Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Tarhan;

SİYASET 05.03.2020 - 11:51, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2465+ kez okundu.
 

Tarhan;

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, yakın dönemde yaşanan ve 41 yurttaşımızı kaybettiğimiz Elazığ depremi sonrasında tekrar gündeme gelen, deprem zararlarının azaltılması ve önlenmesi faaliyetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, yakın dönemde yaşanan ve 41 yurttaşımızı kaybettiğimiz Elazığ depremi sonrasında tekrar gündeme gelen, deprem zararlarının azaltılması ve önlenmesi faaliyetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sordu. Yakın dönemde yaşanan orta ve hafif şiddetli depremlerin tüm Türkiye’de deprem konusunu yeniden gündeme taşıdığı ancak Kocaeli’de ayrıca bir endişe yarattığına dikkat çeken Tarhan “17 Ağustos 1999 Marmara depreminde çok acı tecrübeler yaşayan Kocaeli’de pek çok soruyu akla getiriyor. Kocaeli’nde şu anda 300 bine yakın konut bulunuyor. Bunların 150 bin tanesi 2000 yılından önce yapılmış, yani depremde risk teşkil eden binalardır.  Son dönemde AFAD tarafından 29 binanın çok ağır hasarlı olduğu, yıkılmadığı ve bu binalarda vatandaşların ikamet ettiği açıklandı. Böyle bir bölgede bu riskin alınıyor olması tehlikenin farkında olmadığımızı gösteriyor.” dedi MARMARA DEPREMİNİN 21. YILI 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden bu yana çeşitli çalışmaların yapıldığı ancak zaman geçtikçe verilen önemin azaldığını ifade eden Tarhan “Kocaeli Valiliği tarafından yapılan çalışmalarda 2012 yılında kentimizde 3149 orta hasarlı bina tespit edilmiş. Ancak 2012’den bu yana 8 yıl geçmiş, bu binalardan 1609’una ilişkin ilişkin herhangi bir güçlendirme çalışması yapılmamış. Deprem toplanma alanlarının İstanbul’da ortaya çıkan tablosu endişe verici durumda. 99 depreminde pek çok kamu binasının da hasar gördüğü biliyor, bunlarla ilgili risk belirleme çalışmalarının da tamamlanması gerekiyor. Kısaca Deprem bizi bulmadan gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor” dedi. DEPREM VERGİLERİNE NE OLDU? Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Kocaeli’nde 99 depremi sonrası toplanan vergileri soran Tarhan “Deprem bu ülkenin bir gerçeği, zararlarından korunmak için önlem almak zorundayız. Bu yüzden toplanan vergilerin ne olduğu ve nerelere harcandığını bilmek hepimizin hakkı. Toplanan paralar da bu konuda yapılan çalışmalar da şeffaf şekilde tüm vatandaşlarımıza açık olmalıdır” dedi.  
CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, yakın dönemde yaşanan ve 41 yurttaşımızı kaybettiğimiz Elazığ depremi sonrasında tekrar gündeme gelen, deprem zararlarının azaltılması ve önlenmesi faaliyetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu üyesi Tahsin Tarhan, yakın dönemde yaşanan ve 41 yurttaşımızı kaybettiğimiz Elazığ depremi sonrasında tekrar gündeme gelen, deprem zararlarının azaltılması ve önlenmesi faaliyetlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sordu.

Yakın dönemde yaşanan orta ve hafif şiddetli depremlerin tüm Türkiye’de deprem konusunu yeniden gündeme taşıdığı ancak Kocaeli’de ayrıca bir endişe yarattığına dikkat çeken Tarhan “17 Ağustos 1999 Marmara depreminde çok acı tecrübeler yaşayan Kocaeli’de pek çok soruyu akla getiriyor. Kocaeli’nde şu anda 300 bine yakın konut bulunuyor. Bunların 150 bin tanesi 2000 yılından önce yapılmış, yani depremde risk teşkil eden binalardır.  Son dönemde AFAD tarafından 29 binanın çok ağır hasarlı olduğu, yıkılmadığı ve bu binalarda vatandaşların ikamet ettiği açıklandı. Böyle bir bölgede bu riskin alınıyor olması tehlikenin farkında olmadığımızı gösteriyor.” dedi

MARMARA DEPREMİNİN 21. YILI

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden bu yana çeşitli çalışmaların yapıldığı ancak zaman geçtikçe verilen önemin azaldığını ifade eden Tarhan “Kocaeli Valiliği tarafından yapılan çalışmalarda 2012 yılında kentimizde 3149 orta hasarlı bina tespit edilmiş. Ancak 2012’den bu yana 8 yıl geçmiş, bu binalardan 1609’una ilişkin ilişkin herhangi bir güçlendirme çalışması yapılmamış. Deprem toplanma alanlarının İstanbul’da ortaya çıkan tablosu endişe verici durumda. 99 depreminde pek çok kamu binasının da hasar gördüğü biliyor, bunlarla ilgili risk belirleme çalışmalarının da tamamlanması gerekiyor. Kısaca Deprem bizi bulmadan gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor” dedi.

DEPREM VERGİLERİNE NE OLDU?

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Kocaeli’nde 99 depremi sonrası toplanan vergileri soran Tarhan “Deprem bu ülkenin bir gerçeği, zararlarından korunmak için önlem almak zorundayız. Bu yüzden toplanan vergilerin ne olduğu ve nerelere harcandığını bilmek hepimizin hakkı. Toplanan paralar da bu konuda yapılan çalışmalar da şeffaf şekilde tüm vatandaşlarımıza açık olmalıdır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.