüzünde ise; Latin harfleriyle okunuşunun yer aldığı mermer levha ve musluk yer alıyor. Çeşmenin kitabesinde ise; “Sâhibü’l-hayrât ve’l-hasenât Kulaksızzâde es Seyyid Mehmet Ağa’nın Fi 23 R sene 1255 (06.07.1839)” yazıyor. ŞİRİNKÖY ÇEŞMESİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI Çalışmalar hakkında bilgi veren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Târihî çeşme kitâbesini muhafaza ederek günümüze ulaşmasını sağlayan başta İbrahim Küçükyılmaz amcam olmak üzere, mimar Cenk Şenol’a ve çeşmenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Şirinköy’e çok yakışan ve simgesi olmaya aday çeşmenin mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Gölcük Belediyesi, Şirinköy merkezde bulunan ve 1839 tarihli kitabesi günümüze ulaşan çeşmeyi yeniden inşa etti.

Gölcük Belediyesi, Şirinköy merkezde bulunan ve 1839 tarihli kitabesi günümüze ulaşan çeşmeyi yeniden inşa etti.

Önemli kültür miraslarını barındıran Örcün Mahallesi’ndeki 5 çeşmeyi restore eden Gölcük Belediyesi, bir çeşmeyi daha ilçeye kazandırdı. Şirinköy merkezde bulunan ve 1839 tarihli kitabesi günümüze ulaşan çeşme, Gölcük Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile yeniden inşa edildi. İlçenin tarihî ve kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan çalışma ile târihî dokuya uygun küp taş kullanılarak yapılan çeşme, çevre düzenlemesinin de tamamlanması ile Gölcük halkının kullanımına sunuldu.

BİR KİTABEDEN YENİDEN HAYAT BULDU

Nevşehir kesme taştan yapılan çeşmenin ön yüzünde, târihî kitâbe ve musluk ile yalak, arka yüzünde ise; Latin harfleriyle okunuşunun yer aldığı mermer levha ve musluk yer alıyor. Çeşmenin kitabesinde ise; “Sâhibü’l-hayrât ve’l-hasenât Kulaksızzâde es Seyyid Mehmet Ağa’nın Fi 23 R sene 1255 (06.07.1839)” yazıyor.

ŞİRİNKÖY ÇEŞMESİ VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Târihî çeşme kitâbesini muhafaza ederek günümüze ulaşmasını sağlayan başta İbrahim Küçükyılmaz amcam olmak üzere, mimar Cenk Şenol’a ve çeşmenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Şirinköy’e çok yakışan ve simgesi olmaya aday çeşmenin mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.