Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Şanı Büyük Bayramımız

GÜNDEM 30.08.2020 - 17:03, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1698+ kez okundu.
 

Şanı Büyük Bayramımız

Bugün tarih yazdığımız gün... Fitilin ateşlendiği,

Bugün tarih yazdığımız gün... Fitilin ateşlendiği, "Bu vatan bizim" haykırışlarıyla, göz kırpmadan kanların döküldüğü,  Canların yitirildiği, Tek vücut olunduğu, "Birimiz binimiz için, binimiz birimiz için" diyerek, omuz omuza verilen müdafaa günü.   Bugün; büyük gün...şanlı gün...   Yıllar sonra bile yüreklerimizin titreyerek, göz yaşlarımızı akıtarak biraz hüzün ama kocaman bir gururla tarihteki varlığımızın tescil edildiği en büyük gün!   30 AĞUSTOS tarihinin anlamını yazan kalemlere ne mutlu...Bu tarihi anan yüreklere ne mutlu...Özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz her bir vatan evladına minnetini, vefasını, saygısını sunabilene ne mutlu.   Sevgili okurlarım, inanın ki yukarıdaki satırları yazarken bile elim titredi, gözlerim dolu dolu oldu.    Hayır, yazmanın acemisi olduğum için değil! Bu günün değerinden ve o günün kahramanlarına olan saygım ve minnettimdendir kalemimin, yüreğimin, elimin titremesi.   Nefesimin soluksuz kalması da yine bu sebeptendir.    Şayet o kıymetli canlar kanlarını feda etmeseydi, bugün "Türkiye" diye bir ülke,  "Türkiye Cumhuriyeti" diye bir devlet ve "Türk" diye bir ulus olur muydu acaba?    Bunu bir düşünün hele...   Her yıl aynı terane! Kutlanacak mı, kutlanmayacak mı?   Ey güzel ve aydınlık ulusum! Ne bu soruya ihtiyacımız var ne de bu sorunun getirdiği cevaplara!   Şüphe götürmez, bilinen bir gerçek için birileri " kutlanacak" dese ne olur, " kutlanmayacak" dese ne olur?    Sizin olan sizindir! Bunun için izine ihtiyaç yoktur!   Şahsen ben, Türkiye Cumhuriyeti kimliği  taşımaktan ve Türk olmaktan gurur duyan bir Cumhuriyet kadını olarak izine ihtiyacım olduğunu düşünmüyor ve beni özgürlüğüme kavuşturan şanlı bayramımı doyasıya kutluyorum.    Bugüne dair yaşadığımız tek hüzün, yitip giden canlarımız olurken, bunun yanı sıra onların bizlere yaşattıkları zaferin onuru ve gururu paha biçilemez değerde.    Başta ATATÜRK' ümüz olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah' tan rahmet diliyor, her birini saygı ve minnetle anıyorum.    30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. 
Bugün tarih yazdığımız gün... Fitilin ateşlendiği,
Bugün tarih yazdığımız gün...
Fitilin ateşlendiği,
"Bu vatan bizim" haykırışlarıyla, göz kırpmadan kanların döküldüğü, 
Canların yitirildiği,
Tek vücut olunduğu,
"Birimiz binimiz için, binimiz birimiz için" diyerek, omuz omuza verilen müdafaa günü.
 
Bugün; büyük gün...şanlı gün...
 
Yıllar sonra bile yüreklerimizin titreyerek, göz yaşlarımızı akıtarak biraz hüzün ama kocaman bir gururla tarihteki varlığımızın tescil edildiği en büyük gün!
 
30 AĞUSTOS tarihinin anlamını yazan kalemlere ne mutlu...Bu tarihi anan yüreklere ne mutlu...Özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz her bir vatan evladına minnetini, vefasını, saygısını sunabilene ne mutlu.
 
Sevgili okurlarım, inanın ki yukarıdaki satırları yazarken bile elim titredi, gözlerim dolu dolu oldu. 
 
Hayır, yazmanın acemisi olduğum için değil! Bu günün değerinden ve o günün kahramanlarına olan saygım ve minnettimdendir kalemimin, yüreğimin, elimin titremesi.
 
Nefesimin soluksuz kalması da yine bu sebeptendir. 
 
Şayet o kıymetli canlar kanlarını feda etmeseydi, bugün "Türkiye" diye bir ülke,  "Türkiye Cumhuriyeti" diye bir devlet ve "Türk" diye bir ulus olur muydu acaba? 
 
Bunu bir düşünün hele...
 
Her yıl aynı terane! Kutlanacak mı, kutlanmayacak mı?
 
Ey güzel ve aydınlık ulusum! Ne bu soruya ihtiyacımız var ne de bu sorunun getirdiği cevaplara!
 
Şüphe götürmez, bilinen bir gerçek için birileri " kutlanacak" dese ne olur, " kutlanmayacak" dese ne olur? 
 
Sizin olan sizindir! Bunun için izine ihtiyaç yoktur!
 
Şahsen ben, Türkiye Cumhuriyeti kimliği  taşımaktan ve Türk olmaktan gurur duyan bir Cumhuriyet kadını olarak izine ihtiyacım olduğunu düşünmüyor ve beni özgürlüğüme kavuşturan şanlı bayramımı doyasıya kutluyorum. 
 
Bugüne dair yaşadığımız tek hüzün, yitip giden canlarımız olurken, bunun yanı sıra onların bizlere yaşattıkları zaferin onuru ve gururu paha biçilemez değerde. 
 
Başta ATATÜRK' ümüz olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah' tan rahmet diliyor, her birini saygı ve minnetle anıyorum. 
 
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.