İSU’nun çalışmalarına Körfezli esnaf ve vatandaştan tepki

Körfez’de İSU’nun alt yapı çalışmaları vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Körfez Güney Mahallesi’nde İSU tarafından yapılan çalışmalar nedeniyle, Atatürk Bulvarı, Saatçi Sokak, Dadaş Sokak, Albay Sokak ve Tuğrul Caddesi’nin bazı bölümlerinin trafiğe kapatıldı. Körfez’in en hareketli alanında yaşanan trafik yoğunluğu vatandaşın tepkilerine neden oldu.

4 İŞLEK CADDE KAPATILDI

İSU iddialara göre cadde ve sokaklarda yapılan çalışmaları plansız bir şekilde yapması ve yolun trafiğe kapatılması Körfez’de trafik sorununun oluşmasına neden oluyor. Güney Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde yürütülen çalışmalar en işlek yerde ki 4 cadde ile bir bulvarı aynı anda kapatılması trafiği alt üst ediyor. Hastaneye giden ulaşım yollarını trafiğe kapatarak çalışma yapması ise olası yaşanacak bir acil vakada, hastaneye ulaşımı zorlaştırıyor.

“MAĞDURİYET GİDERİLMELİDİR”

Denetimin yetersiz olduğunu ifade eden bölge esnafı ve vatandaşlar, “Hiçbir planlama yapmadan kendi inisiyatiflerine bağlı olarak cadde ve sokakları trafiğe kapatması, trafik keşmekeşliğine neden oluyor. Biz esnafların zor durumda kalmasına neden oluyor. Kendi alanında uzman kişilerin acilen bu duruma müdahale etmesi gerekir. İnsanların mağduriyetinin giderilmesi gerekir” dedi.