Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Körfez Belediyesi Borcuna Borç Katıyor

SİYASET 29.06.2020 - 19:47, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2216+ kez okundu.
 

Körfez Belediyesi Borcuna Borç Katıyor

İYİ Parti Türkkan, Körfez Belediyesi' nin toplam borç miktarı konusunda şeffaf olmaması ve bazı harcama kalemlerindeki çelişkiler nedeniyle konuyu meclis gündemine taşıdı.

Körfez Belediyesinde zarar üzerine zarar ediyor. Son olarak Sarnıçhan ve İlimtepe Kültür Merkezinde inşaatlardaki gecikmelerden ötürü verilen kira garanti ödemeleri, yeni yapılan fakülte binasında oluşan çatlakların onarımı için 1 milyon liralık ihale derken, Körfez Belediyesi 10 milyon liralık yeni bir borçlanmaya gitti. İYİ Parti Türkkan, belediyenin toplam borç miktarı konusunda şeffaf olmaması ve bazı harcama kalemlerindeki çelişkiler nedeniyle konuyu meclis gündemine taşıdı. HİZMETTEN DEĞİL YANDAŞLARINIZDAN TASARRUF EDİN İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez Belediyesi’nin toplam borçları konusunda net rakamlar vermemesi ve belediye bütçesindeki sapmalar üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyarak yanıtlaması istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi. Türkkan önergesinde Sarnıçhan Yarımca İlimtepe Yolu, Hereke Kalesi, İlimtepe Kültür Merkezi, fakülte binası gibi İsmail Baran döneminde belediyeyi zarara uğratan projelere yapılan ödemelere ve belediyenin gelirlerindeki keskin düşüşle birlikte artan borç ve faiz miktarına dikkat çekti. Türkkan önergesinde Bakan Kurum’a aşağıdaki soruları yöneltti. Körfez Belediyesine ait 2019 yılı faaliyet raporu diğer yılların aksine belediyenin web sitesinde yayınlanmamıştır? Faaliyet raporu neden kamuoyunun paylaşımına açılmamıştır? Körfez Belediyesi’nin 2019 yılı için beklenen gelirlerindeki yaklaşık 40’lık düşüşün sebepleri nelerdir? 2019 yılı belediye faaliyet raporunda belediyeye ait borç miktarında önemli miktarda artış ve ödenen borç faizlerinde ise 60’lık sapma görülmektedir. Körfez Belediyesi 2019 yılında ne kadar borçlanmaya gitmiştir? 2019 yılında alınan borçların vadesi ve faiz oranları nedir? Körfez Belediyesi 2019 yılı yatırımları için toplam ne kadar harcama gerçekleştirmiştir? Körfez Belediyesi’nin 2019 yılı için ödediği borç miktarı ne kadardır? Körfez Belediyesi’nin sahip toplam borç miktarı ne kadardır?    
İYİ Parti Türkkan, Körfez Belediyesi' nin toplam borç miktarı konusunda şeffaf olmaması ve bazı harcama kalemlerindeki çelişkiler nedeniyle konuyu meclis gündemine taşıdı.

Körfez Belediyesinde zarar üzerine zarar ediyor. Son olarak Sarnıçhan ve İlimtepe Kültür Merkezinde inşaatlardaki gecikmelerden ötürü verilen kira garanti ödemeleri, yeni yapılan fakülte binasında oluşan çatlakların onarımı için 1 milyon liralık ihale derken, Körfez Belediyesi 10 milyon liralık yeni bir borçlanmaya gitti. İYİ Parti Türkkan, belediyenin toplam borç miktarı konusunda şeffaf olmaması ve bazı harcama kalemlerindeki çelişkiler nedeniyle konuyu meclis gündemine taşıdı.

HİZMETTEN DEĞİL YANDAŞLARINIZDAN TASARRUF EDİN

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez Belediyesi’nin toplam borçları konusunda net rakamlar vermemesi ve belediye bütçesindeki sapmalar üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyarak yanıtlaması istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi.

Türkkan önergesinde Sarnıçhan Yarımca İlimtepe Yolu, Hereke Kalesi, İlimtepe Kültür Merkezi, fakülte binası gibi İsmail Baran döneminde belediyeyi zarara uğratan projelere yapılan ödemelere ve belediyenin gelirlerindeki keskin düşüşle birlikte artan borç ve faiz miktarına dikkat çekti.

Türkkan önergesinde Bakan Kurum’a aşağıdaki soruları yöneltti.

  1. Körfez Belediyesine ait 2019 yılı faaliyet raporu diğer yılların aksine belediyenin web sitesinde yayınlanmamıştır? Faaliyet raporu neden kamuoyunun paylaşımına açılmamıştır?
  2. Körfez Belediyesi’nin 2019 yılı için beklenen gelirlerindeki yaklaşık 40’lık düşüşün sebepleri nelerdir?
  3. 2019 yılı belediye faaliyet raporunda belediyeye ait borç miktarında önemli miktarda artış ve ödenen borç faizlerinde ise 60’lık sapma görülmektedir. Körfez Belediyesi 2019 yılında ne kadar borçlanmaya gitmiştir? 2019 yılında alınan borçların vadesi ve faiz oranları nedir?
  4. Körfez Belediyesi 2019 yılı yatırımları için toplam ne kadar harcama gerçekleştirmiştir?
  5. Körfez Belediyesi’nin 2019 yılı için ödediği borç miktarı ne kadardır?
  6. Körfez Belediyesi’nin sahip toplam borç miktarı ne kadardır?

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.