Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Tarhan ; Hasta Garantisi Verdiniz mi?

SİYASET 12.06.2020 - 10:24, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2407+ kez okundu.
 

Tarhan ; Hasta Garantisi Verdiniz mi?

İktidarın seçim dönemlerinde temelini atıp bir türlü sonunu getiremediği projelerden birisi olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin akıbeti konusunda, CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan bir soru önergesi verdi.

İktidarın seçim dönemlerinde temelini atıp bir türlü sonunu getiremediği projelerden birisi olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin akıbeti konusunda, CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan bir soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için verdiği önergede hastanenin temelinin 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde atıldığını hatırlatan Tarhan şunları söyledi: “Temel atıldığı sırada bitiş tarihi olarak 29 Ekim 2017 işaret edilmişti. Yıl 2020 ama hala proje bitirilemedi. Beş yıldır buraya aktarılan bir kaynak var, ancak ortaya çıkmış bir ürün henüz yok. Üstelik inşaat çalışmasında hala daha bir hızlanma yok. Yüklenici firmaların iş durdurma ve yavaşlatma eylemleri yaptığını duyuyoruz. Alt yüklenici firmaların mağdur edildiği de söyleniyor. Sayın bakana, bunların sebebini sorduk. Acaba hazinede bir delikli kuruş kalmadığı için mi Kocaeli Şehir Hastanesi yarı yolda bırakıldı? Bu gibi projeler geciktikçe, inşaat süreleri uzadıkça maliyetler de artar. Vatandaşın vergisi böylece çarçur edilmiş olur. Planlanan teslim tarihinin üzerinden iki yıl geçmesine karşılık halen daha halkın kullanımına açılmayan bu hastane için şimdiye kadar acaba kaç milyon lira harcadınız?” Hasta Garantisi Verdiniz mi? CHP olarak iktidarın Şehir Hastaneleri modeliyle yandaş firmalara “hasta garantisi” vermesini ve böylelikle devleti zarara uğratmasını eleştirdiklerinin altını çizen Tarhan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu hastane inşaatları konusundaki açıklamalarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi, bizim itirazımız bu hastanelerin yapılmasına değil. Ancak bunların kaç liraya ihale edildiğini, bunları yapan firmalara hasta garantisi verilip verilmediğini soruyoruz. Üstelik bu inşaatların bir de alternatif maliyeti olduğunu unutmamak gerek. Her bir inşaata harcanan para, bir başka ihtiyaç için de harcanabilecek olan kaynaklardan alınır. Hazine artık kurudu, vatandaşın size ödeyebileceği verginin de bir sınırı var. O zaman sormak gerek, acaba halkımızın en acil ihtiyaçlarını gözeterek mi bu paraları harcıyorsunuz? Kocaeli’nde kamuya ait, üniversiteye ait ve özel şirketlere ait hastanelerde ne gibi bir eksiklik gördünüz de bu projenin yapımına giriştiniz? Şehir hastanesi devreye girdiğinde hangi devlet hastaneleri kapatılacak? Diğer şehir hastanelerinde olduğu gibi Kocaeli Şehir Hastanesi’nde de yüklenici firmaya “hasta garantisi” verdiniz mi? Kullanmadığımız köprüler için vatandaşa geçiş bedeli ödeten AKP, kullanmadığımız hastaneler için de muayene ücreti ödetmeye devam edemez. Bu soruların yanıtını bütün Kocaeli halkı merak ediyor. Bir an önce konunun aydınlatılmasını bekliyoruz.”         
İktidarın seçim dönemlerinde temelini atıp bir türlü sonunu getiremediği projelerden birisi olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin akıbeti konusunda, CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan bir soru önergesi verdi.

İktidarın seçim dönemlerinde temelini atıp bir türlü sonunu getiremediği projelerden birisi olan Kocaeli Şehir Hastanesi’nin akıbeti konusunda, CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan bir soru önergesi verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için verdiği önergede hastanenin temelinin 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde atıldığını hatırlatan Tarhan şunları söyledi:

“Temel atıldığı sırada bitiş tarihi olarak 29 Ekim 2017 işaret edilmişti. Yıl 2020 ama hala proje bitirilemedi. Beş yıldır buraya aktarılan bir kaynak var, ancak ortaya çıkmış bir ürün henüz yok. Üstelik inşaat çalışmasında hala daha bir hızlanma yok. Yüklenici firmaların iş durdurma ve yavaşlatma eylemleri yaptığını duyuyoruz. Alt yüklenici firmaların mağdur edildiği de söyleniyor. Sayın bakana, bunların sebebini sorduk. Acaba hazinede bir delikli kuruş kalmadığı için mi Kocaeli Şehir Hastanesi yarı yolda bırakıldı? Bu gibi projeler geciktikçe, inşaat süreleri uzadıkça maliyetler de artar. Vatandaşın vergisi böylece çarçur edilmiş olur. Planlanan teslim tarihinin üzerinden iki yıl geçmesine karşılık halen daha halkın kullanımına açılmayan bu hastane için şimdiye kadar acaba kaç milyon lira harcadınız?”

Hasta Garantisi Verdiniz mi?

CHP olarak iktidarın Şehir Hastaneleri modeliyle yandaş firmalara “hasta garantisi” vermesini ve böylelikle devleti zarara uğratmasını eleştirdiklerinin altını çizen Tarhan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu hastane inşaatları konusundaki açıklamalarını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel başkanımızın da ifade ettiği gibi, bizim itirazımız bu hastanelerin yapılmasına değil. Ancak bunların kaç liraya ihale edildiğini, bunları yapan firmalara hasta garantisi verilip verilmediğini soruyoruz. Üstelik bu inşaatların bir de alternatif maliyeti olduğunu unutmamak gerek. Her bir inşaata harcanan para, bir başka ihtiyaç için de harcanabilecek olan kaynaklardan alınır. Hazine artık kurudu, vatandaşın size ödeyebileceği verginin de bir sınırı var. O zaman sormak gerek, acaba halkımızın en acil ihtiyaçlarını gözeterek mi bu paraları harcıyorsunuz? Kocaeli’nde kamuya ait, üniversiteye ait ve özel şirketlere ait hastanelerde ne gibi bir eksiklik gördünüz de bu projenin yapımına giriştiniz? Şehir hastanesi devreye girdiğinde hangi devlet hastaneleri kapatılacak? Diğer şehir hastanelerinde olduğu gibi Kocaeli Şehir Hastanesi’nde de yüklenici firmaya “hasta garantisi” verdiniz mi? Kullanmadığımız köprüler için vatandaşa geçiş bedeli ödeten AKP, kullanmadığımız hastaneler için de muayene ücreti ödetmeye devam edemez. Bu soruların yanıtını bütün Kocaeli halkı merak ediyor. Bir an önce konunun aydınlatılmasını bekliyoruz.” 

 
 
 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.