Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Sarıbay ve Yıldız ittifak hakkında konuştu

SİYASET 10.12.2018 - 15:19, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1497+ kez okundu.
 

Sarıbay ve Yıldız ittifak hakkında konuştu

CHP ve İYİ Parti’nin 2019 yerel seçimlerinde bazı ilçelerde ortak aday çalışması yaptığı iddialarına CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız cevap verdi. Yıldız, Fatma Hanımın bizde güzel bir yeri, bizde sempatisi var derken Sarıbay ise İYİ Parti ile görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

CHP ve İYİ Parti’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bazı ilçelerde ortak aday çalışması yaptığı iddia edildi. İddialara göre CHP Körfez, Başiskele ve Kandıra’da, İYİ Parti’de Derince, İzmit ve Gölcük’te aday çıkartmayacak. Öte yandan İYİ Parti’nin Büyükşehir adayının İbrahim Alptürk olacağı, Alptürk eğer kabul etmezse CHP’den Fahri Örengül’ü destekleyeceği konuşuluyor. İzmit’e ise Fatma Kaplan Hürriyet’in çatı aday olacağı yine iddialar arasında. Kulislerde konuşulanlar hakkında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız gazetemize özel açıklamalarda bulundu. OLMAZSA HERKES YOLUNA BAKAR İYİ Parti’nin Büyükşehir adayının İbrahim Alptürk olacağı, Alptürk eğer kabul etmezse CHP’den Fahri Örengül’ü destekleyeceğiniz konuşuluyor sorusuna cevap veren İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Öyle bir şey yok. Bizim bir bilgimiz yok. Bu işin özü yerelde olacak bir olay değil. Biz gerekli raporlarımızı veririz. İttifak, hakkaniyet ölçüsünde olacaksa olur ama olmayacaksa da herkes yoluna bakar” dedi. YERELDE İTTİFAK YAPILMAK ZORUNDA Genel merkez düzeyinde anlaşmanın hakkaniyetle yapılması gerektiğinin altını çizen Yıldız, “Biz bu anlaşmada hangi ilçelerin bize verilip verilmeyeceğine bakmayacağız. Konu ile ilgili tabi bizim fikirlerimizi de alıyorlar. Hassas bir dönem. Yerel seçimlerde de bir işbirliği yapılmak zorunda bunun ötesi yok” diye konuştu. İYİ PARTİ’NİN FATMA HANIMA SEMPATİSİ VAR İzmit’e Fatma Kaplan Hürriyet aday olursa İYİ Parti olarak destek verir misiniz sorusuna cevap veren Yıldız, “Fatma Hanımın İYİ Parti’de bir sempatisi var ama genel merkezin anlaşması nasıl olursa ona göre hareket ederiz. Biz a aday olur, b aday olur ona bakmayız. Adaylar çıkar ve biz de gereğini yaparız. Ancak Fatma hanımın bizde güzel yeri var” şeklinde konuştu. GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR İttifak ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, “Yerelde ittifak görüşmesi henüz netlik kazanmadı. Genel merkezimiz görüşmelerini sürdürüyor. Tabi genel merkez bizim de konu ile ilgili görüşlerimizi alıyor. Genel merkez ne derse ona uyarız. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ile görüşmelerimiz sürüyor” açıklamalarında bulundu. CHP VE İYİ PARTİ’NİN BELİRLENEN ADAYLARI CHP, Derince'de Sertif Gökçe, Karamürsel'de Ahmet Çalık, Dilovası'nda Kemal Memiş, Gölcük'te İsmet İşeri, Darıca'da Yakup Törk, Gebze’de Recep Dursun, Kartepe’de Cumhur Karakadılar ve Çayırova’da ise Selahattin Kaya’yı belediye başkan adayı olarak belirledi. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Gebze’ye Burcu Çetinkaya, Körfez’e Salih Şirin, Derince’ye Nurcan Acaroğlu Göktaş ve Kandıra’ya Ercüment Şahin’i aday olarak açıklamıştı  
CHP ve İYİ Parti’nin 2019 yerel seçimlerinde bazı ilçelerde ortak aday çalışması yaptığı iddialarına CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız cevap verdi. Yıldız, Fatma Hanımın bizde güzel bir yeri, bizde sempatisi var derken Sarıbay ise İYİ Parti ile görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

CHP ve İYİ Parti’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bazı ilçelerde ortak aday çalışması yaptığı iddia edildi. İddialara göre CHP Körfez, Başiskele ve Kandıra’da, İYİ Parti’de Derince, İzmit ve Gölcük’te aday çıkartmayacak. Öte yandan İYİ Parti’nin Büyükşehir adayının İbrahim Alptürk olacağı, Alptürk eğer kabul etmezse CHP’den Fahri Örengül’ü destekleyeceği konuşuluyor. İzmit’e ise Fatma Kaplan Hürriyet’in çatı aday olacağı yine iddialar arasında. Kulislerde konuşulanlar hakkında CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

OLMAZSA HERKES YOLUNA BAKAR

İYİ Parti’nin Büyükşehir adayının İbrahim Alptürk olacağı, Alptürk eğer kabul etmezse CHP’den Fahri Örengül’ü destekleyeceğiniz konuşuluyor sorusuna cevap veren İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, “Öyle bir şey yok. Bizim bir bilgimiz yok. Bu işin özü yerelde olacak bir olay değil. Biz gerekli raporlarımızı veririz. İttifak, hakkaniyet ölçüsünde olacaksa olur ama olmayacaksa da herkes yoluna bakar” dedi.

YERELDE İTTİFAK YAPILMAK ZORUNDA

Genel merkez düzeyinde anlaşmanın hakkaniyetle yapılması gerektiğinin altını çizen Yıldız, “Biz bu anlaşmada hangi ilçelerin bize verilip verilmeyeceğine bakmayacağız. Konu ile ilgili tabi bizim fikirlerimizi de alıyorlar. Hassas bir dönem. Yerel seçimlerde de bir işbirliği yapılmak zorunda bunun ötesi yok” diye konuştu.

İYİ PARTİ’NİN FATMA HANIMA SEMPATİSİ VAR

İzmit’e Fatma Kaplan Hürriyet aday olursa İYİ Parti olarak destek verir misiniz sorusuna cevap veren Yıldız, “Fatma Hanımın İYİ Parti’de bir sempatisi var ama genel merkezin anlaşması nasıl olursa ona göre hareket ederiz. Biz a aday olur, b aday olur ona bakmayız. Adaylar çıkar ve biz de gereğini yaparız. Ancak Fatma hanımın bizde güzel yeri var” şeklinde konuştu.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

İttifak ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, “Yerelde ittifak görüşmesi henüz netlik kazanmadı. Genel merkezimiz görüşmelerini sürdürüyor. Tabi genel merkez bizim de konu ile ilgili görüşlerimizi alıyor. Genel merkez ne derse ona uyarız. İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ile görüşmelerimiz sürüyor” açıklamalarında bulundu.

CHP VE İYİ PARTİ’NİN BELİRLENEN ADAYLARI

CHP, Derince'de Sertif Gökçe, Karamürsel'de Ahmet Çalık, Dilovası'nda Kemal Memiş, Gölcük'te İsmet İşeri, Darıca'da Yakup Törk, Gebze’de Recep Dursun, Kartepe’de Cumhur Karakadılar ve Çayırova’da ise Selahattin Kaya’yı belediye başkan adayı olarak belirledi. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, Gebze’ye Burcu Çetinkaya, Körfez’e Salih Şirin, Derince’ye Nurcan Acaroğlu Göktaş ve Kandıra’ya Ercüment Şahin’i aday olarak açıklamıştı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.