Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

SPİlçe Başkanı Coşkun “İşsiz kalan esnafa filyasyon ekiplerinde iş verilsin”

GÜNDEM 27.11.2020 - 21:14, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2842+ kez okundu.
 

SPİlçe Başkanı Coşkun “İşsiz kalan esnafa filyasyon ekiplerinde iş verilsin”

Pandemi nedeniyle kapanan ve gelirlerinden olan iş yeri sahipleri ve esnafın yardım çığlığı her geçen gün artarken, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eden saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı ve yönetimi çözüm için önerilerde bulundular.

İşsiz kalan esnafın yardım çığlığı için gerçekleşen ziyarete, saadet partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, İlçe Başkan yardımcıları Mehmet Ali Tahtalı ve Hikmet Aydın katıldı. Oda Başkanı Yahya Öztürk, kapatılan esnafın zor durumda olduğunu ve yaklaşan ödeme günleri ile sıkıntının daha da artacağını söyleyerek, kendilerinin çözüm için bir kereye mahsus, ama ödenmesi bir yıl sonraya bırakılan kredi verilmesini önerdiklerini söyledi. Filyasyon ekiplerinde iş verilsin Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, sorun için 2 önerilerinin olacağını söyleyerek, “İlk pandemi dalgasında 600 den fazla iş yeri kapandı. İkinci dalga da daha şu an için kapanan iş yeri sayısı daha az. Bizim birinci önerimiz kapanan iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına pandemi dönemi sonrasında geri ödenmeye başlamak üzere faizsiz kredi verilmesidir. Bunun yanında ikinci bir önerimiz daha var ve bugüne kadar gündeme gelmemiş bir çözüm yolu. Bu önerimizde de zaten kredi alan ve borçlanan, günah olmasına rağmen faize giren esnaf ve çalışanlarının bir yıl süreyle kaymakamlık ya da belediye tarafından asgari ücretle işe alınması ve ödenecek maaşların devlet tarafından karşılanması, fiilasyon ekiplerinde çalıştırılması. Zira bu ekiplerin desteğe ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Hem hastaların takibi daha fazla sayıda ekiplerle kontrol edilir, hem de krediye, borca, faize gerek kalmadan esnaf çalışır ve evine ekmek götürme şansı olur” dedi. Coşkun, Körfez olarak düşündüklerinde bunun maliyetinin yaklaşık 1 milyon olacağını da hesaplayarak, bunun kaymakamlık ya da belediye tarafından ödenebilecek miktar olduğunu söyledi. İlk kez konuşulan bu öneriye Oda Başkanı Öztürk’te sıcak baktı ve konuşulabileceğini, esnafın da severek kabul edebileceğini söyledi.
Pandemi nedeniyle kapanan ve gelirlerinden olan iş yeri sahipleri ve esnafın yardım çığlığı her geçen gün artarken, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eden saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı ve yönetimi çözüm için önerilerde bulundular.

İşsiz kalan esnafın yardım çığlığı için gerçekleşen ziyarete, saadet partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, İlçe Başkan yardımcıları Mehmet Ali Tahtalı ve Hikmet Aydın katıldı. Oda Başkanı Yahya Öztürk, kapatılan esnafın zor durumda olduğunu ve yaklaşan ödeme günleri ile sıkıntının daha da artacağını söyleyerek, kendilerinin çözüm için bir kereye mahsus, ama ödenmesi bir yıl sonraya bırakılan kredi verilmesini önerdiklerini söyledi.

Filyasyon ekiplerinde iş verilsin

Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, sorun için 2 önerilerinin olacağını söyleyerek, “İlk pandemi dalgasında 600 den fazla iş yeri kapandı. İkinci dalga da daha şu an için kapanan iş yeri sayısı daha az. Bizim birinci önerimiz kapanan iş yeri sahiplerine ve çalışanlarına pandemi dönemi sonrasında geri ödenmeye başlamak üzere faizsiz kredi verilmesidir. Bunun yanında ikinci bir önerimiz daha var ve bugüne kadar gündeme gelmemiş bir çözüm yolu. Bu önerimizde de zaten kredi alan ve borçlanan, günah olmasına rağmen faize giren esnaf ve çalışanlarının bir yıl süreyle kaymakamlık ya da belediye tarafından asgari ücretle işe alınması ve ödenecek maaşların devlet tarafından karşılanması, fiilasyon ekiplerinde çalıştırılması. Zira bu ekiplerin desteğe ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Hem hastaların takibi daha fazla sayıda ekiplerle kontrol edilir, hem de krediye, borca, faize gerek kalmadan esnaf çalışır ve evine ekmek götürme şansı olur” dedi.

Coşkun, Körfez olarak düşündüklerinde bunun maliyetinin yaklaşık 1 milyon olacağını da hesaplayarak, bunun kaymakamlık ya da belediye tarafından ödenebilecek miktar olduğunu söyledi. İlk kez konuşulan bu öneriye Oda Başkanı Öztürk’te sıcak baktı ve konuşulabileceğini, esnafın da severek kabul edebileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.