Torun: Vakıf İş Hanı’nda esnafımızın talebi ile en zahmetsiz güzergâhı söyledik
SİYASET
26.10.2022 - 20:48, Güncelleme:
26.11.2022 - 01:09 2498+ kez okundu.
Torun: Vakıf İş Hanı’nda esnafımızın talebi ile en zahmetsiz güzergâhı söyledik
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Fethiye Caddesi projesi ve Vakıf İş Hanı’nda yapılacak çalışmanın süreciyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Torun, “Çalışmalar için en kısa ve zahmetsiz güzergahı belirledik” dedi
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Fethiye Caddesi projesi ve Vakıf İş Hanı’nda yapılacak çalışmanın süreciyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Torun, “Çalışmalar için en kısa ve zahmetsiz güzergahı belirledik” dedi
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Fethiye Caddesi ve Yan Yolların Yeniden Düzenlenmesi Projesi ve Vakıf İş Hanında yapılacak olan çalışmaların süreci ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Fethiye Caddesi içerisinde bulunan Vakıf İş Hanı’nda yapılacak çalışmalarda kullanılacak güzergâh için İzmit Belediyesinin gösterdiği alan Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmezken, esnafın talebini dikkate aldıklarını belirten Torun, “En az hasar ve en az zahmetin yaşanacağı Yürüyüş Yolu güzergâhının uygun olduğunu söyledik” dedi.
“KİMSENİN CESARET EDEMEDİĞİ BİR PROJEYDİ”
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, “Böylesine büyük ve kıymetli bir projeyi kentimize kazandıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. 30 yıldan beri kimsenin uğraşmak istemediği, cesaret edemediği bir projeydi. Çünkü altyapısı olan bir işti. Altyapı her baba yiğidin harcı değil. Böylesi ağır bir proje olduğundan dolayı bu projenin içine girmek istememişler. Fakat başkanımız seçim beyannamesinde olmamasına rağmen mahalle gezilerinde esnaf ve vatandaştan gelen bu talebi dikkate aldı.
“BAŞKANIMIZ ORTAK AKILLA HAREKET ETTİ”
Daha sonra burası ile ilgili bir çalışma başlattı. Başkanımız ortak akla çok önem veriyor. Bu projede ben yaptım oldu mantığıyla değil kentimiz, kamuoyuyla birlikte hareket ediyor. Bir yarışma düzenleniyor ve ardından seçilen projeler halkın oylamasına sunuluyor. Neticede en çok beğeni alan bu proje başkanımızın da oluruyla işleme alındı. Projenin başlama noktasında keyfe keder bir başlama tarihi belirlemedik, bir çalışma termini oluşturmadık. Bölge esnaflarımızla, vatandaşlarımızla defalarca toplantılar yaptık. Kendileri için en uygun zamanın ne zaman olacağı noktasında fikirlerini sunduk.
“HERKES BÜYÜK GAYRET İÇİNDEYDİ”
Başkanımız vatandaşları, esnafı tek tek dinledi. Projenin başlangıç tarihine yine birlikte karar verildi. O dönem pandemiden çıkılmıştı. 1 buçuk 2 yıldan beri sıkıntılarla boğuşan esnafımızın böyle bir çalışmanın içine sokulup tekrar mağdur edilmesine Başkanımızın gönlü razı olmadı. En nihayetinde 5 Kasım 2021 tarihini start tarihi olarak belirlemiş olduk. Bu çalışmalarımıza başlarken esnafımızla birlikte start verdik. Çalışmalarımız süresince teknik bilgi noktasında hiçbir zahmetten kaçınmayan Fen İşleri Müdürlüğümüz başta olmak üzere yüklenici firma, mesai arkadaşlarımız çok emek harcadı. Herkes böylesi bir projeye ben nasıl katkı sunabilirim diye gayret içine girdi.
“ESNAFIMIZ EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ OLDU”
Sonrasında malumunuz ülkede bir kriz başladı. Birçok kişi bundan sonrasını götüremezler diye beklenti içine girdi. Ancak bütün bunlara rağmen bu projeye gönül ve destek veren tüm mesai arkadaşlarım sayesinde biz başladığımız işi alnımızın akıyla bugüne kadar getirdik. En büyük destekçilerimiz cadde esnaflarımız oldu. Ben esnaflarımıza canı gönülden çok ama çok teşekkür ediyorum. Siftah yapmadan dükkan kapattıkları günler oldu, çamurla tozla boğuştular ancak bunlara rağmen bu güzel günleri gördükleri için bizimle birlikte zahmete katlandılar.
“ALNIMIZIN AKIYLA BU GÜNE GELDİK”
Geldiğimiz noktada alnımızın akıyla bu işten çıktık. Kaplama işini tamamlamış bulunmaktayız. Fethiye Caddesi ve yan yollarda döşeme işlemini bitirdik. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sokağa çıktığımız zaman her tarafın düzenli, tertipli olması bizlere mutluluk veriyor. Caddenin güzelliğini, genişlemiş olduğunu gördükçe çok mutlu oluyoruz. Altyapı çalışmalarında başka kurumların yapması gereken işlemler vardı. Biz üstlendik ama onların kontrol noktasında işin içinde bulunmaları gerekiyordu. Süreç içinde bir takım gecikmeler yaşandıysa da bunu defalarca sizlerle paylaştık. Diğer kurumlardan kaynaklanan gecikmeler oldu. Bunun başında da SEDAŞ geliyor. SEDAŞ malumunuz ülkenin ekonomik krizinden dolayı bir kriz yaşadı.
“KRİZ NEDENİYLE SEDAŞ GECİKMELİ BAŞLADI”
51 ile iş yapan SEDAŞ’ın müteahhiti bizim de işimizi yapacak olan müteahhit idi. O da mağduriyet yaşadı ve biz onun yapacağı işlerden dolayı bir takım gecikmelere maruz kaldık. Ancak başkanımızın defalarca Ankara’ya gitti, TEDAŞ genel müdürlüğüyle SEDAŞ bölge müdürlüğüyle görüşmeler yaptı. Projemizin daha çok sekteye uğramaması adına başkanımızın aldığı önlemler sayesinde projemize gecikmeli de olsa SEDAŞ girmiş oldu.
“BİZİMLE BİRLİKTE BAŞLASINLAR İSTEDİK”
Cadde esnaflarımızdan da işleri olanlar oldu. Bunlardan bir tanesi de Vakıf İş Hanı. Bir takım el değişiklikleri neticesinde burayı alan arkadaşlar oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bir takım alışverişler gerçekleştirdiler. İhaleye girildi alındı vs. Bu arkadaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğünden almış oldukları iş hanını yıkacaklardı. Şubat ayı itibariyle yıkıp yenisini projelendirmek üzere bir süreç başlatmış olacaklardı. Fakat çizdirdikleri mimari projeden dolayı bir takım sorunlar yaşadıklarını duyuyorduk. Proje değişikliğine gideceklerini söylediler. Biz buranın takipçisiydik. Çünkü istiyorduk ki bizimle birlikte başlasınlar. Biz altyapı için kazıma yaparken onlar da inşaatı başlatmış olsalardı aynı döneme denk getirmiş olacaktık ve vatandaş ikinci kez mağduriyet yaşamamış olacaktı.
“BİR KERE DE YAPIP ÇIKALIM İSTEDİK”
Bir anda iki işi birden yapmış olalım dedik kendilerine. Bu arkadaşlarımızla defalarca görüştük. ‘Biz biraz geç başlasak bize daha sonraki dönemlerde destekleyici bir bilgi verir misiniz’ dediler. Başkanımız o dönemde bu arkadaşlarımıza net bir cevap verdi. ‘Biz o caddede ikinci bir inşaat başlatarak oradaki esnaflarımızın mağduriyetlerine sebebiyet veremeyiz. Bu konuda bizden beklediğiniz başka bir yardım, destek var ise o noktada size desteğimizi sunalım. Sizler de çalışmaya bizimle birlikte başlayın. Bir kerede yapıp çıkalım’ dedi.
“ESNAF İKİNCİ BİR İNŞAAT İSTEMEDİ”
Bu arkadaşlar kendi aralarında mı anlaşamadılar ya da projeden kaynaklı bir gecikme mi oldu bilmiyorum. Projeye başlamadılar. Ta ki biz bu döşeme işlemini gerçekleştirene kadar. Biz Yürüyüş Yolundan, Yapı Kredi’nin olduğu yerden başlayarak geldik ve yukarı doğru çıktık. Hatta Alemdar Caddesi’ne doğru olan güzergâhı sona bıraktık. Bu arkadaşlar olur da biz çalışmamızı devam ettiriyorken başlarlarsa onlara bir şerit oluşturabilelim diye sona bıraktık. Zaman ilerledi ve herhangi bir çalışma yapmadılar. Biz de vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözümüz olduğu için işin o tarafına da girmiş olduk. Bu arkadaşlar bundan 1 ay önce bizlere geldiler. Projeye başlamak istediklerini ve kendilerine nereden güzergah belirleyeceğimizi sordular. Fakat onlar gelmeden önce diğer esnaf arkadaşlar da bu caddede ikinci bir inşaat istemediklerini söylediler.
“EN UYGUN GÜZERGAH YÜRÜYÜŞ YOLU”
Daha sonra Vakıf İş Hanını alan arkadaşlar geldiler. Güzergah belirlememizi istediler. Vakıf İş Hanından Yürüyüş Yolu 70 metre. Vakıf İş Hanından İnönü Caddesi’ne doğru olan mesafe 180 metre. Vakıf İş Hanından Alemdar’a doğru olan yolun mesafesi 180 metre. Göbekten merkez bankasına doğru giden yolun mesafesi 310 metre. Biz en kısa mesafeyi belirleyelim ve iş makinalarının giriş çıkışlarında malzemelerimizin hasar görmemesi adına hem de esnafımızın mağdur olmaması adına 70 metre olan Yürüyüş Yolu güzergahını belirledik. İlk görüştüğümüzde çok memnun oldular. Kendileri için de uygun olduğunu söylediler.
“ORADAKİ TAŞLAR ZEMİNE OTURDU”
Yürüyüş Yolu için Büyükşehirden de izin alırsanız giriş çıkışların oradan rahatlıkla olabileceğini söyledik. Daha sonra bana geri dönüşleri oldu ve bu güzergâhtan olumlu cevap alamadıklarını, başka bir güzergâh göstermemiz gerektiğini söylediler. Başka bir güzergah gösteremeyiz dedik çünkü biz çalışmayı oradan başlattık ve oradaki taşlar artık tam zemini bulmuş. Burada olabilecek hasar diğer bölgelerde oluşacak hasardan daha az olur. Bizim için en uygun, en hasarsız atlatabileceğimiz bölgeyi söyledik. Bu arkadaşlarımız kararsız kaldılar. Sonradan duydum ki ‘İzmit Belediyesi bize kullandırmadığı yerleri kendi kullanabiliyor’ demişler.
“AĞIR YÜKÜMÜZ YOK”
Güya kendilerine kullandırmadığımız alanları kendimiz kullanıyormuşuz. Evet kendimiz kullanıyoruz ama 10 metreküplük 15 metreküplük beton taş diyoruz. Dolu dolu mikserler değil. Sadece 4 metreküplük bir mikser geliyor, orada merdiven basamakları alanı için bırakıp gidiyor. Ağır tonaj değil orası. Bu arkadaşlar yarın öbür gün başlattıklarında kamyon kamyon malzemeler gelecek. Dolayısıyla böyle bir söylemi biz kötü niyetli görüyoruz. Bütün esnaf biliyor ki bir mikserde 4-5 metreküp beton dışında herhangi bir artık yükümüz yok.
“KAMU YARARINA GÖRE KARAR VERDİK”
Döşemelerimizin ne kadarını kaldırabileceği noktasında teknik bilgisi olan arkadaşlar zaten sürekli alandalar. Bu iki işin karşılaştırılması doğru bir karşılaştırma değil. O arkadaşlarımıza da tekrardan söylüyoruz. Esnafımız tekrar tekrar iş makinası görmek istiyor. Biz talepleri de dikkat alarak en az hasar ve en az zahmet ile nasıl bu işin içinden çıkarız diye hesap yaparak en kısa mesafe olan Yürüyüş Yoluna doğru giden güzergahın 70 metre olması sebebiyle en uygun yer olduğunu söyledik. Kendilerinin de belli bir süreleri var ve çalışmaları başlatmaları lazım. Tamamen kamu yararı neyse biz ona göre karar verdik. Onların da işleri rahat yürüyüş istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Fethiye Caddesi projesi ve Vakıf İş Hanı’nda yapılacak çalışmanın süreciyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Torun, “Çalışmalar için en kısa ve zahmetsiz güzergahı belirledik” dedi
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Fethiye Caddesi projesi ve Vakıf İş Hanı’nda yapılacak çalışmanın süreciyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Torun, “Çalışmalar için en kısa ve zahmetsiz güzergahı belirledik” dedi
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Fethiye Caddesi ve Yan Yolların Yeniden Düzenlenmesi Projesi ve Vakıf İş Hanında yapılacak olan çalışmaların süreci ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Fethiye Caddesi içerisinde bulunan Vakıf İş Hanı’nda yapılacak çalışmalarda kullanılacak güzergâh için İzmit Belediyesinin gösterdiği alan Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmezken, esnafın talebini dikkate aldıklarını belirten Torun, “En az hasar ve en az zahmetin yaşanacağı Yürüyüş Yolu güzergâhının uygun olduğunu söyledik” dedi.
“KİMSENİN CESARET EDEMEDİĞİ BİR PROJEYDİ”
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, “Böylesine büyük ve kıymetli bir projeyi kentimize kazandıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum. 30 yıldan beri kimsenin uğraşmak istemediği, cesaret edemediği bir projeydi. Çünkü altyapısı olan bir işti. Altyapı her baba yiğidin harcı değil. Böylesi ağır bir proje olduğundan dolayı bu projenin içine girmek istememişler. Fakat başkanımız seçim beyannamesinde olmamasına rağmen mahalle gezilerinde esnaf ve vatandaştan gelen bu talebi dikkate aldı.
“BAŞKANIMIZ ORTAK AKILLA HAREKET ETTİ”
Daha sonra burası ile ilgili bir çalışma başlattı. Başkanımız ortak akla çok önem veriyor. Bu projede ben yaptım oldu mantığıyla değil kentimiz, kamuoyuyla birlikte hareket ediyor. Bir yarışma düzenleniyor ve ardından seçilen projeler halkın oylamasına sunuluyor. Neticede en çok beğeni alan bu proje başkanımızın da oluruyla işleme alındı. Projenin başlama noktasında keyfe keder bir başlama tarihi belirlemedik, bir çalışma termini oluşturmadık. Bölge esnaflarımızla, vatandaşlarımızla defalarca toplantılar yaptık. Kendileri için en uygun zamanın ne zaman olacağı noktasında fikirlerini sunduk.
“HERKES BÜYÜK GAYRET İÇİNDEYDİ”
Başkanımız vatandaşları, esnafı tek tek dinledi. Projenin başlangıç tarihine yine birlikte karar verildi. O dönem pandemiden çıkılmıştı. 1 buçuk 2 yıldan beri sıkıntılarla boğuşan esnafımızın böyle bir çalışmanın içine sokulup tekrar mağdur edilmesine Başkanımızın gönlü razı olmadı. En nihayetinde 5 Kasım 2021 tarihini start tarihi olarak belirlemiş olduk. Bu çalışmalarımıza başlarken esnafımızla birlikte start verdik. Çalışmalarımız süresince teknik bilgi noktasında hiçbir zahmetten kaçınmayan Fen İşleri Müdürlüğümüz başta olmak üzere yüklenici firma, mesai arkadaşlarımız çok emek harcadı. Herkes böylesi bir projeye ben nasıl katkı sunabilirim diye gayret içine girdi.
“ESNAFIMIZ EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ OLDU”
Sonrasında malumunuz ülkede bir kriz başladı. Birçok kişi bundan sonrasını götüremezler diye beklenti içine girdi. Ancak bütün bunlara rağmen bu projeye gönül ve destek veren tüm mesai arkadaşlarım sayesinde biz başladığımız işi alnımızın akıyla bugüne kadar getirdik. En büyük destekçilerimiz cadde esnaflarımız oldu. Ben esnaflarımıza canı gönülden çok ama çok teşekkür ediyorum. Siftah yapmadan dükkan kapattıkları günler oldu, çamurla tozla boğuştular ancak bunlara rağmen bu güzel günleri gördükleri için bizimle birlikte zahmete katlandılar.
“ALNIMIZIN AKIYLA BU GÜNE GELDİK”
Geldiğimiz noktada alnımızın akıyla bu işten çıktık. Kaplama işini tamamlamış bulunmaktayız. Fethiye Caddesi ve yan yollarda döşeme işlemini bitirdik. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sokağa çıktığımız zaman her tarafın düzenli, tertipli olması bizlere mutluluk veriyor. Caddenin güzelliğini, genişlemiş olduğunu gördükçe çok mutlu oluyoruz. Altyapı çalışmalarında başka kurumların yapması gereken işlemler vardı. Biz üstlendik ama onların kontrol noktasında işin içinde bulunmaları gerekiyordu. Süreç içinde bir takım gecikmeler yaşandıysa da bunu defalarca sizlerle paylaştık. Diğer kurumlardan kaynaklanan gecikmeler oldu. Bunun başında da SEDAŞ geliyor. SEDAŞ malumunuz ülkenin ekonomik krizinden dolayı bir kriz yaşadı.
“KRİZ NEDENİYLE SEDAŞ GECİKMELİ BAŞLADI”
51 ile iş yapan SEDAŞ’ın müteahhiti bizim de işimizi yapacak olan müteahhit idi. O da mağduriyet yaşadı ve biz onun yapacağı işlerden dolayı bir takım gecikmelere maruz kaldık. Ancak başkanımızın defalarca Ankara’ya gitti, TEDAŞ genel müdürlüğüyle SEDAŞ bölge müdürlüğüyle görüşmeler yaptı. Projemizin daha çok sekteye uğramaması adına başkanımızın aldığı önlemler sayesinde projemize gecikmeli de olsa SEDAŞ girmiş oldu.
“BİZİMLE BİRLİKTE BAŞLASINLAR İSTEDİK”
Cadde esnaflarımızdan da işleri olanlar oldu. Bunlardan bir tanesi de Vakıf İş Hanı. Bir takım el değişiklikleri neticesinde burayı alan arkadaşlar oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bir takım alışverişler gerçekleştirdiler. İhaleye girildi alındı vs. Bu arkadaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğünden almış oldukları iş hanını yıkacaklardı. Şubat ayı itibariyle yıkıp yenisini projelendirmek üzere bir süreç başlatmış olacaklardı. Fakat çizdirdikleri mimari projeden dolayı bir takım sorunlar yaşadıklarını duyuyorduk. Proje değişikliğine gideceklerini söylediler. Biz buranın takipçisiydik. Çünkü istiyorduk ki bizimle birlikte başlasınlar. Biz altyapı için kazıma yaparken onlar da inşaatı başlatmış olsalardı aynı döneme denk getirmiş olacaktık ve vatandaş ikinci kez mağduriyet yaşamamış olacaktı.
“BİR KERE DE YAPIP ÇIKALIM İSTEDİK”
Bir anda iki işi birden yapmış olalım dedik kendilerine. Bu arkadaşlarımızla defalarca görüştük. ‘Biz biraz geç başlasak bize daha sonraki dönemlerde destekleyici bir bilgi verir misiniz’ dediler. Başkanımız o dönemde bu arkadaşlarımıza net bir cevap verdi. ‘Biz o caddede ikinci bir inşaat başlatarak oradaki esnaflarımızın mağduriyetlerine sebebiyet veremeyiz. Bu konuda bizden beklediğiniz başka bir yardım, destek var ise o noktada size desteğimizi sunalım. Sizler de çalışmaya bizimle birlikte başlayın. Bir kerede yapıp çıkalım’ dedi.
“ESNAF İKİNCİ BİR İNŞAAT İSTEMEDİ”
Bu arkadaşlar kendi aralarında mı anlaşamadılar ya da projeden kaynaklı bir gecikme mi oldu bilmiyorum. Projeye başlamadılar. Ta ki biz bu döşeme işlemini gerçekleştirene kadar. Biz Yürüyüş Yolundan, Yapı Kredi’nin olduğu yerden başlayarak geldik ve yukarı doğru çıktık. Hatta Alemdar Caddesi’ne doğru olan güzergâhı sona bıraktık. Bu arkadaşlar olur da biz çalışmamızı devam ettiriyorken başlarlarsa onlara bir şerit oluşturabilelim diye sona bıraktık. Zaman ilerledi ve herhangi bir çalışma yapmadılar. Biz de vatandaşlarımıza verdiğimiz bir sözümüz olduğu için işin o tarafına da girmiş olduk. Bu arkadaşlar bundan 1 ay önce bizlere geldiler. Projeye başlamak istediklerini ve kendilerine nereden güzergah belirleyeceğimizi sordular. Fakat onlar gelmeden önce diğer esnaf arkadaşlar da bu caddede ikinci bir inşaat istemediklerini söylediler.
“EN UYGUN GÜZERGAH YÜRÜYÜŞ YOLU”
Daha sonra Vakıf İş Hanını alan arkadaşlar geldiler. Güzergah belirlememizi istediler. Vakıf İş Hanından Yürüyüş Yolu 70 metre. Vakıf İş Hanından İnönü Caddesi’ne doğru olan mesafe 180 metre. Vakıf İş Hanından Alemdar’a doğru olan yolun mesafesi 180 metre. Göbekten merkez bankasına doğru giden yolun mesafesi 310 metre. Biz en kısa mesafeyi belirleyelim ve iş makinalarının giriş çıkışlarında malzemelerimizin hasar görmemesi adına hem de esnafımızın mağdur olmaması adına 70 metre olan Yürüyüş Yolu güzergahını belirledik. İlk görüştüğümüzde çok memnun oldular. Kendileri için de uygun olduğunu söylediler.
“ORADAKİ TAŞLAR ZEMİNE OTURDU”
Yürüyüş Yolu için Büyükşehirden de izin alırsanız giriş çıkışların oradan rahatlıkla olabileceğini söyledik. Daha sonra bana geri dönüşleri oldu ve bu güzergâhtan olumlu cevap alamadıklarını, başka bir güzergâh göstermemiz gerektiğini söylediler. Başka bir güzergah gösteremeyiz dedik çünkü biz çalışmayı oradan başlattık ve oradaki taşlar artık tam zemini bulmuş. Burada olabilecek hasar diğer bölgelerde oluşacak hasardan daha az olur. Bizim için en uygun, en hasarsız atlatabileceğimiz bölgeyi söyledik. Bu arkadaşlarımız kararsız kaldılar. Sonradan duydum ki ‘İzmit Belediyesi bize kullandırmadığı yerleri kendi kullanabiliyor’ demişler.
“AĞIR YÜKÜMÜZ YOK”
Güya kendilerine kullandırmadığımız alanları kendimiz kullanıyormuşuz. Evet kendimiz kullanıyoruz ama 10 metreküplük 15 metreküplük beton taş diyoruz. Dolu dolu mikserler değil. Sadece 4 metreküplük bir mikser geliyor, orada merdiven basamakları alanı için bırakıp gidiyor. Ağır tonaj değil orası. Bu arkadaşlar yarın öbür gün başlattıklarında kamyon kamyon malzemeler gelecek. Dolayısıyla böyle bir söylemi biz kötü niyetli görüyoruz. Bütün esnaf biliyor ki bir mikserde 4-5 metreküp beton dışında herhangi bir artık yükümüz yok.
“KAMU YARARINA GÖRE KARAR VERDİK”
Döşemelerimizin ne kadarını kaldırabileceği noktasında teknik bilgisi olan arkadaşlar zaten sürekli alandalar. Bu iki işin karşılaştırılması doğru bir karşılaştırma değil. O arkadaşlarımıza da tekrardan söylüyoruz. Esnafımız tekrar tekrar iş makinası görmek istiyor. Biz talepleri de dikkat alarak en az hasar ve en az zahmet ile nasıl bu işin içinden çıkarız diye hesap yaparak en kısa mesafe olan Yürüyüş Yoluna doğru giden güzergahın 70 metre olması sebebiyle en uygun yer olduğunu söyledik. Kendilerinin de belli bir süreleri var ve çalışmaları başlatmaları lazım. Tamamen kamu yararı neyse biz ona göre karar verdik. Onların da işleri rahat yürüyüş istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.