Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

İYİ Partili Okan; Hereke Kalesi berduşların mekanı oldu

SİYASET 14.04.2021 - 21:41, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2609+ kez okundu.
 

İYİ Partili Okan; Hereke Kalesi berduşların mekanı oldu

Körfez Hereke beldesinde yer alan tarihi Hereke Kalesi, yeniden onarım ve düzenlemesi ve bunun için harcanan 40 milyon lira sürekli gündem maddesi olmuştu. Kale yaklaşık 3 yıllık çalışma sonrasında restore edilmiş ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt tarafından verilen kokteyl ile de tamamlandığı ilan edilerek ziyarete açılmıştı

Büyük bir bütçe ile restore edilen açılan Hereke Kalesi, daha sonra pandemi nedeniyle demir kapıları kilitlenerek, girmenin yasak olduğunu belirten tabelası da asılarak bırakıldı. İlk başlarda bir güvenlik görevlisinin olduğu söylense de daha sonra kimse korumadığı için kısa sürede burası amacının dışında kullanılmaya başladı. Bu durumu ihbar üzerine gidip gören Meclis Üyesi Enver Okan, resimleme yaparak konuyu meclise taşıyacağını söyledi. Tarihi taşı sehpa yapmışlar Hereke Kalesi’nin kapalı bir odası kimlikleri bilinmeyen kişiler tarafından adeta mangal ve içki salonu olarak kullanılmış. Oda içinde bulunan ve üzerinde yazılar olan tarihi mermer taşlar bir köşeye atılmış, sehpa olarak kullanılmış. Yine odanın bir köşesinde de ateş yakılarak duvarların isle kaplanmasına neden olunmuş. Tarihi hiçe sayan bu kişiler, restorasyon için harcandığı söylenen 40 milyona da değer vermeyerek adeta burada alem yapmışlar. Tarihi kalenin yalnızca bu odasında değil, manzaranın çok güzel olduğu surlarda da bira şileleri, su şişesi kapakları ve çöplerle dolu. Duvarlar akıyor Herekle Kalesi’nde göze çarpan bir diğer olay ise yaklaşık 3 yıl restorasyon için çalışılmasına ve 40 milyon lira gibi bir rakam harcanmasına rağmen duvarlar şimdiden su almaya ve nem yapmaya başlamış. Bir odada  ise manzara daha kötü, tahtalar için kullanıldığı ve reçine ya da boya olduğu tahmin edilen malzeme akmış, tavanda ve zeminde çirkin bir görüntü ortaya çıkmış. İhbar üzerine gitti Hereke Kalesi’nde yaşanan bu olumsuzluklar ve kimliği bilinmeyen şahıslar tarafından verilen zarar Körfez Belediye Meclis Üyesi Enver Okan’a ihbar edildi. İhbar üzerine kaleye giden Enver Okan, söylenenlerin gerçek olduğunu görünce hem üzüldü, hem de konuyu meclise taşımak üzere resimleme yaptı. Enver Okan, yasak tabelaları asılı olmasına rağmen kaleye girmenin çok kolay olduğunu ve hiçbir denetim olmadığını belirterek, “Burada harcana para sorgulanmalı ve işçilik incelenmeli. Duvarlar şimdiden su almaya başlamış, nasıl bir malzeme kullanıldı ki taş yapı çürümeye başlamış. Bir süre sonra bu taşlar, kaplamalar hep düşecektir. Ayrıca kalenin tam ortasına tarihle alay eder gibi ağaç üzerine kapağı açık elektrik panosu konulmuş. Buraya giren bir çocuk akım varsa ve çarpılışa sorumlusu kim olacak? Burada bir güvenlik görevlisi olmalı, 40 milyon lira harcanıp restorasyon yapılıyor ama korunmuyor. Kendini bilmez şahıslar kalenin bir odasını resmen mahvetmişler, gördüğüm manzara korkunçtu. Burada hem tarihi bir yapıya, hem de bu yapı içinde korunması gereken taşlara zarar verilmiş” dedi.      
Körfez Hereke beldesinde yer alan tarihi Hereke Kalesi, yeniden onarım ve düzenlemesi ve bunun için harcanan 40 milyon lira sürekli gündem maddesi olmuştu. Kale yaklaşık 3 yıllık çalışma sonrasında restore edilmiş ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt tarafından verilen kokteyl ile de tamamlandığı ilan edilerek ziyarete açılmıştı

Büyük bir bütçe ile restore edilen açılan Hereke Kalesi, daha sonra pandemi nedeniyle demir kapıları kilitlenerek, girmenin yasak olduğunu belirten tabelası da asılarak bırakıldı. İlk başlarda bir güvenlik görevlisinin olduğu söylense de daha sonra kimse korumadığı için kısa sürede burası amacının dışında kullanılmaya başladı. Bu durumu ihbar üzerine gidip gören Meclis Üyesi Enver Okan, resimleme yaparak konuyu meclise taşıyacağını söyledi.

Tarihi taşı sehpa yapmışlar

Hereke Kalesi’nin kapalı bir odası kimlikleri bilinmeyen kişiler tarafından adeta mangal ve içki salonu olarak kullanılmış. Oda içinde bulunan ve üzerinde yazılar olan tarihi mermer taşlar bir köşeye atılmış, sehpa olarak kullanılmış. Yine odanın bir köşesinde de ateş yakılarak duvarların isle kaplanmasına neden olunmuş. Tarihi hiçe sayan bu kişiler, restorasyon için harcandığı söylenen 40 milyona da değer vermeyerek adeta burada alem yapmışlar. Tarihi kalenin yalnızca bu odasında değil, manzaranın çok güzel olduğu surlarda da bira şileleri, su şişesi kapakları ve çöplerle dolu.

Duvarlar akıyor

Herekle Kalesi’nde göze çarpan bir diğer olay ise yaklaşık 3 yıl restorasyon için çalışılmasına ve 40 milyon lira gibi bir rakam harcanmasına rağmen duvarlar şimdiden su almaya ve nem yapmaya başlamış. Bir odada  ise manzara daha kötü, tahtalar için kullanıldığı ve reçine ya da boya olduğu tahmin edilen malzeme akmış, tavanda ve zeminde çirkin bir görüntü ortaya çıkmış.

İhbar üzerine gitti

Hereke Kalesi’nde yaşanan bu olumsuzluklar ve kimliği bilinmeyen şahıslar tarafından verilen zarar Körfez Belediye Meclis Üyesi Enver Okan’a ihbar edildi. İhbar üzerine kaleye giden Enver Okan, söylenenlerin gerçek olduğunu görünce hem üzüldü, hem de konuyu meclise taşımak üzere resimleme yaptı.

Enver Okan, yasak tabelaları asılı olmasına rağmen kaleye girmenin çok kolay olduğunu ve hiçbir denetim olmadığını belirterek, “Burada harcana para sorgulanmalı ve işçilik incelenmeli. Duvarlar şimdiden su almaya başlamış, nasıl bir malzeme kullanıldı ki taş yapı çürümeye başlamış. Bir süre sonra bu taşlar, kaplamalar hep düşecektir. Ayrıca kalenin tam ortasına tarihle alay eder gibi ağaç üzerine kapağı açık elektrik panosu konulmuş. Buraya giren bir çocuk akım varsa ve çarpılışa sorumlusu kim olacak? Burada bir güvenlik görevlisi olmalı, 40 milyon lira harcanıp restorasyon yapılıyor ama korunmuyor. Kendini bilmez şahıslar kalenin bir odasını resmen mahvetmişler, gördüğüm manzara korkunçtu. Burada hem tarihi bir yapıya, hem de bu yapı içinde korunması gereken taşlara zarar verilmiş” dedi.

 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.