Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Telefonla aradığı 3 kişiyi 200 bin TL dolandırdı

ASAYİŞ 18.05.2019 - 14:04, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1660+ kez okundu.
 

Telefonla aradığı 3 kişiyi 200 bin TL dolandırdı

Kocaeli ve Sakarya’da telefonla aradığı kişilere kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp “İsminiz FETÖ Silahlı Terör Örgütü olaylarına karıştı” yalanı ile 3 kişiyi yaklaşık 200 bin TL değerinde dolandırdığı öne sürülen çete üyesi polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre Kocaeli ve Sakarya’da bulunan kişileri telefonla arayıp kendisini polis ve savcı olarak tanıtan çete üyeleri “İsminiz FETÖ Silahlı Terör Örgütü olaylarına karıştı” yalanıyla 3 kişiden toplam 200 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası çalan şüpheli kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını anlayan kişilerin durumu polise bildirmesi üzerine olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayetçilerin ifadelerinden ve çevredeki MOBESE karmalarından yola çıkarak şüphelinin kimliğini tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelinin Karamürsel'de ailesi ile birlikte yaşadığı eve baskın düzenleyen polis ekipleri A.K. (24) isimli şüpheliyi burada gözaltına aldı. Adliyeye sevk edildi Şüpheli A.K.'nin evinde yapılan aramada dolandırdığı kişilerden birine ait kimlik ele geçirilirken Gölcük'ten çalınan kasa ise A.K.'nin evine yakın bir noktadaki metruk binanın içerisinde bulundu. Şüphelinin Sakarya'da yaşayan müştekinin 3 Mayıs tarihinde telefon ile aldığı talimatlar doğrultusunda Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine getirdiği 90 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasının çalındığını, 14 Mayıs tarihinde İzmit'te yaşayan müştekiden 60 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasının çalındığını ve 16 Mayıs tarihinde zanlının Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan müştekinin evine giderek içerisinde 50 bin TL değerinde ziynet eşyası bulunan çelik kasayı alarak kayıplara karıştığını ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan ve benzer suçlardan kaydı olan A.K. adliyeye sevk edildi.
Kocaeli ve Sakarya’da telefonla aradığı kişilere kendisini polis ve savcı olarak tanıtıp “İsminiz FETÖ Silahlı Terör Örgütü olaylarına karıştı” yalanı ile 3 kişiyi yaklaşık 200 bin TL değerinde dolandırdığı öne sürülen çete üyesi polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre Kocaeli ve Sakarya’da bulunan kişileri telefonla arayıp kendisini polis ve savcı olarak tanıtan çete üyeleri “İsminiz FETÖ Silahlı Terör Örgütü olaylarına karıştı” yalanıyla 3 kişiden toplam 200 bin TL değerinde para ve ziynet eşyası çalan şüpheli kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını anlayan kişilerin durumu polise bildirmesi üzerine olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayetçilerin ifadelerinden ve çevredeki MOBESE karmalarından yola çıkarak şüphelinin kimliğini tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından şüphelinin Karamürsel'de ailesi ile birlikte yaşadığı eve baskın düzenleyen polis ekipleri A.K. (24) isimli şüpheliyi burada gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edildi

Şüpheli A.K.'nin evinde yapılan aramada dolandırdığı kişilerden birine ait kimlik ele geçirilirken Gölcük'ten çalınan kasa ise A.K.'nin evine yakın bir noktadaki metruk binanın içerisinde bulundu. Şüphelinin Sakarya'da yaşayan müştekinin 3 Mayıs tarihinde telefon ile aldığı talimatlar doğrultusunda Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine getirdiği 90 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasının çalındığını, 14 Mayıs tarihinde İzmit'te yaşayan müştekiden 60 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasının çalındığını ve 16 Mayıs tarihinde zanlının Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan müştekinin evine giderek içerisinde 50 bin TL değerinde ziynet eşyası bulunan çelik kasayı alarak kayıplara karıştığını ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan ve benzer suçlardan kaydı olan A.K. adliyeye sevk edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.