Sağlık

YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.304 kez okunmuştur

ENGELLEMELERE RAĞMEN BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi üyeleri, Kocaeli Devlet Hastanesi’nde çalışan bir memura karşı yapılan usulsüzlükleri dile getirmek için hastane önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesinde özel güvenlik görevlileri basın açıklamasını yapılmasını engellemek istedi. Şube başkanı Ömer Çeker, bunun hukuksuz olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını söyleyince güvenlik görevlileri kenarda beklemeye başladı.

BAŞHEKİM GELDİ

Açıklamaya başlanacağı sırada şube başkanı Ömer Çeker’in yanına bu sefer de hastanenin başhekimi Ömer Dağ gelerek açıklama için izin alıp almadıklarını sordu. Başkan Çeker, “Biz emniyetten izin aldık eğer izin vermezseniz tutanak tutacağız, eğer yaptığımız şeyin yasal olup olmadığını merak ediyorsanız sizde tutanak tutun’’ demesinin ardından açıklamaya ancak başlanabildi. Yaşananların ardından şube başkanı Çeker, açıklamasına başladı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Hastanede çalışan Necdet Sevim’e zulüm yapıldığını ileri süren Çeker, şunları söyledi: “Hizmetli arkadaşımız, görev alanına girmeyen şirket personeline devredilen işi yapmadığı için hakkında soruşturma açıldı. Bilgi edinme için istediği belgeleri neden vermediniz ve savunma hakkını kısıtladınız. Çalışanları cezalandırmakta gösterdiğiniz hassasiyetin 10’da 1’ini çalışanların şartlarını iyileştirilmesi için gösteriyor musunuz?.”

HADDİNİZİ AŞMAYIN

Kimsenin haddini aşmamasını söyleyen Çeker, “Burası ne kel Ali’nin bağı ne de dingonun ağırıdır. Hiçbir idareci, çalışanlarını kendileri için çalışan köleler olduğunu zannetmesin. Haddini aşmasın. Burada bir zulüm yaşanmışsa onun hesabını mutlaka sorulacağını herkes bilmelidir. Bizim bu işin takipçisi olduğumuzu da kimse unutmasın” dedi. Çeker’in açıklamasının ardından slogan atan sendika üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Körfez Manşet Tavsiye Formu