Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Mutlu: Camiler, bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalı

SİYASET 19.10.2021 - 12:04, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1687+ kez okundu.
 

Mutlu: Camiler, bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalı

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, TÜGVA tarafından camide paylaşılan fotoğraflarla ilgili, “İdeoloji, ırk, siyasi görüş ayrımı olmadan bu milletin ortak toplanma ve ibadet alanı olan camiler bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalıdır” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, TÜGVA tarafından camide paylaşılan fotoğraflarla ilgili, “İdeoloji, ırk, siyasi görüş ayrımı olmadan bu milletin ortak toplanma ve ibadet alanı olan camiler bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı'nın ( TÜGVA) ile ilgili belgelerin sızdığına dair iddiaların gündeme gelmesi ve hem ülke çapında hem de Kocaeli’de yapılan açıklamalar gündemde yerini korurken TÜGVA yöneticileri, üyeleri ve çocuklar dün, Kocaeli’de bulunan camilere gitti. “İFTİRA ATANLARA KARŞI CEVABIMIZ” Camilerde çekilen fotoğrafların paylaşılmasının ardından Abdurrahim Karakoç’un Aydınlık şiirinin bir kısmı paylaşılarak “Bize iftira atanlara karşı cevabımızı, alnı secde eden gençlerimiz, Rabbinin huzurunda veriyor” ifadelerine yer verildi. Paylaşımın ardından sosyal medya kullanıcıları eleştirilerde bulundu. Duruma siyasi parti temsilcileri de tepki gösterdi. “HEPİMİZİN ORTAK ÇABASI VE ARZUSU” Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu gazetemize yaptığı açıklamada, “Gençliğimizin maruz kaldığı her türlü ahlaki ve manevi saldırıya karşı onları koruma, bilinçlendirme ve yetiştirme gayretleri takdire şayan ve olması gereken çalışmalardır. Bu çalışmaların öneminin bilincinde ve uygulama anlamında bizzat içinde olan insanlarız. Mevzuata uygun bir çerçeve içerisinde bu çalışmaların yapılması hem Milli Eğitim’e hem de Diyanet’e katkı mahiyetinde olmalıdır. Kul hakkına riayet eden, adil, maneviyatına bağlı ancak kariyer meslek sahibi olabilecek bir gençlik hepimizin ortak çabası ve arzusudur.Bu hizmet anlayışı 15 Temmuz süreciyle zaten ciddi bir darbe yemiş gençlerimize hizmet eden tüm kuruluşlara insanlarımız mesafeli yaklaşmaya başlamıştır” dedi. İKTİDARA DAVET Mutlu sözlerinin devamında, “Hiçbir dernek, cemaat, vakıf siyasi çekişmelerin malzemesi haline gelmemelidir. İktidar da hiçbir cemaati, derneği, vakfı kayırmamalı adalet şemsiyesinin altına tüm STK’ları almalıdır. Bazı vakıf ve derneklerin tamamen iktidarın nimetlerinden faydalanıyor görüntüsü STK’ların gönüllülük ruhuna da aykırıdır.Hele hele ideoloji, ırk, siyasi görüş ayrımı olmadan bu milletin ortak toplanma ve ibadet alanı olan camiler bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalıdır.  TÜGVA tartışmalarının kapsamı hizmet ehli dindar insanlarımızın iyi niyetli çabalarına asla zarar vermemeli bu konu mülk edinme seviyesine indirilmemelidir. Bu konuda hem iktidarı STK’lara adil davranmaya hem de muhalefeti topyekûn gönüllü hizmet çalışmalarını hedef almaktan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, TÜGVA tarafından camide paylaşılan fotoğraflarla ilgili, “İdeoloji, ırk, siyasi görüş ayrımı olmadan bu milletin ortak toplanma ve ibadet alanı olan camiler bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalıdır” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, TÜGVA tarafından camide paylaşılan fotoğraflarla ilgili, “İdeoloji, ırk, siyasi görüş ayrımı olmadan bu milletin ortak toplanma ve ibadet alanı olan camiler bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı'nın ( TÜGVA) ile ilgili belgelerin sızdığına dair iddiaların gündeme gelmesi ve hem ülke çapında hem de Kocaeli’de yapılan açıklamalar gündemde yerini korurken TÜGVA yöneticileri, üyeleri ve çocuklar dün, Kocaeli’de bulunan camilere gitti.

“İFTİRA ATANLARA KARŞI CEVABIMIZ”

Camilerde çekilen fotoğrafların paylaşılmasının ardından Abdurrahim Karakoç’un Aydınlık şiirinin bir kısmı paylaşılarak “Bize iftira atanlara karşı cevabımızı, alnı secde eden gençlerimiz, Rabbinin huzurunda veriyor” ifadelerine yer verildi. Paylaşımın ardından sosyal medya kullanıcıları eleştirilerde bulundu. Duruma siyasi parti temsilcileri de tepki gösterdi.

“HEPİMİZİN ORTAK ÇABASI VE ARZUSU”

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu gazetemize yaptığı açıklamada, “Gençliğimizin maruz kaldığı her türlü ahlaki ve manevi saldırıya karşı onları koruma, bilinçlendirme ve yetiştirme gayretleri takdire şayan ve olması gereken çalışmalardır. Bu çalışmaların öneminin bilincinde ve uygulama anlamında bizzat içinde olan insanlarız. Mevzuata uygun bir çerçeve içerisinde bu çalışmaların yapılması hem Milli Eğitim’e hem de Diyanet’e katkı mahiyetinde olmalıdır. Kul hakkına riayet eden, adil, maneviyatına bağlı ancak kariyer meslek sahibi olabilecek bir gençlik hepimizin ortak çabası ve arzusudur.Bu hizmet anlayışı 15 Temmuz süreciyle zaten ciddi bir darbe yemiş gençlerimize hizmet eden tüm kuruluşlara insanlarımız mesafeli yaklaşmaya başlamıştır” dedi.

İKTİDARA DAVET

Mutlu sözlerinin devamında, “Hiçbir dernek, cemaat, vakıf siyasi çekişmelerin malzemesi haline gelmemelidir. İktidar da hiçbir cemaati, derneği, vakfı kayırmamalı adalet şemsiyesinin altına tüm STK’ları almalıdır. Bazı vakıf ve derneklerin tamamen iktidarın nimetlerinden faydalanıyor görüntüsü STK’ların gönüllülük ruhuna da aykırıdır.Hele hele ideoloji, ırk, siyasi görüş ayrımı olmadan bu milletin ortak toplanma ve ibadet alanı olan camiler bu tartışmanın tamamen dışarısında bırakılmalıdır.  TÜGVA tartışmalarının kapsamı hizmet ehli dindar insanlarımızın iyi niyetli çabalarına asla zarar vermemeli bu konu mülk edinme seviyesine indirilmemelidir. Bu konuda hem iktidarı STK’lara adil davranmaya hem de muhalefeti topyekûn gönüllü hizmet çalışmalarını hedef almaktan uzak durmaya davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.