Bayraktar köyü biberiye ile kalkınacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği (TABİP) projesi kapsamında, İzmit’in Bayraktar köyünde muhtar ve çiftçilere biberiye ekimiyle ilgili sunum yapıldı. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü personeli tarafından yapılan sunumla Bayraktar köyünde tarımsal alanda ekonomik kalkınmanın üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

12 İLÇEDE YAYGINLAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ni (TABİP) Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaymak için faaliyetlerini yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, biberiye, oğul otu ve tıbbi nane yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlanıyor.

ALIM GARANTİLİ SÖZLEŞME

Köylerde ekonomik girdisi yüksek ürünlerin yetiştirilerek kırsal alanların tekrar cazibe merkezi haline gelmesi planlanan projede, alım garantili sözleşmeli üretim yapılacak. Bu kapsamda, Bayraktar köyünde biberiye yetiştiriciliğin teşvik edilmesi amacıyla muhtar ve çiftçilere bilgilendirme yapıldı.

 

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Üretimine başlanan tıbbi aromatik bitkilerin fide dikiminden hasat ve pazarlamaya kadar tüm aşamaları yerinde incelenerek, Büyükşehir personeli tarafından danışmanlık hizmeti verilecek.

HER UYGULAMA SONRASI HAKEDİŞ DÜZENLENECEK

Çiftçi ile ziraat mühendislerinin işbirliği ile doğal çapalama, gübreleme, ilaçlama yapılarak, biberiye tarlaları hasada hazır hala getirilecek ve yapılan her uygulanma sonrası çiftçiye hakediş düzenlenecek.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Kaydı veya çiftçi belgesi ile tapu fotokopisi

 

En az tek parça 10 dekar arazide üretim yapılması gerekiyor. En fazla 15 dekar alan gerekmektedir. Yetiştiricilik yapılacak ilçede ikamet ediyor olması Arazi kiralık ise kiralık sözleşmesi Kamu arazisi ise (hazine, orman) kullanım izni şartları gerekmektedir.