Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Tarhan PTT hakkında soru önergesi verdi.

SİYASET 17.12.2020 - 11:49, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2642+ kez okundu.
 

Tarhan PTT hakkında soru önergesi verdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Varlık Fonu’na devredilen ve denetimi olmayan PTT ile ilgili şikayetler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bir dizi soru yöneltti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Varlık Fonu’na devredilen ve denetimi olmayan PTT  ile ilgili şikayetler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bir dizi soru yöneltti. Kargolar teslim edilmemekte CHP’li Tahsin Tarhan: “Son günlerde PTT kargo şubeleri ile ilgili şikayetler artmıştır. Vatandaşlar kargolarının ellerine ulaşmadığını her türlü kanaldan belirtmektedirler. Hem ülke genelinde hem de Kocaeli ilindeki şikayetler değerlendirildiğinde sorunun vatandaş açısından önemi büyüktür. “ Sözlerini sürdüren Tarhan: “10 gündür Kocaeli Posta İşleme Merkezi’nde kargosu bekleyen ve eline ulaşmamış olan vatandaşlar var. Bu kargolar şubelerde neden bekletilmektedir? Neden teslim süreleri bu kadar uzun olmaktadır? Bu sorunun cevabını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan talep ediyorum” dedi. Kaybolan kargolar Kargoların teslim edilmesi konusunda şikayetler ve sorunlar olduğunu belirten Tahsin Tarhan: “İnternet üzerinden kargolarını kontrol eden vatandaşlar “Şubede bekletilmekte” gibi bir ifadeyle karşılaşmaktadır. Günlerce kargolarının bekletildiğinden ve teslim edilmediğinden şikayet etmektedirler. Bunun yanında “kargo kayboldu” veya “barkod hatalı” gibi ifadelerle vatandaşın kargosuna ne olduğu bilinmemektedir. Biz vatandaşın sorunlarını dile getirmek ve çözüm talep etmek durumundayız. Bu vatandaşların kargoları nerede? Neden teslim edilmiyor? Kargoların kaybolması nasıl mümkün olabilir? PTT kargo işini neden düzgün yapmıyor?” diyerek tepki gösterdi. Vatandaş muhatap dahi alınmıyor CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: “Vatandaşa salgın sebebiyle evde kal deniyor. Ancak vatandaş kargosunun durumunu öğrenmek istediğinde PTT kargo şubeleri cevap dahi vermiyor. Evde kalması beklenen vatandaşın telefonla iletişim hakkı engellenmemelidir. Salgının tüm ülkeyi esir aldığı bu dönemde, temel ihtiyaçlarını karşılamak için kargolar üzerinden vatandaşın gönderim ve alım yapması gayet tabii bir olaydır. Ancak ne kargolar teslim ediliyor ne de vatandaş muhatap alınıyor. PTT şubelerinin ve kargo şubelerinin kapatıldığına dair de birçok şikayet bulunmaktadır. Bu meselenin çözülmesi adına ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi adına yetkilileri göreve çağırıyorum. Kargoların teslim ve vatandaşın iletişim sorunu bir an önce çözülmelidir!”    
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Varlık Fonu’na devredilen ve denetimi olmayan PTT ile ilgili şikayetler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bir dizi soru yöneltti.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Varlık Fonu’na devredilen ve denetimi olmayan PTT  ile ilgili şikayetler üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na bir dizi soru yöneltti.

Kargolar teslim edilmemekte

CHP’li Tahsin Tarhan: “Son günlerde PTT kargo şubeleri ile ilgili şikayetler artmıştır. Vatandaşlar kargolarının ellerine ulaşmadığını her türlü kanaldan belirtmektedirler. Hem ülke genelinde hem de Kocaeli ilindeki şikayetler değerlendirildiğinde sorunun vatandaş açısından önemi büyüktür. “

Sözlerini sürdüren Tarhan: “10 gündür Kocaeli Posta İşleme Merkezi’nde kargosu bekleyen ve eline ulaşmamış olan vatandaşlar var. Bu kargolar şubelerde neden bekletilmektedir? Neden teslim süreleri bu kadar uzun olmaktadır? Bu sorunun cevabını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan talep ediyorum” dedi.

Kaybolan kargolar

Kargoların teslim edilmesi konusunda şikayetler ve sorunlar olduğunu belirten Tahsin Tarhan:

“İnternet üzerinden kargolarını kontrol eden vatandaşlar “Şubede bekletilmekte” gibi bir ifadeyle karşılaşmaktadır. Günlerce kargolarının bekletildiğinden ve teslim edilmediğinden şikayet etmektedirler. Bunun yanında “kargo kayboldu” veya “barkod hatalı” gibi ifadelerle vatandaşın kargosuna ne olduğu bilinmemektedir. Biz vatandaşın sorunlarını dile getirmek ve çözüm talep etmek durumundayız. Bu vatandaşların kargoları nerede? Neden teslim edilmiyor? Kargoların kaybolması nasıl mümkün olabilir? PTT kargo işini neden düzgün yapmıyor?” diyerek tepki gösterdi.

Vatandaş muhatap dahi alınmıyor

CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: “Vatandaşa salgın sebebiyle evde kal deniyor. Ancak vatandaş kargosunun durumunu öğrenmek istediğinde PTT kargo şubeleri cevap dahi vermiyor. Evde kalması beklenen vatandaşın telefonla iletişim hakkı engellenmemelidir. Salgının tüm ülkeyi esir aldığı bu dönemde, temel ihtiyaçlarını karşılamak için kargolar üzerinden vatandaşın gönderim ve alım yapması gayet tabii bir olaydır. Ancak ne kargolar teslim ediliyor ne de vatandaş muhatap alınıyor. PTT şubelerinin ve kargo şubelerinin kapatıldığına dair de birçok şikayet bulunmaktadır.

Bu meselenin çözülmesi adına ve vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi adına yetkilileri göreve çağırıyorum. Kargoların teslim ve vatandaşın iletişim sorunu bir an önce çözülmelidir!”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.