Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Körfez İYİ Parti, Özkan hakkında suç duyurusundabulundu

GÜNDEM 04.09.2021 - 22:46, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2445+ kez okundu.
 

Körfez İYİ Parti, Özkan hakkında suç duyurusundabulundu

İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm , Başkan Yardımcısı Zübeyde Balıkçı, Körfez Belediye Meclis Üyesi Av. Ender Oğuz ile parti yöneticileriyle birlikte, Geçtiğimiz Cuma günü Körfez Adliye Sarayı'na giderek, AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli milletvekili Cahit Özkan'ın, “İYİ Parti'yi FETÖ kurdurttu” sözleri üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm , Başkan Yardımcısı Zübeyde Balıkçı, Körfez Belediye Meclis Üyesi Av. Ender Oğuz ile  parti yöneticileriyle birlikte,Geçtiğimiz Cuma günü  Körfez Adliye  Sarayı'na giderek, AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli milletvekili Cahit Özkan'ın, “İYİ Parti'yi FETÖ kurdurttu” sözleri üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. AKP'li Özkan, Beyaz TV'de katıldığı ‘Akılda kalan' isimli programda, “İYİ Parti nereden doğdu? İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP'yi dizayn etme girişimini başaramayan FETÖ'nün kurdurttuğu partidir. BU kadar net bir ifadedir bu.” demişti. Özkan'ın bu ifadeleri üzerine, İYİ Partililer, Türkiye genelinde adliyelere giderek Özkan hakkında suç duyurusunda bulunmaya başladı. Cuma günü de Körfez  Adliyesi'ne giderek Özkan hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Ender Oğuz  basın açıklaması yaptı. “HERKESİ HEDEF GÖSTERMİŞTİR” Oğuz açıklamasında; “ Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer veridli; “Özkan'ın, FETÖ ile tüm İYİ Parti teşkilatını ilişkilendirerek, herkesi FETÖ terör örgütü üyeliği ile itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir. FETÖ ile ilgili bir isnat, sıradan bir yakıştırmanın çok ötesinde, muhatabının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte hatta ‘vatan hainliği ile eşdeğer bir ‘hakarettir. Bu isnat, ağır sonuçları olan ‘iftira' suçunu oluşturur” Ayrıca dilekçede, Özkan'ın ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etme' ve ‘iftira' suçunu da işlediği ifadelerine yer verildi.,    
İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm , Başkan Yardımcısı Zübeyde Balıkçı, Körfez Belediye Meclis Üyesi Av. Ender Oğuz ile parti yöneticileriyle birlikte, Geçtiğimiz Cuma günü Körfez Adliye Sarayı'na giderek, AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli milletvekili Cahit Özkan'ın, “İYİ Parti'yi FETÖ kurdurttu” sözleri üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Körfez İlçe Başkanı Cahit Sürüm , Başkan Yardımcısı Zübeyde Balıkçı, Körfez Belediye Meclis Üyesi Av. Ender Oğuz ile  parti yöneticileriyle birlikte,Geçtiğimiz Cuma günü  Körfez Adliye  Sarayı'na giderek, AKP Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli milletvekili Cahit Özkan'ın, “İYİ Parti'yi FETÖ kurdurttu” sözleri üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AKP'li Özkan, Beyaz TV'de katıldığı ‘Akılda kalan' isimli programda, “İYİ Parti nereden doğdu? İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP'yi dizayn etme girişimini başaramayan FETÖ'nün kurdurttuğu partidir. BU kadar net bir ifadedir bu.” demişti. Özkan'ın bu ifadeleri üzerine, İYİ Partililer, Türkiye genelinde adliyelere giderek Özkan hakkında suç duyurusunda bulunmaya başladı.

Cuma günü de Körfez  Adliyesi'ne giderek Özkan hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Körfez Belediyesi Meclis Üyesi Ender Oğuz  basın açıklaması yaptı.

“HERKESİ HEDEF GÖSTERMİŞTİR”

Oğuz açıklamasında; “

Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde şu ifadelere yer veridli; “Özkan'ın, FETÖ ile tüm İYİ Parti teşkilatını ilişkilendirerek, herkesi FETÖ terör örgütü üyeliği ile itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir. FETÖ ile ilgili bir isnat, sıradan bir yakıştırmanın çok ötesinde, muhatabının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte hatta ‘vatan hainliği ile eşdeğer bir ‘hakarettir. Bu isnat, ağır sonuçları olan ‘iftira' suçunu oluşturur”

Ayrıca dilekçede, Özkan'ın ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etme' ve ‘iftira' suçunu da işlediği ifadelerine yer verildi.,

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.