Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Kadın eylemcilere polis müdahalesi!

ASAYİŞ 16.10.2019 - 22:20, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2765+ kez okundu.
 

Kadın eylemcilere polis müdahalesi!

Bugün İzmit’te öldürülen Ayşe Acar ve tüm öldürülen kadınlar için açıklama yapan Kocaeli Platformu üyelerine polis müdahale etti. Müdahalede 4 kişi gözaltına alındı.

Bugün İzmit Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Bulvarı üzerinde bulunan İZGAZ içerisinde K.T. (44)  2 çocuk annesi Ayşe Acar’ı (36) silahla vurarak öldürdü. K.T. gözaltına alınırken Ayşe Acar’ın cenazesi otopsi işlemleri sonrasında ailesine teslim edildi. Kocaeli Kadın Platformu, bugün öldürülen Ayşe Acar ve tüm kadınlar için Belediye İş Hanı önünde ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz da katılım gösterdi. “BİZ KADINLAR ÖLDÜRÜLMEYE DEVAM EDECEĞİZ”  “Kadın cinayetleri politiktir”, “Münferit değil erkek şiddeti” sloganları atan kadınlar daha sonra “Bugün burada sokak ortasında herkes güpegündüz öldürülebilirim  korkusu yaşamak istemeyen kadınlarla bir araya geldik. Bu yaşam çığlığını duyurmak için bir araya geldik. Güpegündüz herkesin gözleri önünde bugün katledildi. Biz biliyoruz ki ne bu kadın cinayeti ne de haftalardır, aylardır, yıllardır aldığımız kadın cinayetleri haberleri münferit vakalar değil; erkek şiddetinin bizzat yansımalarıdır. Biz yaşamak istiyoruz. Biz kadınlar hayatlarımızdan vazgeçmek istemiyoruz. Biliyoruz ki bu sistematik cinayetler karşısında bir araya gelmediğimiz müddetçe, biz kadınlar öldürülmeye devam edeceğiz. Bu yaşamak isteyen kadınların çığlığıdır. Yanımızdaki kadınlara sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu. 4 GÖZALTI Açıklamanın ardından kadınlar tef ve ıslık çalarak Yürüyüş Yolu üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis slogan atarak yürümeye izin vermeyeceğini belirtti. Kadınlar bu kez şarkı söylemesinin ardından polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında platformdan 3 kişi gözaltına alınırken, yoldan geçmekte olan bir vatandaş da tepki göstermesi üzerine gözaltına alındı. Gözaltına alınan, 42 Evler'de bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen platform üyeleri 21.00 sularında ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.     
Bugün İzmit’te öldürülen Ayşe Acar ve tüm öldürülen kadınlar için açıklama yapan Kocaeli Platformu üyelerine polis müdahale etti. Müdahalede 4 kişi gözaltına alındı.

Bugün İzmit Körfez Mahallesi Şehit Rafet Karacan Bulvarı üzerinde bulunan İZGAZ içerisinde K.T. (44)  2 çocuk annesi Ayşe Acar’ı (36) silahla vurarak öldürdü. K.T. gözaltına alınırken Ayşe Acar’ın cenazesi otopsi işlemleri sonrasında ailesine teslim edildi. Kocaeli Kadın Platformu, bugün öldürülen Ayşe Acar ve tüm kadınlar için Belediye İş Hanı önünde ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi. Açıklamaya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Kadın Sekreteri Sibel Yılmaz da katılım gösterdi.

“BİZ KADINLAR ÖLDÜRÜLMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 “Kadın cinayetleri politiktir”, “Münferit değil erkek şiddeti” sloganları atan kadınlar daha sonra “Bugün burada sokak ortasında herkes güpegündüz öldürülebilirim  korkusu yaşamak istemeyen kadınlarla bir araya geldik. Bu yaşam çığlığını duyurmak için bir araya geldik. Güpegündüz herkesin gözleri önünde bugün katledildi. Biz biliyoruz ki ne bu kadın cinayeti ne de haftalardır, aylardır, yıllardır aldığımız kadın cinayetleri haberleri münferit vakalar değil; erkek şiddetinin bizzat yansımalarıdır. Biz yaşamak istiyoruz. Biz kadınlar hayatlarımızdan vazgeçmek istemiyoruz. Biliyoruz ki bu sistematik cinayetler karşısında bir araya gelmediğimiz müddetçe, biz kadınlar öldürülmeye devam edeceğiz. Bu yaşamak isteyen kadınların çığlığıdır. Yanımızdaki kadınlara sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.

4 GÖZALTI

Açıklamanın ardından kadınlar tef ve ıslık çalarak Yürüyüş Yolu üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Ancak polis slogan atarak yürümeye izin vermeyeceğini belirtti. Kadınlar bu kez şarkı söylemesinin ardından polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında platformdan 3 kişi gözaltına alınırken, yoldan geçmekte olan bir vatandaş da tepki göstermesi üzerine gözaltına alındı. Gözaltına alınan, 42 Evler'de bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen platform üyeleri 21.00 sularında ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.