Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Kiraz Festivali coşkulu başladı

Körfez Belediyesi 16.06.2019 - 14:32, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2602+ kez okundu.
 

Kiraz Festivali coşkulu başladı

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 46.’sı düzenlenen Altın Kiraz Festivali, coşkulu başladı. Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, halk oyunları gösterisi ile devam etti. İlk gün finalinde; Şenol Çaça sahne aldı

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 46.’sı düzenlenen ve iki gün sürecek olan Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ağadere Caddesi’nin üst kısmında toplanan kalabalık, mehteran  eşliğinde Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.  FESTİVAL KORTEJLE BAŞLADI Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde Körfez Belediyesi Halk Oyunları ekibi farklı yörelerde oyunlar sergiledi. Gösteri sonrasında ilk olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt konuşma gerçekleştirdi. Festivalin Körfez için önemine değinen Başkan Şener Söğüt, “Körfez, sanayi, ulaşım ve liman hizmetleri gibi farklı alanlarda ülkemizin en önemli, en stratejik bölgesi.  “SEMBOLLERİMİZİN DEĞERİNİ ARTTIRACAĞIZ” Bu değerler sadece bunlarla sınırlı değil; Tarihi, turistik, kültürel ve tarımsal değerleriyle de Kocaeli’nde ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Körfez dediğimiz zaman; Doğu Roma dönemi için de önemli olan Hereke Kalesi’nden, Osmanlı mutfağının en leziz ihtiyacını taşıyan Taşköprü’den, Yarımca’dan, İlimtepe’den köylerimize kadar birçok noktada öne çıkmış coğrafyadan bahsediyoruz. Bu sembollerden birisi de Hereke Halısı ve Yarımca Kirazı’dır” dedi.  “FİDAN DESTEĞİMİZ SÜRECEK” “Festivalin birçok amacı var” diyen Başkan Şener Söğüt, “46 yıldır yapılmakta olan bu etkinliğimizi nice yıllara taşımayı kurumsal bir gereklilik olarak görüyoruz.  Kiraz üreticilerimizin taleplerini öncelik görerek, yeni sahalar açmak, fidan desteği konusunda da yalnız bırakmayarak Körfez’in bu değerini yaşatmaya kararlı olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.  CAN, “BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ SÜRECEK” Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Can, “Kentlerin bazı hususiyetleri öne çıktığında ülke ve dünya ölçeğinde tanınması açısında bu önceliklerin kullanılması önemlidir. Gerek kiraz, gerek sanayi tesisleriyle, gerek ülke ekonomisine sağladığı katma değerle bu hususiyetleriyle Kocaeli’nin güzide bir ilçesidir. Yeni dönemde de Körfez’de kiraz üretimini daha da yaygınlaştırma adına İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Körfez Belediyemiz önemli çalışmalar yürütmeyi sürdürecektir” dedi.  KÖRFEZLİLER ÇAÇA İLE COŞTU Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın konuşmaların ardından ilk günün finalinde son dönemin sevilen şarkıcılarından Şenol Çaça sahne aldı. Fantezi müziğin sevilen parçalarını Körfezliler için seslendiren Şenol Çaça, davul şovu ile de büyük beğeni topladı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt sanatçı Şenol Çaça’ya plaket takdim ederken, Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can da çiçek takdim etti.
Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 46.’sı düzenlenen Altın Kiraz Festivali, coşkulu başladı. Kortej yürüyüşü ile başlayan festival, halk oyunları gösterisi ile devam etti. İlk gün finalinde; Şenol Çaça sahne aldı

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 46.’sı düzenlenen ve iki gün sürecek olan Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ağadere Caddesi’nin üst kısmında toplanan kalabalık, mehteran  eşliğinde Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe; Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 FESTİVAL KORTEJLE BAŞLADI

Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde Körfez Belediyesi Halk Oyunları ekibi farklı yörelerde oyunlar sergiledi. Gösteri sonrasında ilk olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt konuşma gerçekleştirdi. Festivalin Körfez için önemine değinen Başkan Şener Söğüt, “Körfez, sanayi, ulaşım ve liman hizmetleri gibi farklı alanlarda ülkemizin en önemli, en stratejik bölgesi.

 “SEMBOLLERİMİZİN DEĞERİNİ ARTTIRACAĞIZ”

Bu değerler sadece bunlarla sınırlı değil; Tarihi, turistik, kültürel ve tarımsal değerleriyle de Kocaeli’nde ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Körfez dediğimiz zaman; Doğu Roma dönemi için de önemli olan Hereke Kalesi’nden, Osmanlı mutfağının en leziz ihtiyacını taşıyan Taşköprü’den, Yarımca’dan, İlimtepe’den köylerimize kadar birçok noktada öne çıkmış coğrafyadan bahsediyoruz. Bu sembollerden birisi de Hereke Halısı ve Yarımca Kirazı’dır” dedi.

 “FİDAN DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

“Festivalin birçok amacı var” diyen Başkan Şener Söğüt, “46 yıldır yapılmakta olan bu etkinliğimizi nice yıllara taşımayı kurumsal bir gereklilik olarak görüyoruz.  Kiraz üreticilerimizin taleplerini öncelik görerek, yeni sahalar açmak, fidan desteği konusunda da yalnız bırakmayarak Körfez’in bu değerini yaşatmaya kararlı olduğumuzu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 CAN, “BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ SÜRECEK”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Can, “Kentlerin bazı hususiyetleri öne çıktığında ülke ve dünya ölçeğinde tanınması açısında bu önceliklerin kullanılması önemlidir. Gerek kiraz, gerek sanayi tesisleriyle, gerek ülke ekonomisine sağladığı katma değerle bu hususiyetleriyle Kocaeli’nin güzide bir ilçesidir. Yeni dönemde de Körfez’de kiraz üretimini daha da yaygınlaştırma adına İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Körfez Belediyemiz önemli çalışmalar yürütmeyi sürdürecektir” dedi.

 KÖRFEZLİLER ÇAÇA İLE COŞTU

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın konuşmaların ardından ilk günün finalinde son dönemin sevilen şarkıcılarından Şenol Çaça sahne aldı. Fantezi müziğin sevilen parçalarını Körfezliler için seslendiren Şenol Çaça, davul şovu ile de büyük beğeni topladı. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt sanatçı Şenol Çaça’ya plaket takdim ederken, Kaymakam Dr. Hasan Hüseyin Can da çiçek takdim etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.