Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Narkotik Eğitim Tırı, 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda

GÜNDEM 04.05.2019 - 16:07, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2255+ kez okundu.
 

Narkotik Eğitim Tırı, 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda

Madde bağımlılığında farkındalık oluşturmak için 11. Kocaeli Kitap Fuarı gelen Narkotik Eğitim Tırını, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ziyaret etti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin bir projesi olan Narkotik Eğitim Tırı, uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapan maddeler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 11. Kocaeli Kitap Fuarı’na geldi. Madde bağımlılarının yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerinin görseller desteklerle anlatıldığı Narkotik Eğitim Tırını Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, ziyaret ederek madde bağımlılığı konusunda oluşturulan farkındalık hakkında personellerden bilgi aldılar. Başkan Vekili Çakmak daha sonra kitap fuarında yayın evlerini gezerek personel ve vatandaşlarla sohbet etti.  BAĞIMLILARIN YAŞADIĞI DEĞİŞİM ANLATILIYOR Narkotik Eğitim Tırında 12 dokunmatik ekranda 30 uygulama bulunuyor. Tırı gezen ziyaretçiler dokunmatik ekranları kullanarak madde bağımlısı olmak üzere olan ve madde bağımlısı olan bir insanın fiziki ve ruhsal durumunu görebiliyor. Tırda madde kullanımı nedeniyle yaşamını yitiren ünlüler, uyuşturucu maddelerin içindeki kimyasallar, madde kullanımına bağlı vücuttaki değişimler ve ebeveynler için madde kullanımını belirtilerinin yer aldığı uygulamalar bulunuyor. Aynı zamanda, tırın iç duvarlarında madde bağımlılığı sonucu tutuklanan genç yaştaki kişilerin pişmanlıklarını dile getirdiği uyarıcı nitelikte yazılar bulunuyor.  VATANDAŞLAR DA İLGİ GÖSTERİYOR 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son iki günü vatandaşların ziyaretine açılan Narkotik Eğitim Tırı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak Narkotik Tırı gezerek ilgili personellerden tır içerisinde bulunan ekranlardaki uygulamalarla bilgi aldılar. Kocaeli’ne gelerek madde bağımlılığı konusunda insanlarda farkındalık oluşturdukları için Narkotik Eğitim Tırı personelinde görevli personele teşekkür eden Vali Aksoy ve Başkan Vekili Çakmak daha sonra personelle hatıra fotoğrafı çekildi.  
Madde bağımlılığında farkındalık oluşturmak için 11. Kocaeli Kitap Fuarı gelen Narkotik Eğitim Tırını, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ziyaret etti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin bir projesi olan Narkotik Eğitim Tırı, uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapan maddeler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 11. Kocaeli Kitap Fuarı’na geldi. Madde bağımlılarının yaşadığı fiziksel ve ruhsal değişimlerinin görseller desteklerle anlatıldığı Narkotik Eğitim Tırını Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, ziyaret ederek madde bağımlılığı konusunda oluşturulan farkındalık hakkında personellerden bilgi aldılar. Başkan Vekili Çakmak daha sonra kitap fuarında yayın evlerini gezerek personel ve vatandaşlarla sohbet etti.

 BAĞIMLILARIN YAŞADIĞI DEĞİŞİM ANLATILIYOR

Narkotik Eğitim Tırında 12 dokunmatik ekranda 30 uygulama bulunuyor. Tırı gezen ziyaretçiler dokunmatik ekranları kullanarak madde bağımlısı olmak üzere olan ve madde bağımlısı olan bir insanın fiziki ve ruhsal durumunu görebiliyor. Tırda madde kullanımı nedeniyle yaşamını yitiren ünlüler, uyuşturucu maddelerin içindeki kimyasallar, madde kullanımına bağlı vücuttaki değişimler ve ebeveynler için madde kullanımını belirtilerinin yer aldığı uygulamalar bulunuyor. Aynı zamanda, tırın iç duvarlarında madde bağımlılığı sonucu tutuklanan genç yaştaki kişilerin pişmanlıklarını dile getirdiği uyarıcı nitelikte yazılar bulunuyor.

 VATANDAŞLAR DA İLGİ GÖSTERİYOR

11. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son iki günü vatandaşların ziyaretine açılan Narkotik Eğitim Tırı, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak Narkotik Tırı gezerek ilgili personellerden tır içerisinde bulunan ekranlardaki uygulamalarla bilgi aldılar. Kocaeli’ne gelerek madde bağımlılığı konusunda insanlarda farkındalık oluşturdukları için Narkotik Eğitim Tırı personelinde görevli personele teşekkür eden Vali Aksoy ve Başkan Vekili Çakmak daha sonra personelle hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.