Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

İzmit’te Güneş Enerjili İlk Köy Çubuklubala

GÜNDEM 11.03.2021 - 13:38, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2920+ kez okundu.
 

İzmit’te Güneş Enerjili İlk Köy Çubuklubala

Kent genelinde birçok noktada güneş enerjili led aydınlatma sistemini kuran İzmit Belediyesi kırsal bölgelerde ve Sedaş’ın elektrik götüremediği noktalarda da bu sistemi kullanmaya başladı. İzmit’te güneş enerjili led aydınlatma sistemi kurulan ilk köy Çubuklubala oldu

İzmit Belediyesi tarafından daha önce kent genelinde birçok noktada uygulamaya geçirilen güneş enerjili led aydınlatmalar, İzmit’in köylerinde SEDAŞ’ın elektrik götüremediği noktalarda kullanılmaya başlandı. “Güneş gece de aydınlatır üstelik fatura göndermez” mantığıyla hareket eden İzmit Belediyesi kırsal bölgelerde güneş enerjili sisteme ilk olarak Çubuklubala Mahallesi’nden başladı. SEDAŞ’IN ULAŞAMADIĞI NOKTALARA ENERJİ İzmit Belediyesinin ince eleyip sık dokuduğu çalışmayla ilgili ilk olarak kırsalda elektriğin verilemediği parklar ve sokaklarda yer tespiti çalışmaları yapıldı. Yenilenebilir enerjiyle büyük tasarrufa imza atan İzmit Belediyesi yer tespitlerinin tamamlanmasının ardından ilk olarak Çubuklubala Mahallesi’nde uygulamayı hayata geçirdi. MAHALLE HALKINDAN TEŞEKKÜR Önceki gün İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tüm çalışmaları tamamlanmış ve uygulamaya geçirilmiş güneş enerjili led aydınlatmaları yakından inceledi. SEDAŞ’ın elektrik ulaştıramadığı noktalara yerleştirilen 9 adet sokak lambası için bölge halkı Başkan Hürriyet’e teşekkürlerini iletti.  GÜNEŞ OLMASA DA 24 SAAT ENERJİ DEPOLUYOR Çubuklubala köyünde uygulanmaya başlanan ve diğer köylere de yayılacak olan çalışmada birçok yenilik yer alıyor. Hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 aydınlatma sağlanıyor. Bir araç veya vatandaşın geçtiği sırada ise yüzde 100 enerji verilerek sokak tamamen aydınlatılıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor.  
Kent genelinde birçok noktada güneş enerjili led aydınlatma sistemini kuran İzmit Belediyesi kırsal bölgelerde ve Sedaş’ın elektrik götüremediği noktalarda da bu sistemi kullanmaya başladı. İzmit’te güneş enerjili led aydınlatma sistemi kurulan ilk köy Çubuklubala oldu

İzmit Belediyesi tarafından daha önce kent genelinde birçok noktada uygulamaya geçirilen güneş enerjili led aydınlatmalar, İzmit’in köylerinde SEDAŞ’ın elektrik götüremediği noktalarda kullanılmaya başlandı. “Güneş gece de aydınlatır üstelik fatura göndermez” mantığıyla hareket eden İzmit Belediyesi kırsal bölgelerde güneş enerjili sisteme ilk olarak Çubuklubala Mahallesi’nden başladı.

SEDAŞ’IN ULAŞAMADIĞI NOKTALARA ENERJİ

İzmit Belediyesinin ince eleyip sık dokuduğu çalışmayla ilgili ilk olarak kırsalda elektriğin verilemediği parklar ve sokaklarda yer tespiti çalışmaları yapıldı. Yenilenebilir enerjiyle büyük tasarrufa imza atan İzmit Belediyesi yer tespitlerinin tamamlanmasının ardından ilk olarak Çubuklubala Mahallesi’nde uygulamayı hayata geçirdi.

MAHALLE HALKINDAN TEŞEKKÜR

Önceki gün İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tüm çalışmaları tamamlanmış ve uygulamaya geçirilmiş güneş enerjili led aydınlatmaları yakından inceledi. SEDAŞ’ın elektrik ulaştıramadığı noktalara yerleştirilen 9 adet sokak lambası için bölge halkı Başkan Hürriyet’e teşekkürlerini iletti. 

GÜNEŞ OLMASA DA 24 SAAT ENERJİ DEPOLUYOR

Çubuklubala köyünde uygulanmaya başlanan ve diğer köylere de yayılacak olan çalışmada birçok yenilik yer alıyor. Hareket algılayıcı sensörlerin bulunduğu aydınlatma direkleriyle birlikte yolda kimse yokken yüzde 70 aydınlatma sağlanıyor. Bir araç veya vatandaşın geçtiği sırada ise yüzde 100 enerji verilerek sokak tamamen aydınlatılıyor. Normal olarak kullanıldığında da büyük bir tasarrufu olan güneş enerjisinin böylelikle daha da tasarruflu kullanılmasıyla güneş olmasa da 24 saat enerji depolanması sağlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.