Kapkaç şebekesi polis tarafından çökertildi

İl Emniyet Müdürlüğümüzce Gebze ilçesinde 18.Şubat 2020’de  tarihinde meydana gelen bankadan para çekip ayrılan vatandaşımızın 88.000TL parasının otosundan kapkaç yolu ile çalınmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde 6 şüpheli şahıs Kocaeli ve İstanbul illerinde yapılan eş zamanlı-planlı operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden V.P.’nin 41 adet,  G.B.’nin 8 adet, Y.P.’nin 10 adet, D.P.’nin 15 adet, Ö.P.’nin 29 adet ve E.P.’nin ise 41 adet suç kaydının olduğu ve bu suç kayıtlarının çoğunluğunun hırsızlık, kapkaç, yağma gibi suçlardan oluştuğu anlaşılmıştır. Ayrıca şüphelilerden E.P.'nin  24 ayrı suç dosyasından da arandığı tespit edilmiştir. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız tüfek, tüfeğe ait 4 adet fişek, 1 adet tabanca ve tabancaya ait 49 adet fişek ile 1 adet bıçak ele geçirildi.

 Emniyette işlemleri tamamlanan ve Adli mercilere sevk edilen şüpheliler,   Gebze Adliyesinde akşam saatlerine kadar devam eden sorguları sonucunda tutuklu yargılanmalarına karar verilerek cezaevine kondu.