Trabzonlularda Fuat Ayar güven tazeledi

Kocaeli Trabzonlular Derneği’nin 17. olağan genel kurulunda tek aday olan mevcut Başkan Fuat Ayar yeniden başkanlık görevine seçildi. Kent protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği kongrede konuşan Ayar, “ Yeni dönemde proje ve etkinlikler açısında çok daha aktif olacağız” dedi. 

İlimizin en aktif hemşeri dernekleri arasında yer alan Kocaeli Trabzonlular Derneği’nin 17’nci olağan genel kurulu Yahya Kaptan Mahallesi Salkım Söğüt Caddesi adresinde bulunan dernek binasında gerçekleştirildi. 2 bin üyesi bulunan ve 450 kişinin oy kullanma hakkının bulunduğu derneğin kongresinde tek aday olan mevcut Başkan Fuat Ayar, ikinci dönemine adım attı. Genel kurulda ayrıca 25 kişilik yönetim kurulu, 25 kişilik yedek üye, 3 disiplin ve 3 denetim kurulu üyesi belirlendi.

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Her kesimden ismin bir araya geldiği kongreye, Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe, AKP Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır, Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, Kocaelispor Kulübü Başkanı Engin Koyun, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut, Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, Genç Kocaeliler Derneği Başkanı Sinem Uçan, AKP eski İl Başkanı Mahmut Civelek ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

TALİHSİZ BİR DÖNEMDİ

Genel kurulda konuşan Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Fuat Ayar, “Bu dönem biraz talihsiz bir dönemdi. Bu tabi bizim değil, bütün dünyanın talihsizliğiydi. Biz de bu süreçte topluma destek olmak adıma bir sürü proje ürettik. Bundan sonraki süreçte hep birlikte, büyüklerimizi de işin içine katarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle geçen yıl üniversitelerin kapalı olmalı nedeniyle gençlerimizle çok fazla birlikte olamadık. Onları da önümüzdeki süreçte bünyemize katarak, destek olarak birlikte olacağız. Bugün arkadaşlarımızla birlikte il gün ki gibi heyecanlıyız. Pandemi döneminde pek aktif olamadık. Normalleşme süreciyle birlikte daha aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hemşerilerimizin katılımıyla etkin bir dönem geçirmeyi planlıyoruz. Bizlerin her zaman sizleri aramamızı beklemeyin gelin bize yapmak istediğiniz projeleri, taleplerinizi iletin” şeklinde konuştu.

TRABZONLULARIN GÖREVİ

Ayar’ın ardından konuşan Çevre ve Orman eski bakanı Osman Pepe, “Türkiyenin pek çok yerimde Karadenizli dernekleri var. Ben bu derneklerin olmadığını o şehirlerde bir farklılık ortaya koymaktan çok, o şehirleri kültürüne kültür katmak, şehri geliştirmek büyün Trabzonluların görevidir. Ben sözümü fazla uzatmak istemiyorum. Ben Fuat Ayar ve ondan önce görev almış bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kocaeli’nin havasını güzelleştirmek, güzelliğine güzellik katmak hepimizin görevidir” dedi.

HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ

Osman Pepe’nin ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Hep beraber el birliğiyle hizmet etmek için varız. Bugün buraya gelen herkes topluma hizmet etmek için çakışıyor. El birliğiyle sorunlarımızı konuşarak muhakkak ki güzel sonuçlara ulaşabileceğiz. Trabzonlular derneğimiz çok güzel faaliyetlere imza atıyor. Bundan sonra görev alacak kardeşlerimi de tebrik ediyorum” dedi.

DERNEKLER ÇOK ÖNEMLİ

Yaşar Çakmak’ın ardından konuşan AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Tabi Trabzon’un, Karadeniz insanının farklı karakteri var. Ama Trabzon kendini biraz daha gösteren bir karaktere sahip. Trabzon insanı kendiyle barışık. Trabzonun insanı saymakla, anlatmakla bitmez. Sadece Kocaeli 4 binden fazla dernek var. Hepimiz biliyoruz, küresel bir dünyada yaşıyoruz. Biz sivil toplum örgütlerinin, derneklerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kendi kültürümüzü çocuklarımıza öğretebilmek adına derneklerin çok önemli olduğunu düşüyorum. Bu nedenle demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum örgütleri diyoruz. Kültürlerimizi, farklılıklarımızı zenginliğe çevirmenim yollarını aramalıyız” dedi.

YÖNETİM

1 Fuat AYAR (Başkan)
2 Aynur KARADENİZLİ
3 Mustafa ÖZDAĞ
4 Mustafa KÜÇÜK
5 Gülşah SEKBAN
6Gökhan MERİÇ
7 Murat AKYILDIZ
8 Batuhan SAKAOĞLU
9 Tahsin MACİT
10 Fatih ATALI
11 Turgay BULUT
12 Kerem ÇOLAK
13 Adnan SARISÜLEYMAN
14 Ayhan ALTINTAŞ
15 Ahmet OLGUN
16 Selim ÇOBAN
17 Özgür YILMAZ            
18 Fatih KESKİN
19 Gürcan YILMAZ
20 Adem COŞGUN
21 Necla KÖPRÜBAŞI
22 Katip DÜZGÜN
23 Mustafa BİBEROĞLU
24 Vildan TAŞKAN
25 Safinaz GÜLÇEBİ

DENETİM KURULU ASİL
1 Salih ÇUMAN
2 Mahmut ERYİĞİT
3Oğuzhan SARI

DİSİPLİN KURULU
1 Satiha SARAL
2 Osman UÇAR
3 Zekeriya ŞAHİNTÜRK