Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Öztürk ‘’ Sektörlere Yönelik ek destek taleplerimiz var’’

EKONOMİ 11.04.2020 - 00:26, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2344+ kez okundu.
 

Öztürk ‘’ Sektörlere Yönelik ek destek taleplerimiz var’’

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk son dönemde yaşanan COVİT-19 salgını ile mücadele kapsamında TOBB çatısı altında ve 365 oda ve borsanın ortak çalışması ile pek çok talepte bulunduklarını söyledi

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk son dönemde yaşanan COVİT-19 salgını ile mücadele kapsamında TOBB çatısı altında ve 365 oda ve borsanın ortak çalışması ile pek çok talepte bulunduklarını söyledi Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk son dönemde yaşanan COVİT-19 salgını ile mücadele kapsamında TOBB çatısı altında ve 365 oda ve borsa ile birlikte her sektörden ve üyelerden sorun ve çözüm önerilerini topladıklarını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ileterek bu konularda takipçi olduklarını söyledi. TOBB’un bu anlamda çok başarılı işler çıkardığını söyleyerek Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Öztürk ‘’ birlik başkanımız her sektörden her konunun bizzat takipçisi olarak çözüme ulaştırılmasını sağlamıştır’’ dedi. HER SEKTÖRE YÖNELİK ÇÖZÜMLER GETİRİLDİ AMA DEVAMI DA OLMALI KTO Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk ‘’bu süreçte ticaret erbablarının sorunlarının çözülmesinde pek çok çalışmalar yapıldığını ancak belli konular ile ilgili de çözüm beklediklerini söyledi. Mali destekler kapsamında Mücbir sebep kapsamının genişletilmesi ve tüm sektörlerin kapsama alınması, kamudan alacakların ödenmesi, bekleyen alacakların ödenmesi, avans koşullarının basitleştirilmesi, KDV alacağı kadar koşulsuz/şartsız KGF kefaleti sağlanması. Finansal destek talepleri kapsamında Kredi paketlerinin hızla işleme alınması, Kredi Garanti Fonu limitlerinin kullandırılması, İhracat stok kredisinin açıklanması, Eximbank’ın teminat mektupsuz kredi verebilmesi, Leasing ödemelerinin ertelenmesi de çözüme kavuşturulmalıdır’’ dedi. LOJİSTİK, OPERASYONEL VE İSTİHDAM DESTEKLERİ ARTTIRILMALI Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk destek beklenen sektörler ile ilgili yaptığı açıklama da  sınır geçişlerinde karantina koşullarının gevşetilmesi, vizesi biten şoförlere gri pasaport verilmesi, serbest çalışan şoförlere (kamyon, otobüs, servis, dolmuş, taksi)doğrudan gelir desteği sağlanması, (ya da ÖTV’siz akaryakıt), sanayide ve ticari işletmelerde elektirik ve doğalgaz faturalarının ertelenmesi, THY kargo ücretlerinde indirim, limanlarda ardiye ve demoraj ücretlerinin düşürülmesi, ticari araçlarda MTV’nin 2020’de kaldırılması, kar dağıtım kısıtlamalarının gözden geçirilmesi konularında ek desteklerin getirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Öztürk ayrıca istidam destek talepleri arasında kısa çalışma ödeneği koşullarının basitleştirilmesi, 450 gün prim ödeme şartının tamamen kaldırılması, uygunluk incelemesinin kaldırılarak, doğrudan onay/kabul, Ödeme alt sınırının asgari ücret üst sınırının asgari ücretin 3 katı yapılması, PTT banka yerine, maaş hesabına yatırılması gibi konularda da ek tedbirlerin alınması gerekmektedir.’’ Dedi.      
Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk son dönemde yaşanan COVİT-19 salgını ile mücadele kapsamında TOBB çatısı altında ve 365 oda ve borsanın ortak çalışması ile pek çok talepte bulunduklarını söyledi

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk son dönemde yaşanan COVİT-19 salgını ile mücadele kapsamında TOBB çatısı altında ve 365 oda ve borsanın ortak çalışması ile pek çok talepte bulunduklarını söyledi

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk son dönemde yaşanan COVİT-19 salgını ile mücadele kapsamında TOBB çatısı altında ve 365 oda ve borsa ile birlikte her sektörden ve üyelerden sorun ve çözüm önerilerini topladıklarını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ileterek bu konularda takipçi olduklarını söyledi. TOBB’un bu anlamda çok başarılı işler çıkardığını söyleyerek Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Öztürk ‘’ birlik başkanımız her sektörden her konunun bizzat takipçisi olarak çözüme ulaştırılmasını sağlamıştır’’ dedi.

HER SEKTÖRE YÖNELİK ÇÖZÜMLER GETİRİLDİ AMA DEVAMI DA OLMALI

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk ‘’bu süreçte ticaret erbablarının sorunlarının çözülmesinde pek çok çalışmalar yapıldığını ancak belli konular ile ilgili de çözüm beklediklerini söyledi. Mali destekler kapsamında Mücbir sebep kapsamının genişletilmesi ve tüm sektörlerin kapsama alınması, kamudan alacakların ödenmesi, bekleyen alacakların ödenmesi, avans koşullarının basitleştirilmesi, KDV alacağı kadar koşulsuz/şartsız KGF kefaleti sağlanması. Finansal destek talepleri kapsamında Kredi paketlerinin hızla işleme alınması, Kredi Garanti Fonu limitlerinin kullandırılması, İhracat stok kredisinin açıklanması, Eximbank’ın teminat mektupsuz kredi verebilmesi, Leasing ödemelerinin ertelenmesi de çözüme kavuşturulmalıdır’’ dedi.

LOJİSTİK, OPERASYONEL VE İSTİHDAM DESTEKLERİ ARTTIRILMALI

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk destek beklenen sektörler ile ilgili yaptığı açıklama da  sınır geçişlerinde karantina koşullarının gevşetilmesi, vizesi biten şoförlere gri pasaport verilmesi, serbest çalışan şoförlere (kamyon, otobüs, servis, dolmuş, taksi)doğrudan gelir desteği sağlanması, (ya da ÖTV’siz akaryakıt), sanayide ve ticari işletmelerde elektirik ve doğalgaz faturalarının ertelenmesi, THY kargo ücretlerinde indirim, limanlarda ardiye ve demoraj ücretlerinin düşürülmesi, ticari araçlarda MTV’nin 2020’de kaldırılması, kar dağıtım kısıtlamalarının gözden geçirilmesi konularında ek desteklerin getirilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Öztürk ayrıca istidam destek talepleri arasında kısa çalışma ödeneği koşullarının basitleştirilmesi, 450 gün prim ödeme şartının tamamen kaldırılması, uygunluk incelemesinin kaldırılarak, doğrudan onay/kabul, Ödeme alt sınırının asgari ücret üst sınırının asgari ücretin 3 katı yapılması, PTT banka yerine, maaş hesabına yatırılması gibi konularda da ek tedbirlerin alınması gerekmektedir.’’ Dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.