Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

O bina boşaltıldı

YAŞAM 28.06.2020 - 14:16, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1825+ kez okundu.
 

O bina boşaltıldı

İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’ndeki bir binanın bodrum katında içi balçık ve çöple doldurulmuş iş yerini boşalttı. Binaya zarar veren müteahhide ceza verilirken, binayı tedbir amaçlı tahliye etti.

İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’ndeki bir binanın bodrum katında içi balçık ve çöple doldurulmuş iş yerini boşalttı. Binaya zarar veren müteahhide ceza verilirken, binayı tedbir amaçlı tahliye etti.   İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’nde, içerisinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından balçık ve çöple doldurulan ruhsatlı ve iskanlı iş yerini temizlerken, binanın kırılan giderini kanalizasyona bağlamak için kolonları delerek pimaş boru geçiren müteahhide geçtiğimiz hafta mühür tutanağı ve encümen para cezası çıkarmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark AŞ’nin verdiği izinle çalışma yapan müteahhit firmadan binanın sağlamlığıyla ilgili rapor talep eden İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, raporların sunulmaması üzerine 4 katlı binayı geçtiğimiz Cuma günü tedbir amaçlı mühürledi.   TEKNİK RAPOR İSTENDİ Binanın bodrum katında müteahhit firma tarafından yapılan çalışmalar sonucu hasar oluştuğundan tedirgin olan bina sakinlerinin talebi üzerine, söz konusu bina İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi. İnceleme sonrası tehlike oluşturduğu tespit edilen çalışma, 15 Haziran 2020 tarihinde İzmit Belediyesi tarafından tutanak altına alınarak durduruldu. Ardından İzmit Belediyesi Encümen kararıyla ilgili firmaya idari para cezası verildi. Binanın tehlike arz etmediğine dair inşaat firmasından uzman mühendislik raporu talep eden İzmit Belediyesi, ilgili rapor firma tarafından ibraz edilmediği için, binayı tahliye ederek mühürledi.   ULAŞIMPARK’IN OLUMLU GÖRÜŞÜ İLE ÇALIŞMA BAŞLATILDI  İzmit Belediyesi müteaahit firmaya bina içindeki çöp ve balçığın yer sahibi tarafından çıkarılması işleminin, bir tadilat işlemi olarak değerlendirilemeyeceğini belirten İzmit Belediyesi yetkilileri herhangi bir konutunu ya da işyerini temizlemek isteyen vatandaşın bu işlem için belediyeden izin almasına ve ruhsat verilmesine gerek olmadığını hatırlattı. Ancak söz konusu yer tramvay trafiği üzerinde olduğu için yapılacak bina içi çamur tabakanın temizlenmesi sırasında tramway alt yapısına zarar verip vermeyeceği konusunda görüş sorulmuştur. Müteahhit firmanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark AŞ’nin olumlu görüşüyle binada çalışmalara başladığını açıkladı.    MÜHÜRLEME GEREKÇESİ BETONLARIN DELİNMESİ İzmit Beleditesi yetkilileri, Karabaş Mahalllesinde bulunan binada her gün yapılan denetimler sonucunda beton üzerinde izinsiz yapıldığı tespit edilen işlemlerin, mühürlemenin asıl gerekçesi olduğunu belirtti. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri binayla ilgili müteahhit firmanın sunacağı teknik rapor doğrultusunda, binayla ilgili durumunun değerlendirilerek kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.
İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’ndeki bir binanın bodrum katında içi balçık ve çöple doldurulmuş iş yerini boşalttı. Binaya zarar veren müteahhide ceza verilirken, binayı tedbir amaçlı tahliye etti.
İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’ndeki bir binanın bodrum katında içi balçık ve çöple doldurulmuş iş yerini boşalttı. Binaya zarar veren müteahhide ceza verilirken, binayı tedbir amaçlı tahliye etti.
 
İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Hafız Binbaşı Caddesi’nde, içerisinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından balçık ve çöple doldurulan ruhsatlı ve iskanlı iş yerini temizlerken, binanın kırılan giderini kanalizasyona bağlamak için kolonları delerek pimaş boru geçiren müteahhide geçtiğimiz hafta mühür tutanağı ve encümen para cezası çıkarmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark AŞ’nin verdiği izinle çalışma yapan müteahhit firmadan binanın sağlamlığıyla ilgili rapor talep eden İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, raporların sunulmaması üzerine 4 katlı binayı geçtiğimiz Cuma günü tedbir amaçlı mühürledi.
 
TEKNİK RAPOR İSTENDİ
Binanın bodrum katında müteahhit firma tarafından yapılan çalışmalar sonucu hasar oluştuğundan tedirgin olan bina sakinlerinin talebi üzerine, söz konusu bina İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi. İnceleme sonrası tehlike oluşturduğu tespit edilen çalışma, 15 Haziran 2020 tarihinde İzmit Belediyesi tarafından tutanak altına alınarak durduruldu. Ardından İzmit Belediyesi Encümen kararıyla ilgili firmaya idari para cezası verildi. Binanın tehlike arz etmediğine dair inşaat firmasından uzman mühendislik raporu talep eden İzmit Belediyesi, ilgili rapor firma tarafından ibraz edilmediği için, binayı tahliye ederek mühürledi.
 
ULAŞIMPARK’IN OLUMLU GÖRÜŞÜ İLE ÇALIŞMA BAŞLATILDI 
İzmit Belediyesi müteaahit firmaya bina içindeki çöp ve balçığın yer sahibi tarafından çıkarılması işleminin, bir tadilat işlemi olarak değerlendirilemeyeceğini belirten İzmit Belediyesi yetkilileri herhangi bir konutunu ya da işyerini temizlemek isteyen vatandaşın bu işlem için belediyeden izin almasına ve ruhsat verilmesine gerek olmadığını hatırlattı. Ancak söz konusu yer tramvay trafiği üzerinde olduğu için yapılacak bina içi çamur tabakanın temizlenmesi sırasında tramway alt yapısına zarar verip vermeyeceği konusunda görüş sorulmuştur. Müteahhit firmanın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark AŞ’nin olumlu görüşüyle binada çalışmalara başladığını açıkladı. 
 
MÜHÜRLEME GEREKÇESİ BETONLARIN DELİNMESİ
İzmit Beleditesi yetkilileri, Karabaş Mahalllesinde bulunan binada her gün yapılan denetimler sonucunda beton üzerinde izinsiz yapıldığı tespit edilen işlemlerin, mühürlemenin asıl gerekçesi olduğunu belirtti. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri binayla ilgili müteahhit firmanın sunacağı teknik rapor doğrultusunda, binayla ilgili durumunun değerlendirilerek kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.