Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Wisc-R Zeka Testi Projesi Sertifika Töreni Gerçekleşti

GÜNDEM 17.12.2019 - 23:01, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1658+ kez okundu.
 

Wisc-R Zeka Testi Projesi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün Kamu Hastaneleri Çalışanlarına Yönelik Olarak Düzenlediği Zekâ Testi Eğitimi Ve Danışmanlık Hizmeti Eğitimi Projesi Tamamlandı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Teknik Destek Programı Temmuz-Ağustos Dönemi için Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kamu Hastaneleri Ruh Sağlığı Çalışanlarına Yönelik Zekâ Testi ve Danışmanlık Hizmeti Eğitimi” adlı proje katılımcılara verilen  eğitimler sonucunda tamamlandı. Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Gözkonan Kahveci koordinatörlüğünde, Klinik Psikolog Utku Türkmeneri tarafından verilen eğitimler 9-13 Aralık tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde tamamlandı. Eğitim sonunda belge almaya hak kazanan kursiyerlere  yönelik sertifika takdim töreni düzenlendi. Törene, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Serkan Şenel katılım sağladı. Açılış konuşmasını gerçekleşitren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile işbirliği içinde yapmış olduğumuz VİSC-R eğitimini tamamlamış bulunuyoruz. Kaliteli ve güzel bir eğitim oldu. Katılımcılara ve Kocaeli halkının sağlığına da önemli katkıları olacak. Bu eğitimde emeği geçen arkadaşlarımıza, eğitimcilerimize ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi. Kocaeli VİSC-R Eğitim Projesi WİSC-R: zeka testi 6-16 yaş grubu bireylere uygulanır ve bu yaş grubundaki bireylerin zeka bölümünü ortaya çıkarır. 6 sözel, 6 performans olmak üzere 12 alt testten oluşan WİSC-R zeka testi sonucunda bireyin sözel, performans ve genel olmak üzere üç zeka bölümüne ait değerlendirme sonuçları elde edilir. İlimizde tüm sağlık kuruluşlarında çalışan 20 ruh sağlığı çalışanına (Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Çocuk Gelişimci) sertifikalı Wisc-R Zeka testi eğitimi verilmiştir. 4 gün boyunca süren Wisc-R eğitimden sonra katılımcılar uygulamalı sınava girerek sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, ilimizde Wisc-R zeka testi yapan uzman sayısı artacaktır. Dolayısıyla ilimiz hastanelerinde zeka testi uygulamaları daha aktif şekilde yürütülecek vatandaşlarımıza kaliteli ve kısa sürede hizmet sunulacaktır. Projede ikinci faaliyet Aile ve Bireylere Danışmanlık Desteği Sağlama için Ruh Sağlığı alanında çalışan toplamda 55 personelin eğitimidir. WİSC-R eğitimi sonrası ve ruh sağlığı alanında çalışan diğer personelin 1 gün (4 saatlik) eğitimi ile hem testi yaptıran ve tanı alan bireylere hem de yakınlarına tedavi süreci ve /veya başvurabilecekleri kurumlar, çeşitli haklar hakkında danışmanlık sağlanması şeklindedir. Proje aynı zamanda ÇÖZGER (Çocuk Özel Gereksinim) raporları için ihtiyaç duyulan Wisc-R testi randevularının kısa sürede verilebilmesini ve vatandaşların daha hızlı ve kaliteli hizmet almasını sağlayacaktır.  
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün Kamu Hastaneleri Çalışanlarına Yönelik Olarak Düzenlediği Zekâ Testi Eğitimi Ve Danışmanlık Hizmeti Eğitimi Projesi Tamamlandı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Teknik Destek Programı Temmuz-Ağustos Dönemi için Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kamu Hastaneleri Ruh Sağlığı Çalışanlarına Yönelik Zekâ Testi ve Danışmanlık Hizmeti Eğitimi” adlı proje katılımcılara verilen  eğitimler sonucunda tamamlandı.

Sosyal Hizmet Uzmanı Yasemin Gözkonan Kahveci koordinatörlüğünde, Klinik Psikolog Utku Türkmeneri tarafından verilen eğitimler 9-13 Aralık tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezinde tamamlandı. Eğitim sonunda belge almaya hak kazanan kursiyerlere  yönelik sertifika takdim töreni düzenlendi.

Törene, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Serkan Şenel katılım sağladı. Açılış konuşmasını gerçekleşitren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile işbirliği içinde yapmış olduğumuz VİSC-R eğitimini tamamlamış bulunuyoruz. Kaliteli ve güzel bir eğitim oldu. Katılımcılara ve Kocaeli halkının sağlığına da önemli katkıları olacak. Bu eğitimde emeği geçen arkadaşlarımıza, eğitimcilerimize ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.


Kocaeli VİSC-R Eğitim Projesi

WİSC-R: zeka testi 6-16 yaş grubu bireylere uygulanır ve bu yaş grubundaki bireylerin zeka bölümünü ortaya çıkarır. 6 sözel, 6 performans olmak üzere 12 alt testten oluşan WİSC-R zeka testi sonucunda bireyin sözel, performans ve genel olmak üzere üç zeka bölümüne ait değerlendirme sonuçları elde edilir.

İlimizde tüm sağlık kuruluşlarında çalışan 20 ruh sağlığı çalışanına (Psikolog, Sosyal Çalışmacı ve Çocuk Gelişimci) sertifikalı Wisc-R Zeka testi eğitimi verilmiştir. 4 gün boyunca süren Wisc-R eğitimden sonra katılımcılar uygulamalı sınava girerek sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, ilimizde Wisc-R zeka testi yapan uzman sayısı artacaktır. Dolayısıyla ilimiz hastanelerinde zeka testi uygulamaları daha aktif şekilde yürütülecek vatandaşlarımıza kaliteli ve kısa sürede hizmet sunulacaktır.

Projede ikinci faaliyet Aile ve Bireylere Danışmanlık Desteği Sağlama için Ruh Sağlığı alanında çalışan toplamda 55 personelin eğitimidir. WİSC-R eğitimi sonrası ve ruh sağlığı alanında çalışan diğer personelin 1 gün (4 saatlik) eğitimi ile hem testi yaptıran ve tanı alan bireylere hem de yakınlarına tedavi süreci ve /veya başvurabilecekleri kurumlar, çeşitli haklar hakkında danışmanlık sağlanması şeklindedir.

Proje aynı zamanda ÇÖZGER (Çocuk Özel Gereksinim) raporları için ihtiyaç duyulan Wisc-R testi randevularının kısa sürede verilebilmesini ve vatandaşların daha hızlı ve kaliteli hizmet almasını sağlayacaktır.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.