Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Yeni MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt

SİYASET 28.07.2021 - 16:23, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2555+ kez okundu.
 

Yeni MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt

Görevden alınan Aydın Ünlü’nün ardından MHP İl Başkanlığında Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt atandı.

Görevden alınan Aydın Ünlü’nün ardından MHP İl Başkanlığında Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt atandı. 9 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini yürüten  Aydın Ünlü 14 Temmuz tarihinde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatı ile görevden alınmıştı. Ünlü’nün ismi, Bahadır Bostancı isimli kişiye otel ruhsatı sağlayabilmek için 30 bin TL rüşvet aldığı iddialarıyla anılmış ve yine Bostancı tarafından Ünlü’nün hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dava açılmıştı. YENİ İL BAŞKANI KURT Ünlü’nün görevden alınması sonrası yeni İl Başkanının kim olacağı merak ediliyordu. MHP Kocaeli İl Başkanlığına Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt atandı. Bugün Genel Merkez’e çağrılan İl Başkanı Kurt’a yeni görevi tebliğ edildi.  “GENEL BAŞKANDAN DESTEK” MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü görevi süresince birçok partilinin kırılmasına ve küsmesine sebep oldu. İlçe başkanları ile sorunlar yaşayan Ünlü,  bir dönem Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Kurt’u görevden almak istemişti. Kurt’un görevden alınması için Genel Merkez’e dosyalar gönderen Ünlü Başarılı olamamıştı. Ünlü’nün başarısız girişimleri sonrası Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Kocaeli’ye gelerek Yunus Emre Kurt’a görevinde devam edeceğini ifade ederek yanındayım mesajı vermişti. Genel Başkan Kocaeli ziyaretinde Aydın Ünlü ile bir araya gelmemişti. KOCAELİ TARİHİNDE BİR İLK Yunus Emre Kurt’un il Başkanlığı döneminde Ocak Binası İl Başkanlığından daha sık ziyaret edilen bir yer haline gelmişti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da geçtiğimiz ay Ülkü Ocağını ziyaret etmişti. Daha önce hiçbir Kocaeli Valisi, Ülkü Ocakları İl Teşkilatını makamında ziyaret etmemişti. Ziyaret bu yönüyle Kocaeli'de bir ilk olarak tarihe not düşülmüştü. OCAK BAŞKANINI DELEGE YAZMADI Yunus Emre Kurt döneminde yaşan ilkler sadece Vali Ziyareti ile sınırlı kalmadı. MHP Kocaeli Kongresinde kongrenin tek adayı dönemin İl Başkanı Aydın Ünlü, Yunus Emre Kurt’u yok saymıştı. MHP tarihinde ilk defa ocak başkanı Üst kurul delegesi yazılmamıştı. Ünlü’nün bu tutumu bugün kendisine pahalıya mal oldu. YUNUS EMRE KURT KİMDİR? Yunus Emre Kurt yaklaşık iki senedir Kocaeli Ülkü Ocağı Başkanlığı görevini yürütüyor. Kocaeli Barosuna bağlı olarak avukatlık görevini sürdüren kurt 27 yaşında ve bir çocuk babası. Yunus Emre Kurt’un babası Kahraman Kurt da kendisi gibi ülkücü camiadan gelme. 1980 döneminde cezaevinde de yatan Baba Kurt MHP’de siyaset yapamaya devam. Kurt’un abisi Özhan Kurt Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği yapıyor. Daha önce istifa ettiği duyurulan Özhan Kurt, mahkeme kararıyla yeniden göreve dönmüştü.  
Görevden alınan Aydın Ünlü’nün ardından MHP İl Başkanlığında Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt atandı.

Görevden alınan Aydın Ünlü’nün ardından MHP İl Başkanlığında Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt atandı.

9 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini yürüten  Aydın Ünlü 14 Temmuz tarihinde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatı ile görevden alınmıştı. Ünlü’nün ismi, Bahadır Bostancı isimli kişiye otel ruhsatı sağlayabilmek için 30 bin TL rüşvet aldığı iddialarıyla anılmış ve yine Bostancı tarafından Ünlü’nün hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla dava açılmıştı.

YENİ İL BAŞKANI KURT

Ünlü’nün görevden alınması sonrası yeni İl Başkanının kim olacağı merak ediliyordu. MHP Kocaeli İl Başkanlığına Ülkü Ocakları Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt atandı. Bugün Genel Merkez’e çağrılan İl Başkanı Kurt’a yeni görevi tebliğ edildi. 

“GENEL BAŞKANDAN DESTEK”

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü görevi süresince birçok partilinin kırılmasına ve küsmesine sebep oldu. İlçe başkanları ile sorunlar yaşayan Ünlü,  bir dönem Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Emre Kurt’u görevden almak istemişti. Kurt’un görevden alınması için Genel Merkez’e dosyalar gönderen Ünlü Başarılı olamamıştı. Ünlü’nün başarısız girişimleri sonrası Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım Kocaeli’ye gelerek Yunus Emre Kurt’a görevinde devam edeceğini ifade ederek yanındayım mesajı vermişti. Genel Başkan Kocaeli ziyaretinde Aydın Ünlü ile bir araya gelmemişti.

KOCAELİ TARİHİNDE BİR İLK

Yunus Emre Kurt’un il Başkanlığı döneminde Ocak Binası İl Başkanlığından daha sık ziyaret edilen bir yer haline gelmişti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da geçtiğimiz ay Ülkü Ocağını ziyaret etmişti. Daha önce hiçbir Kocaeli Valisi, Ülkü Ocakları İl Teşkilatını makamında ziyaret etmemişti. Ziyaret bu yönüyle Kocaeli'de bir ilk olarak tarihe not düşülmüştü.

OCAK BAŞKANINI DELEGE YAZMADI

Yunus Emre Kurt döneminde yaşan ilkler sadece Vali Ziyareti ile sınırlı kalmadı. MHP Kocaeli Kongresinde kongrenin tek adayı dönemin İl Başkanı Aydın Ünlü, Yunus Emre Kurt’u yok saymıştı. MHP tarihinde ilk defa ocak başkanı Üst kurul delegesi yazılmamıştı. Ünlü’nün bu tutumu bugün kendisine pahalıya mal oldu.

YUNUS EMRE KURT KİMDİR?

Yunus Emre Kurt yaklaşık iki senedir Kocaeli Ülkü Ocağı Başkanlığı görevini yürütüyor. Kocaeli Barosuna bağlı olarak avukatlık görevini sürdüren kurt 27 yaşında ve bir çocuk babası. Yunus Emre Kurt’un babası Kahraman Kurt da kendisi gibi ülkücü camiadan gelme. 1980 döneminde cezaevinde de yatan Baba Kurt MHP’de siyaset yapamaya devam. Kurt’un abisi Özhan Kurt Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyeliği yapıyor. Daha önce istifa ettiği duyurulan Özhan Kurt, mahkeme kararıyla yeniden göreve dönmüştü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.