Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Osteoporozdan korkmayın tedavisi var

SAĞLIK 26.10.2019 - 20:47, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2046+ kez okundu.
 

Osteoporozdan korkmayın tedavisi var

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr . Zeynep Cantürk hasta ve hasta yakınlarına osteoporoz(Kemik Erimesi) hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr . Zeynep  Cantürk  hasta ve hasta yakınlarına osteoporoz(Kemik Erimesi) hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.        Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof .Dr .Zeynep Cantürk  Osteoporoz kemiklerimizin gözenekli,zayıf ve kırılgan olmasına neden olan bir hastalıktır dedi.Osteoporoz görünmez dir,kemikler kırılana kadar belirgin bir belirti ve septomları yoktur.Osteoporoz teşhisi konulmuş hastalarda kemik kırığı,ayakta durma,yüksekten düşme ,ani hareket etme gibi  durumlarda daha hızlı görülebilir.      Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr .Zeynep Cantürk  Osteoporoz kırıkları dünyada 50 yaş üzeri her üç kadından birinde ,bu oran 50 yaş üzeri erkeklerde ise beş erkekte  bir görülmektedir.     Osteoporozla ilişkili kırıkların kalça, omurga ,el bileği  gibi  kemiklerde görüleceği gibi vücudumuzdaki diğer kemiklerin kırılmasının da habercisidir.Bu yüzdendir ki hastalığın hemen teşhis edilip tedavinin bir an önce başlanması gerekmektedir     Sağlıklı kemiklerimiz için yaşam tazımızda sigarave aşırı alkol alımından kaçınmalı Osteoporoz tedavi edilebilir bunların başında  sağlıklı ve dengeli beslenmek gereklidir vücudun yeterince kalsiyum alabilmesi için gün boyunca iki bardak süt ve yoğurt ile iki kibrit kutusu kadar peynir yemeye özen gösterilmelidir , açık havada daha fazla zaman geçirmek gerekir ki güneşten alabileceğimiz vücudumuz için gerekli olan  D vitamini güçlü kemikler için her gün, güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmediği saatlerde 15 dakika boyunca güneşlenmek gereklidir. haftada 30-40 dakika egzersiz yapmayı hedeflemeliyiz bu yüzdendir ki okullarımızdaki Beden Eğitimi Dersi çok önemli bir ders olması konusuda vurgulandı.      Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr . Zeynep  Cantürk  hasta ve hasta yakınlarına osteoporoz konusunu merak edip dinlemeye gelen hastane personeli ve tıp öğrencilerine anlattığı konuyla ilgili sorular sorup doğru cevap verenlere gül taktim ederek hastalardan hasta yakınlarından, hastane çalışanlarından ve tıp fakültesi öğrencilerinden beğenilip alkışlandı toplantıda paylaşılan bilgiler çok değerli ve öğrenilmesi gerekilenlerdi.
Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr . Zeynep Cantürk hasta ve hasta yakınlarına osteoporoz(Kemik Erimesi) hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr . Zeynep  Cantürk  hasta ve hasta yakınlarına osteoporoz(Kemik Erimesi) hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

       Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof .Dr .Zeynep Cantürk  Osteoporoz kemiklerimizin gözenekli,zayıf ve kırılgan olmasına neden olan bir hastalıktır dedi.Osteoporoz görünmez dir,kemikler kırılana kadar belirgin bir belirti ve septomları yoktur.Osteoporoz teşhisi konulmuş hastalarda kemik kırığı,ayakta durma,yüksekten düşme ,ani hareket etme gibi  durumlarda daha hızlı görülebilir.

     Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr .Zeynep Cantürk  Osteoporoz kırıkları dünyada 50 yaş üzeri her üç kadından birinde ,bu oran 50 yaş üzeri erkeklerde ise beş erkekte  bir görülmektedir.

    Osteoporozla ilişkili kırıkların kalça, omurga ,el bileği  gibi  kemiklerde görüleceği gibi vücudumuzdaki diğer kemiklerin kırılmasının da habercisidir.Bu yüzdendir ki hastalığın hemen teşhis edilip tedavinin bir an önce başlanması gerekmektedir

    Sağlıklı kemiklerimiz için yaşam tazımızda sigarave aşırı alkol alımından kaçınmalı Osteoporoz tedavi edilebilir bunların başında  sağlıklı ve dengeli beslenmek gereklidir vücudun yeterince kalsiyum alabilmesi için gün boyunca iki bardak süt ve yoğurt ile iki kibrit kutusu kadar peynir yemeye özen gösterilmelidir , açık havada daha fazla zaman geçirmek gerekir ki güneşten alabileceğimiz vücudumuz için gerekli olan  D vitamini güçlü kemikler için her gün, güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmediği saatlerde 15 dakika boyunca güneşlenmek gereklidir. haftada 30-40 dakika egzersiz yapmayı hedeflemeliyiz bu yüzdendir ki okullarımızdaki Beden Eğitimi Dersi çok önemli bir ders olması konusuda vurgulandı.

     Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bölümünden Prof. Dr . Zeynep  Cantürk  hasta ve hasta yakınlarına osteoporoz konusunu merak edip dinlemeye gelen hastane personeli ve tıp öğrencilerine anlattığı konuyla ilgili sorular sorup doğru cevap verenlere gül taktim ederek hastalardan hasta yakınlarından, hastane çalışanlarından ve tıp fakültesi öğrencilerinden beğenilip alkışlandı toplantıda paylaşılan bilgiler çok değerli ve öğrenilmesi gerekilenlerdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.