Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Tarhan;Değeri 50 Milyon olan bina 17 Milyon’a satılmış!

SİYASET 06.10.2021 - 21:35, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2564+ kez okundu.
 

Tarhan;Değeri 50 Milyon olan bina 17 Milyon’a satılmış!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Belsa Plaza’nın kamu zararına oluşturduğuna dair iddialara ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Belsa Plaza’nın kamu zararına oluşturduğuna dair iddialara ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Değeri 50 Milyon olan bina 17 Milyon’a satılmış! Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 2016 yılında SGK’ya devredilen Belsa Plaza B Blok ile ilgili iddialar doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e soru önergesi verdi. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Tarhan: “2016 yılında söz konusu gayrimenkul satıldığı tarihte dolar kuru 2,7 TL’ydi. Taşınmazın değeri o dönem yaklaşık 6 milyon ediyordu. Ancak ihalenin gerçekleştiği 18 Temmuz 2021 tarihinde dolar kuru 8,5 TL, binanın değeri ise 50 milyon gibi bir miktara tekabül etmekteydi. Geçtiğimiz Temmuz ayında binanın satışı 17 milyon TL’ye gerçekleşmiştir. Değeri 50 Milyon olan bina 17 Milyon’a satılmış. Bu kadar büyük bir değer kaybına uğratmak nasıl mümkün olabilir?” dedi. “Satışta 32 milyonluk bir değer kaybı var!” Satışın kamu zararına yol açtığını belirten Tarhan: “5016 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 71. Maddesi birinci fıkrasına göre kamu kaynağında artışa engel olmak kamu zararı anlamına gelmektedir. Satışta 32 milyonluk bir değer kaybı var. Yapılan ihale büyük kamu zararına neden olmuştur. 2016 yılında İzmit Belediyesi’nden 17 milyona alınan binanın dolar kurunun yüksek olduğu 2021 yılında hala 17 milyona satışının gerçekleşmesi soru işaretlerine yol açmaktadır. İhale ile ilgili Bakanlığa soru önergesi verdik. Bu ihalenin değerlemesinin hangi kriterlere göre yapıldığı, yetkililerin kimler olduğu, herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığı, ihaleye giren firma veya şahsın kim olduğu soruları bir an önce cevaplanmalıdır. Vatandaşların zor günlerden geçtiği bu dönemde kamuyu böylesi bir zarara uğratan ihale ile ilgili iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerekmektedir” dedi.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Belsa Plaza’nın kamu zararına oluşturduğuna dair iddialara ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Belsa Plaza’nın kamu zararına oluşturduğuna dair iddialara ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu.

Değeri 50 Milyon olan bina 17 Milyon’a satılmış!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 2016 yılında SGK’ya devredilen Belsa Plaza B Blok ile ilgili iddialar doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e soru önergesi verdi. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Tarhan: “2016 yılında söz konusu gayrimenkul satıldığı tarihte dolar kuru 2,7 TL’ydi. Taşınmazın değeri o dönem yaklaşık 6 milyon ediyordu. Ancak ihalenin gerçekleştiği 18 Temmuz 2021 tarihinde dolar kuru 8,5 TL, binanın değeri ise 50 milyon gibi bir miktara tekabül etmekteydi. Geçtiğimiz Temmuz ayında binanın satışı 17 milyon TL’ye gerçekleşmiştir. Değeri 50 Milyon olan bina 17 Milyon’a satılmış. Bu kadar büyük bir değer kaybına uğratmak nasıl mümkün olabilir?” dedi.

“Satışta 32 milyonluk bir değer kaybı var!”

Satışın kamu zararına yol açtığını belirten Tarhan: “5016 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 71. Maddesi birinci fıkrasına göre kamu kaynağında artışa engel olmak kamu zararı anlamına gelmektedir. Satışta 32 milyonluk bir değer kaybı var. Yapılan ihale büyük kamu zararına neden olmuştur. 2016 yılında İzmit Belediyesi’nden 17 milyona alınan binanın dolar kurunun yüksek olduğu 2021 yılında hala 17 milyona satışının gerçekleşmesi soru işaretlerine yol açmaktadır. İhale ile ilgili Bakanlığa soru önergesi verdik. Bu ihalenin değerlemesinin hangi kriterlere göre yapıldığı, yetkililerin kimler olduğu, herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığı, ihaleye giren firma veya şahsın kim olduğu soruları bir an önce cevaplanmalıdır. Vatandaşların zor günlerden geçtiği bu dönemde kamuyu böylesi bir zarara uğratan ihale ile ilgili iddiaların bir an önce açıklığa kavuşturulması gerekmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.