Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

“Hereke Kalesi’ni ‘yaşayan müzeye’ dönüştüreceğiz”

Körfez Belediyesi 08.05.2019 - 19:11, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2674+ kez okundu.
 

“Hereke Kalesi’ni ‘yaşayan müzeye’ dönüştüreceğiz”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hereke Kalesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Söğüt, 640’lı yıllarda yapılan kalede adeta tarihi bir yolculuk ortamı oluşturacaklarını belirtti

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640 yılında yapıldığı sanılan ve restorasyon çalışmaları ile tekrar restore edilerek turizme kazandırılan Hereke Kalesi’nde incelemelerde bulundu. 3. Etap çalışmalarında da sona gelindiği Hereke Kalesi’nde Başkan Yardımcısı Faruk Denli ile birlikte incelemelerde bulunan Söğüt, çalışmaları yürüten ekipten gelinen nokta ve eksiklikler hakkında bilgi aldı. BİN 400 YILLIK TARİH Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yapılan sunum sonrasında incelemelerde bulundu. “Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen bin 400 yıllık kaleyi tekrar gün yüzüne çıkarıyor olmak gerçekten bölgemiz için, ilimiz için önemli” diyen Başkan Söğüt, “Sadece dış görünüş olarak değil, ziyaret edenlerin tarihsel bir yolculuğa çıkacağı adeta bir "yaşayan müze" ortamı oluşturacağız” dedi.
Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Hereke Kalesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Söğüt, 640’lı yıllarda yapılan kalede adeta tarihi bir yolculuk ortamı oluşturacaklarını belirtti

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640 yılında yapıldığı sanılan ve restorasyon çalışmaları ile tekrar restore edilerek turizme kazandırılan Hereke Kalesi’nde incelemelerde bulundu. 3. Etap çalışmalarında da sona gelindiği Hereke Kalesi’nde Başkan Yardımcısı Faruk Denli ile birlikte incelemelerde bulunan Söğüt, çalışmaları yürüten ekipten gelinen nokta ve eksiklikler hakkında bilgi aldı.

BİN 400 YILLIK TARİH

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, yapılan sunum sonrasında incelemelerde bulundu. “Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen bin 400 yıllık kaleyi tekrar gün yüzüne çıkarıyor olmak gerçekten bölgemiz için, ilimiz için önemli” diyen Başkan Söğüt, “Sadece dış görünüş olarak değil, ziyaret edenlerin tarihsel bir yolculuğa çıkacağı adeta bir "yaşayan müze" ortamı oluşturacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.