Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Hesabından habersiz 17 bin TL çekildi

ASAYİŞ 27.09.2019 - 18:28, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2033+ kez okundu.
 

Hesabından habersiz 17 bin TL çekildi

İzmit’te yaşayan Nermin Ergün, hesabından kendinden habersiz 17 bin TL çekildiğini fark etmesi üzerine hem kendisine bildirimde bulunmayan bankadan hem de şahıs ve oto yıkama firmasından şikayetçi oldu.

İzmit’te yaşayan Nermin Ergün isimli ev hanımı, geçtiğimiz hafta evde oturduğu sırada hesap ekstresini kontrol etti. Hesabından bilgisi dışında bir oto lastik ve yıkama firmasına 17 bin TL aktarıldığını gören kadın hemen firmayı aradı. Firma yetkilisi olay ile ilgili Nermin Ergün’e verdiği cevapta bir şahsın telefon ile dükkanı arayıp kart bilgilerini vererek  17 bin TL tutarında kamyon lastiği aldığını anlatması üzerine Ergün, bu alım-satımın bilgisi dahilinde olmadığı belirtti. Bunun üzerine firma  sahibi iş yerindeki güvenlik kamerası kayıtları ile birlikte savcılığa giderek şikayetçi oldu. Ayrıca firma sahibi, şikayetinin ardından dükkana gelen kamyonun plakasının da savcılık tarafından tespit edildiğini belirtti. BANKA SORUMLULUK ALMADI Daha sonra paranın çekildiği bankaya ulaşan Ergün durumu anlatmasının ardından işlemin kendisine ait olmadığı gerekçesiyle itirazda bulundu. Banka yetkilisi ise yaptığı kontrollerde işlemin  telefon ile arayarak mail order yöntemiyle (kart yanında olmadan pos cihazı üzerinde bilgilerin tuşlanması) yoluyla yapıldığını, pos cihazının ise başka bir bankaya ait olduğunu belirtti. BANKAYA TEPKİ GÖSTERDİ Bankanın cevabına tepki gösteren Ergün hem bankanın tutar çekiminde bildirimde bulunmamasına hem de işlemin iptal edilmemesine tepki gösterse de banka yetkilisi sorunun kendilerinin sorumluluğunda olmadığı belirtti. Bu sırada oto lastik ve yıkama firması sahibi olan şahıs, Ergün’ü arayarak, pos cihazının sahibi firmayı aradığını, çekilen tutara bloke koydurduğunu söyledi. Ayrıca banka tarafından 17 bin TL’lik  borcun bir an önce ödenmesi gerektiği bildirildi. ŞİKAYETÇİ OLDU Parasını alamayan ve muhatap bulamayan Nermin Ergün, olayların ardından soluğu Kocaeli Adliyesi’nde aldı. Ergün, Savcılığa giderek bilgisi dışında harcama yapan şahıs ya da şahıslardan, oto lastik ve yıkama firmasından ve harcamalara ilişkin kendisine bilgi vermediğini iddia ettiği gerekçesiyle görevini kötüye kullandığını belirten bankadan şikayetçi oldu. 17 bin TL’sini almak için 17 bin TL ödemek zorunda olan kadın, bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istiyor.  
İzmit’te yaşayan Nermin Ergün, hesabından kendinden habersiz 17 bin TL çekildiğini fark etmesi üzerine hem kendisine bildirimde bulunmayan bankadan hem de şahıs ve oto yıkama firmasından şikayetçi oldu.

İzmit’te yaşayan Nermin Ergün isimli ev hanımı, geçtiğimiz hafta evde oturduğu sırada hesap ekstresini kontrol etti. Hesabından bilgisi dışında bir oto lastik ve yıkama firmasına 17 bin TL aktarıldığını gören kadın hemen firmayı aradı. Firma yetkilisi olay ile ilgili Nermin Ergün’e verdiği cevapta bir şahsın telefon ile dükkanı arayıp kart bilgilerini vererek  17 bin TL tutarında kamyon lastiği aldığını anlatması üzerine Ergün, bu alım-satımın bilgisi dahilinde olmadığı belirtti. Bunun üzerine firma  sahibi iş yerindeki güvenlik kamerası kayıtları ile birlikte savcılığa giderek şikayetçi oldu. Ayrıca firma sahibi, şikayetinin ardından dükkana gelen kamyonun plakasının da savcılık tarafından tespit edildiğini belirtti.

BANKA SORUMLULUK ALMADI

Daha sonra paranın çekildiği bankaya ulaşan Ergün durumu anlatmasının ardından işlemin kendisine ait olmadığı gerekçesiyle itirazda bulundu. Banka yetkilisi ise yaptığı kontrollerde işlemin  telefon ile arayarak mail order yöntemiyle (kart yanında olmadan pos cihazı üzerinde bilgilerin tuşlanması) yoluyla yapıldığını, pos cihazının ise başka bir bankaya ait olduğunu belirtti.

BANKAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Bankanın cevabına tepki gösteren Ergün hem bankanın tutar çekiminde bildirimde bulunmamasına hem de işlemin iptal edilmemesine tepki gösterse de banka yetkilisi sorunun kendilerinin sorumluluğunda olmadığı belirtti. Bu sırada oto lastik ve yıkama firması sahibi olan şahıs, Ergün’ü arayarak, pos cihazının sahibi firmayı aradığını, çekilen tutara bloke koydurduğunu söyledi. Ayrıca banka tarafından 17 bin TL’lik  borcun bir an önce ödenmesi gerektiği bildirildi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Parasını alamayan ve muhatap bulamayan Nermin Ergün, olayların ardından soluğu Kocaeli Adliyesi’nde aldı. Ergün, Savcılığa giderek bilgisi dışında harcama yapan şahıs ya da şahıslardan, oto lastik ve yıkama firmasından ve harcamalara ilişkin kendisine bilgi vermediğini iddia ettiği gerekçesiyle görevini kötüye kullandığını belirten bankadan şikayetçi oldu. 17 bin TL’sini almak için 17 bin TL ödemek zorunda olan kadın, bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.