Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Martı Kocaeli’nin 4 bölgesinde faaliyete girdi

YAŞAM 02.10.2020 - 13:25, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1836+ kez okundu.
 

Martı Kocaeli’nin 4 bölgesinde faaliyete girdi

İstanbul’da bireysel ulaşıma yeni bir soluk getiren martı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Kocaeli’ye getirilerek 4 ayrı pilot bölgede faaliyete geçti.

İstanbul’da bireysel ulaşıma yeni bir soluk getiren martı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Kocaeli’ye getirilerek 4 ayrı pilot bölgede faaliyete geçti. İstanbul’da kısa mesafeli bireysel ulaşıma yeni bir soluk getiren Martı artık Kocaeli’de. 2 Ekim 2020’den itibaren Martı, dakikası 39 kuruşa Yahya Kaptan, Seka Park, Yürüyüş Yolu ve Başiskele Sahilindeki istasyonlarda olacak. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Martı’nın lansmanına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Martı’nın İzmitli kurucusu Oğuz Alper Ökten ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı. “ÜRETİMİ KOCAELİ’DE YAPILACAK” Törenin başında konuşan Martı’nın CEO’su Oğuz Alper Ökten, “Martı hem çevreye hem de trafiğe faydası olan bir araç. Ulaşımda bizim faaliyete geçirdiğimiz için aslında gurur duymamız gereken bir araç. Ben İzmitliyim. İzmit’te olmaktan da çok mutluyum. Kocaelispor’a sponsor olmaktan dolayı da çok mutluyum. Artık Kocaeli’de daha fazla olacağız” dedi. Ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İzmitli bir girişimcinin Kocaeli’de böyle bir uygulamaya girmesinden mutluyum. Üretimi burada yapacak. Mikromobilite yani kişilerin kendi hareketi sağlayan bir kagram var. Dünyada bu şekilde çok fazla araç var. Büyük metropollerde mikromobilite araçları çok sık kullanılıyor” dedi. “BU TİP 35 BİN ARAÇ VAR” Ülkemizde bu tip 35 bin araç olduğunu belirten Büyükakın, “Kocaeli’de böyle bir şey başlaması bizim açımızdan çok anlamlı. Bu araçların çevre açısından çok önemi var. Karbon salımının azaltılmasında bu araçların yeri çok büyük. Çevreci ulaşım konusunda biz hassasız. 2007’den beri doğalgazlı araçları kullanmaya başladık. Raylı sistemi yaygınlaştırma çabamız da bunun göstergesi. Yine yeni aldığımız otobüsleri de doğalgazlı alıyoruz” dedi. Ardından Oğuz Alper Ökten Martı’nın fiyat politikasıyla ilgili de bilgi verdi. “DAKİKASI 39 KURUŞ” Ökten, “Normalde İstanbul’da 1.99 TL açılış ücretimiz var. Daha sonra ise dakikası 59 kuruş şeklinde bir fiyatlandırmamız var. Ancak şehrimize özel biz bunu kaldırdık. Şöyle ki İzmit’te açılış ücreti almayacağız. Dakikası ise Martı’da 39 kuruş olacak. Martı ile yolun durumu ve kişinin ağırlığına göre 10-15 dakikalık süreçte 2,5 kilometreden fazla yol alabilirsiniz. Ücretler ise henüz Kent Kart’a entegre değil. Uygulama üzerinden bir fiyatlandırma var. Ama Kent Karta bunu entegre etmek için çalışacağız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Büyükakın Martı’yı kullandı.
İstanbul’da bireysel ulaşıma yeni bir soluk getiren martı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Kocaeli’ye getirilerek 4 ayrı pilot bölgede faaliyete geçti.

İstanbul’da bireysel ulaşıma yeni bir soluk getiren martı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle Kocaeli’ye getirilerek 4 ayrı pilot bölgede faaliyete geçti.

İstanbul’da kısa mesafeli bireysel ulaşıma yeni bir soluk getiren Martı artık Kocaeli’de. 2 Ekim 2020’den itibaren Martı, dakikası 39 kuruşa Yahya Kaptan, Seka Park, Yürüyüş Yolu ve Başiskele Sahilindeki istasyonlarda olacak. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Martı’nın lansmanına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Martı’nın İzmitli kurucusu Oğuz Alper Ökten ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldı.

“ÜRETİMİ KOCAELİ’DE YAPILACAK”

Törenin başında konuşan Martı’nın CEO’su Oğuz Alper Ökten, “Martı hem çevreye hem de trafiğe faydası olan bir araç. Ulaşımda bizim faaliyete geçirdiğimiz için aslında gurur duymamız gereken bir araç. Ben İzmitliyim. İzmit’te olmaktan da çok mutluyum. Kocaelispor’a sponsor olmaktan dolayı da çok mutluyum. Artık Kocaeli’de daha fazla olacağız” dedi. Ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İzmitli bir girişimcinin Kocaeli’de böyle bir uygulamaya girmesinden mutluyum. Üretimi burada yapacak. Mikromobilite yani kişilerin kendi hareketi sağlayan bir kagram var. Dünyada bu şekilde çok fazla araç var. Büyük metropollerde mikromobilite araçları çok sık kullanılıyor” dedi.

“BU TİP 35 BİN ARAÇ VAR”

Ülkemizde bu tip 35 bin araç olduğunu belirten Büyükakın, “Kocaeli’de böyle bir şey başlaması bizim açımızdan çok anlamlı. Bu araçların çevre açısından çok önemi var. Karbon salımının azaltılmasında bu araçların yeri çok büyük. Çevreci ulaşım konusunda biz hassasız. 2007’den beri doğalgazlı araçları kullanmaya başladık. Raylı sistemi yaygınlaştırma çabamız da bunun göstergesi. Yine yeni aldığımız otobüsleri de doğalgazlı alıyoruz” dedi. Ardından Oğuz Alper Ökten Martı’nın fiyat politikasıyla ilgili de bilgi verdi.

“DAKİKASI 39 KURUŞ”

Ökten, “Normalde İstanbul’da 1.99 TL açılış ücretimiz var. Daha sonra ise dakikası 59 kuruş şeklinde bir fiyatlandırmamız var. Ancak şehrimize özel biz bunu kaldırdık. Şöyle ki İzmit’te açılış ücreti almayacağız. Dakikası ise Martı’da 39 kuruş olacak. Martı ile yolun durumu ve kişinin ağırlığına göre 10-15 dakikalık süreçte 2,5 kilometreden fazla yol alabilirsiniz. Ücretler ise henüz Kent Kart’a entegre değil. Uygulama üzerinden bir fiyatlandırma var. Ama Kent Karta bunu entegre etmek için çalışacağız” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Büyükakın Martı’yı kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.