Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Başkan Söğüt, “Çöp tesisi değil, atık depolama sahası”

SİYASET 07.12.2021 - 23:30, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2746+ kez okundu.
 

Başkan Söğüt, “Çöp tesisi değil, atık depolama sahası”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hereke’de yapılacak olan atık depolama sahasıyla ilgili vatandaşa yanlış bilgiler verildiğini belirterek, “Orada bir çöp tesisi olmayacak. Çevreye ve insana zararı olmayan atıklar depolanacak” dedi

Körfez Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Yukarı Hereke’de kurulması planlanan ve insan ile çevreye zararı dokunmayacak inert atıkların depolanacağı tesisle ilgili gelen soruları cevapladı. Vatandaşların da takip ettiği meclis toplantısında konuya değinen Başkan Söğüt, “Konuyla ilgili bir hassasiyet var ve bizde bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ileteceğiz. FARKLI ÖNERİLERİ DE SUNARIZ Ama konuyla ilgili yanlış bilgiler de dolaşıyor, yanlış açıklamalar da yapılıyor. Kesin ve net söylemek gerekirse çöp tesisi felan kurulmuyor. Burada atık depolama sahası için bir çalışma var. Bazı gerçekleri kabul etmemiz lazım. Ben de istemem ama bu kentin ihtiyacı da var. Doğru yer neresi, orası doğru mu değil mi bunu değerlendirir, farklı yerler önerebiliriz. Bunun için beraber çalışalım farklı önerileri de Büyükşehir Belediyemize sunalım. ÇEVREYE ASLA ZARARI YOK Körfez Belediyesi olarak ilçemizde istemiyorum dediğim an benim ilçe olarak atık üretmemem lazım. Bir evsel atık ya da inşaat atığı üretmemem lazım. Orada yapılacak olan asla bir çöp tesisi değil. 3 tip tesis var. Yapılacak olan da inert atıkların depolanacağı 3. Sınıf Düzenleme Depolama Tesisi. İnsana ve temas ettiği çevreye zarar vermeyecek olan atıklar yer alacak” dedi. 2022’NİN İLK MECLİSİ 4 OCAK’TA Başkan Şener Söğüt’ün konuşmaları sonrasında gündem maddeleri tek tek görüşüldü. 10 dakikalık aranın da verildiği toplantıda maddeler oy birliği ile kabul edildi. Memur boş kadro ve dolu kadro değişikliklerinin de yapıldığı meclis toplantısı sonrasında da dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Meclis üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından bir sonraki meclis toplantısının 4 Ocak’ta yapılması kararlaştırıldı.
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hereke’de yapılacak olan atık depolama sahasıyla ilgili vatandaşa yanlış bilgiler verildiğini belirterek, “Orada bir çöp tesisi olmayacak. Çevreye ve insana zararı olmayan atıklar depolanacak” dedi

Körfez Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Yukarı Hereke’de kurulması planlanan ve insan ile çevreye zararı dokunmayacak inert atıkların depolanacağı tesisle ilgili gelen soruları cevapladı. Vatandaşların da takip ettiği meclis toplantısında konuya değinen Başkan Söğüt, “Konuyla ilgili bir hassasiyet var ve bizde bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ileteceğiz.

FARKLI ÖNERİLERİ DE SUNARIZ

Ama konuyla ilgili yanlış bilgiler de dolaşıyor, yanlış açıklamalar da yapılıyor. Kesin ve net söylemek gerekirse çöp tesisi felan kurulmuyor. Burada atık depolama sahası için bir çalışma var. Bazı gerçekleri kabul etmemiz lazım. Ben de istemem ama bu kentin ihtiyacı da var. Doğru yer neresi, orası doğru mu değil mi bunu değerlendirir, farklı yerler önerebiliriz. Bunun için beraber çalışalım farklı önerileri de Büyükşehir Belediyemize sunalım.

ÇEVREYE ASLA ZARARI YOK

Körfez Belediyesi olarak ilçemizde istemiyorum dediğim an benim ilçe olarak atık üretmemem lazım. Bir evsel atık ya da inşaat atığı üretmemem lazım. Orada yapılacak olan asla bir çöp tesisi değil. 3 tip tesis var. Yapılacak olan da inert atıkların depolanacağı 3. Sınıf Düzenleme Depolama Tesisi. İnsana ve temas ettiği çevreye zarar vermeyecek olan atıklar yer alacak” dedi.

2022’NİN İLK MECLİSİ 4 OCAK’TA

Başkan Şener Söğüt’ün konuşmaları sonrasında gündem maddeleri tek tek görüşüldü. 10 dakikalık aranın da verildiği toplantıda maddeler oy birliği ile kabul edildi. Memur boş kadro ve dolu kadro değişikliklerinin de yapıldığı meclis toplantısı sonrasında da dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Meclis üyelerinin yaptığı konuşmaların ardından bir sonraki meclis toplantısının 4 Ocak’ta yapılması kararlaştırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.