Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Sülfürük asit üretim tesisine ‘hayır’ demek için toplanıyorlar

GÜNDEM 19.04.2021 - 15:48, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2345+ kez okundu.
 

Sülfürük asit üretim tesisine ‘hayır’ demek için toplanıyorlar

Körfez’e sülfürik asit üretim tesisi projesi için başlayan ÇED süreci kapsamında düzenlenecek olan halkın katılım toplantısına Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği ‘hayır’ deme çağrısında bulundu.

Körfez’e sülfürik asit üretim tesisi projesi için başlayan ÇED süreci kapsamında düzenlenecek olan halkın katılım toplantısına Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği ‘hayır’ deme çağrısında bulundu.  Modül Enerji Yatırım San. ve Tic. A.Ş. tarafından Körfez Yarımca Mahallesi Karbakoz mevkiinde kurulması planlanan ‘sülfürik asit üretim tesisi’ ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılım Toplantısı 21 Nisan günü saat 11.00’de Körfez’de bulunan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 13 bin 346 metrekarelik alan üzerinde, yıllık 200 bin ton sülfürik asit üretiminin planlandığı proje ile ilgili Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından açıklama yapıldı. “ÇOK ACI ŞEKİLDE YAŞIYORUZ” Dernek Başkanı Yaprak Fidancı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelerde bulunuldu; “İlçemiz sanayinin yoğun yıkıcı etkisi altında değilmiş gibi, mevcut risklerimize bir de sülfürik asit fabrikası eklenmek istenmektedir. Bizler sanayinin çevresel etkilerini birebir, üstelik çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Şehrimizde, ilçemizde neredeyse her evde kanser, alerji, astım, KOAH, kalp hastası var, bebeklerimiz türlü hastalık ve anomalilerle doğuyor. Hammaddesi, üretimi sırasında ve baca emisyonları, çok küçük partiküllerine bile maruz kalınması halinde ise bu hastalıkların başlamasına, mevcutsa kötüleşmesine sebep olmaktadır. “ŞEHRİ YÖNETENLER SORUMLULUK ALMALI” Sülfürik asit, geniş alanda türlü olumsuz çevresel etkiye sahip, en saldırgan, korozif( aşındırıcı) kimyasallardan biridir. Gelecekte, geri dönülemez olumsuz etkilerini şehrimizde tüm unsurlarıyla göstereceği açıktır. Bu projeye ‘evet’ demek nesillerimize, dahası insanlığa karşı işlenecek bir ekolojik suç, ihanet olacaktır. Şehrimizi yönetenler derhal sorumluluk almalı, henüz bu aşamada projeye hayır demelidir. Biz dernek olarak, 21 Nisan 2021, çarşamba günü Saat 11:00’ da Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Düğün Salonunda) yapılacak, halkın katılımı toplantısında olacağız, proje dosyasına dair tespitlerimizi paylaşacak, neden hayır dediğimizi orada dile getireceğiz. Tüm hemşehri, STK, Muhtar ve siyasilerimizi yapılacak bu toplantıya katılmaya, dernek olarak hazırladığımız itiraz dilekçesine imzacı olmaya davet ediyoruz.”
Körfez’e sülfürik asit üretim tesisi projesi için başlayan ÇED süreci kapsamında düzenlenecek olan halkın katılım toplantısına Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği ‘hayır’ deme çağrısında bulundu.

Körfez’e sülfürik asit üretim tesisi projesi için başlayan ÇED süreci kapsamında düzenlenecek olan halkın katılım toplantısına Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği ‘hayır’ deme çağrısında bulundu. 

Modül Enerji Yatırım San. ve Tic. A.Ş. tarafından Körfez Yarımca Mahallesi Karbakoz mevkiinde kurulması planlanan ‘sülfürik asit üretim tesisi’ ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılım Toplantısı 21 Nisan günü saat 11.00’de Körfez’de bulunan Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 13 bin 346 metrekarelik alan üzerinde, yıllık 200 bin ton sülfürik asit üretiminin planlandığı proje ile ilgili Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından açıklama yapıldı.

“ÇOK ACI ŞEKİLDE YAŞIYORUZ”

Dernek Başkanı Yaprak Fidancı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelerde bulunuldu; “İlçemiz sanayinin yoğun yıkıcı etkisi altında değilmiş gibi, mevcut risklerimize bir de sülfürik asit fabrikası eklenmek istenmektedir. Bizler sanayinin çevresel etkilerini birebir, üstelik çok acı bir şekilde yaşıyoruz. Şehrimizde, ilçemizde neredeyse her evde kanser, alerji, astım, KOAH, kalp hastası var, bebeklerimiz türlü hastalık ve anomalilerle doğuyor. Hammaddesi, üretimi sırasında ve baca emisyonları, çok küçük partiküllerine bile maruz kalınması halinde ise bu hastalıkların başlamasına, mevcutsa kötüleşmesine sebep olmaktadır.

“ŞEHRİ YÖNETENLER SORUMLULUK ALMALI”

Sülfürik asit, geniş alanda türlü olumsuz çevresel etkiye sahip, en saldırgan, korozif( aşındırıcı) kimyasallardan biridir. Gelecekte, geri dönülemez olumsuz etkilerini şehrimizde tüm unsurlarıyla göstereceği açıktır. Bu projeye ‘evet’ demek nesillerimize, dahası insanlığa karşı işlenecek bir ekolojik suç, ihanet olacaktır. Şehrimizi yönetenler derhal sorumluluk almalı, henüz bu aşamada projeye hayır demelidir. Biz dernek olarak, 21 Nisan 2021, çarşamba günü Saat 11:00’ da Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Düğün Salonunda) yapılacak, halkın katılımı toplantısında olacağız, proje dosyasına dair tespitlerimizi paylaşacak, neden hayır dediğimizi orada dile getireceğiz. Tüm hemşehri, STK, Muhtar ve siyasilerimizi yapılacak bu toplantıya katılmaya, dernek olarak hazırladığımız itiraz dilekçesine imzacı olmaya davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.