Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Hürriyet’ten milyonlarca kadını ilgilendiren kanun teklifi

SİYASET 19.10.2018 - 12:58, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2586+ kez okundu.
 

Hürriyet’ten milyonlarca kadını ilgilendiren kanun teklifi

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet kadınlara doğum borçlanması hakkının tanınmasını sağlayacak kanun teklifini meclise sundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet kadınlara doğum borçlanması hakkının tanınmasını sağlayacak kanun teklifini meclise sundu. TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, doğum öncesinde sigorta girişi yapmış kadınlara ‘doğum borçlanması’ adı altında tanınan hakların, ayırım yapılmaksızın tüm kadınlar için uygulanmasını öngören kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu. Teklifin yasalaşması durumunda gebelik öncesinde sigorta girişi bulunmayan kadınlar da, sosyal güvence türü ne olursa olsun doğum borçlanmasından faydalanacak, sosyal güvenceden yoksun kaldıkları süreyi borçlanarak kapatabilecek. ERKEKLERA ASKERLİK BORÇLANMASI VARSA, KADINLARA DA DOĞUM BORÇLANMASI OLMALI Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Milletvekili Hürriyet, “Kanuna göre doğumdan önce sigortalı olan kadınlar, doğum borçlanmasından yararlanıp 6 yıl erken emekli olabiliyorken, doğum sonrası iş hayatına atılıp sigortalı olan kadınların önceki doğumları için bu haktan yararlanamamaktadır. Aynı şekilde sigortalılık öncesinde askerlikte geçen sürelerini borçlanabilme hakkını sahiptir. İş hayatına başlamayan erkek sigortalılığı öncesindeki askerlik dönemini borçlanabilirken, kadın aynı şekildeki sigortalılığı öncesindeki doğumu için borçlanma hakkından faydalanamamaktadır” dedi. SİGORTALI OLSUN OLMASIN Yaşanan fiili durumun Anayasa’daki eşitlik ilkesine de uymadığını önemle belirten CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Anneler, sosyal hayatında kimseye muhtaç olmadan yaşamak, hakkıyla emekli olabilmek için bu kanunun bir an önce çıkmasını beklemektedir. Sigortalı olsun olmasın, tüm kadınlara doğum borçlanması hakkının tanınmasını ve böylece kadının erkek karşısındaki eşitliğinin tam olarak sağlanması amaçlanmaktadır. Doğum borçlanması yoluyla ödeme yapacak kadınlar, kamu gelirlerinin artmasını sağlayacaktır “açıklamasında bulundu.    
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet kadınlara doğum borçlanması hakkının tanınmasını sağlayacak kanun teklifini meclise sundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet kadınlara doğum borçlanması hakkının tanınmasını sağlayacak kanun teklifini meclise sundu.

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, doğum öncesinde sigorta girişi yapmış kadınlara ‘doğum borçlanması’ adı altında tanınan hakların, ayırım yapılmaksızın tüm kadınlar için uygulanmasını öngören kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu. Teklifin yasalaşması durumunda gebelik öncesinde sigorta girişi bulunmayan kadınlar da, sosyal güvence türü ne olursa olsun doğum borçlanmasından faydalanacak, sosyal güvenceden yoksun kaldıkları süreyi borçlanarak kapatabilecek.

ERKEKLERA ASKERLİK BORÇLANMASI VARSA, KADINLARA DA DOĞUM BORÇLANMASI OLMALI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Milletvekili Hürriyet, “Kanuna göre doğumdan önce sigortalı olan kadınlar, doğum borçlanmasından yararlanıp 6 yıl erken emekli olabiliyorken, doğum sonrası iş hayatına atılıp sigortalı olan kadınların önceki doğumları için bu haktan yararlanamamaktadır. Aynı şekilde sigortalılık öncesinde askerlikte geçen sürelerini borçlanabilme hakkını sahiptir. İş hayatına başlamayan erkek sigortalılığı öncesindeki askerlik dönemini borçlanabilirken, kadın aynı şekildeki sigortalılığı öncesindeki doğumu için borçlanma hakkından faydalanamamaktadır” dedi.

SİGORTALI OLSUN OLMASIN

Yaşanan fiili durumun Anayasa’daki eşitlik ilkesine de uymadığını önemle belirten CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Anneler, sosyal hayatında kimseye muhtaç olmadan yaşamak, hakkıyla emekli olabilmek için bu kanunun bir an önce çıkmasını beklemektedir. Sigortalı olsun olmasın, tüm kadınlara doğum borçlanması hakkının tanınmasını ve böylece kadının erkek karşısındaki eşitliğinin tam olarak sağlanması amaçlanmaktadır. Doğum borçlanması yoluyla ödeme yapacak kadınlar, kamu gelirlerinin artmasını sağlayacaktır “açıklamasında bulundu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.