Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Polisi yaralayan hırsızlık çetesinden 2 kişi tutuklandı

ASAYİŞ 02.10.2019 - 20:47, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2477+ kez okundu.
 

Polisi yaralayan hırsızlık çetesinden 2 kişi tutuklandı

Kartepe ilçesinde bir market soyarak 40 bin TL’lik zarar verdikten sonra kaçarken çarptıkları polis memurunu yaralayan daha sonra yakalanan 4 kişilik hırsızlık çetesinin 2 üyesi tutuklandı.

23 Temmuz gecesi Kartepe Maşukiye Mahallesi’nde bulunan bir markete giren hırsızlar, buradan 40 bin TL değerinde sigara çalarak, kayıplara karıştı. 24 Temmuz gecesi Kartepe Sarışmeşe Mahallesi’ndeki başka bir markete girmeye çalışan hırsızlar, bu kez marketin alarmının çalması üzerine olay yerinden kaçtı. 25 Temmuz'da ise yine hırsızlık amacıyla araçla Kartepe'ye gelen hırsızlar, plakasının tespit edilmesinin ardından Tepetarla mevkiinde aracı durdurmak isteyen trafik polisine çarparak olay yerinden kaçtı. Kolu ve köprücük kemiği kırılan polis memuru tedavi altına alınırken, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de araştırmasını derinleştirerek zanlıların kimliklerini belirledi. 4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON Hırsızlık suçundan 18 sabıka kaydı olan S.O. (31), hırsızlık suçundan 20 sabıka kaydı olan O.A.(30), hırsızlık suçundan 8 sabıka kaydı olan M.D. (33) ve farklı suçlardan 49 sabıka kaydı, 14 dosyadan aranması, 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 12 bin TL para cezası olan E.Ç.'yi takibe başladı. Sürekli adres ve telefon numarası değiştirkleri belirlenen zanlılar hakkında operasyon için düğmeye basıldı. Dün sabah saatlerinde 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, çete lideri olduğu belirlenen S.O.’yu Giresun’un Espiye ilçesinde, O.A.'yı İstanbul’un Tuzla ilçesinde, M.D.'yi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, E.Ç.'yi ise Sakarya’nın Kocaali ilçesinde bir dağ köyünde yakalayarak gözaltına aldı. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen zanlılardan M.D. dışındaki 3 zanlının ifadelerinde üzerlerine atılan suçlamaları kabul ettikleri öğrenildi. M.D.’nin ise ifadesinde suçlamaları reddettiği ve hırsızlık olaylarına katılmadığını söylediği iddia edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılan şahıslardan S.O. ve E.Ç. tutuklanıp cezaevine gönderilirken, O.A. ve M.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
Kartepe ilçesinde bir market soyarak 40 bin TL’lik zarar verdikten sonra kaçarken çarptıkları polis memurunu yaralayan daha sonra yakalanan 4 kişilik hırsızlık çetesinin 2 üyesi tutuklandı.

23 Temmuz gecesi Kartepe Maşukiye Mahallesi’nde bulunan bir markete giren hırsızlar, buradan 40 bin TL değerinde sigara çalarak, kayıplara karıştı. 24 Temmuz gecesi Kartepe Sarışmeşe Mahallesi’ndeki başka bir markete girmeye çalışan hırsızlar, bu kez marketin alarmının çalması üzerine olay yerinden kaçtı. 25 Temmuz'da ise yine hırsızlık amacıyla araçla Kartepe'ye gelen hırsızlar, plakasının tespit edilmesinin ardından Tepetarla mevkiinde aracı durdurmak isteyen trafik polisine çarparak olay yerinden kaçtı. Kolu ve köprücük kemiği kırılan polis memuru tedavi altına alınırken, Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri de araştırmasını derinleştirerek zanlıların kimliklerini belirledi.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Hırsızlık suçundan 18 sabıka kaydı olan S.O. (31), hırsızlık suçundan 20 sabıka kaydı olan O.A.(30), hırsızlık suçundan 8 sabıka kaydı olan M.D. (33) ve farklı suçlardan 49 sabıka kaydı, 14 dosyadan aranması, 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 12 bin TL para cezası olan E.Ç.'yi takibe başladı. Sürekli adres ve telefon numarası değiştirkleri belirlenen zanlılar hakkında operasyon için düğmeye basıldı. Dün sabah saatlerinde 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, çete lideri olduğu belirlenen S.O.’yu Giresun’un Espiye ilçesinde, O.A.'yı İstanbul’un Tuzla ilçesinde, M.D.'yi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, E.Ç.'yi ise Sakarya’nın Kocaali ilçesinde bir dağ köyünde yakalayarak gözaltına aldı. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen zanlılardan M.D. dışındaki 3 zanlının ifadelerinde üzerlerine atılan suçlamaları kabul ettikleri öğrenildi. M.D.’nin ise ifadesinde suçlamaları reddettiği ve hırsızlık olaylarına katılmadığını söylediği iddia edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Adliyeye çıkarılan şahıslardan S.O. ve E.Ç. tutuklanıp cezaevine gönderilirken, O.A. ve M.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.