Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Çiçekli , Ahilik haftası dolayısıyla mesaj yayınladı

SİYASET 17.09.2020 - 00:12, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1469+ kez okundu.
 

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Çiçekli , Ahilik haftası dolayısıyla mesaj yayınladı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Güner Çiçekli Ahilik haftası nedeniyle bir mesal yayımladı. Çiçekli; “Ahilik, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir.

“Ahilik, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir.  Ahilik, meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağıdır. Esnaf ve sanatkârlığı ahlaki değerlerle harmanlayan, mesleki ilkelerle süsleyen ahilik kültürü Milletimizin geçmişinde ticari ve toplumsal hayatın tanziminde çok önemli görevler ifa etmiştir. Ahilik teşkilatı aynı zamanda Anadolu’da dirlik ve düzenliğin sağlanmasında, birlik ve berberliğin tesisinde de etkin rol üstlenmiştir.    Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir. Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uyguladığı bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından ‘Ahilik Vizyonu’ olarak uygulanmış ve başka ülkelere de örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimiz esnaf ve meslek kuruluşları ile tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı kutlar, birlik, beraberlik ve Ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesi dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım.” Güner ÇİÇEKLİ İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı
İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Güner Çiçekli Ahilik haftası nedeniyle bir mesal yayımladı. Çiçekli; “Ahilik, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir.

“Ahilik, ticari ve sosyal hayatta güzel ahlak, doğruluk, alçak gönüllülük, kardeşlik, yardımseverlik, herkesin kendi sanatında yükselmesi ve gelişmesi gibi değerleri esas alan köklü bir müessesedir. 

Ahilik, meslek örgütü olmasının yanında manevi bir terbiye ocağıdır. Esnaf ve sanatkârlığı ahlaki değerlerle harmanlayan, mesleki ilkelerle süsleyen ahilik kültürü Milletimizin geçmişinde ticari ve toplumsal hayatın tanziminde çok önemli görevler ifa etmiştir. Ahilik teşkilatı aynı zamanda Anadolu’da dirlik ve düzenliğin sağlanmasında, birlik ve berberliğin tesisinde de etkin rol üstlenmiştir.   

Esnaf ve sanatkârın piri Ahi Evran Veli’nin “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermekte, ticaret erbabına kılavuzluk etmektedir.

Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uyguladığı bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından ‘Ahilik Vizyonu’ olarak uygulanmış ve başka ülkelere de örnek olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; ilimiz esnaf ve meslek kuruluşları ile tüm halkımızın Ahilik Haftası’nı kutlar, birlik, beraberlik ve Ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesi dileklerimle, sevgi ve saygılar sunarım.”

Güner ÇİÇEKLİ

İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.