Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Halk oyunlarıyla kendilerini geliştiriyorlar

KÜLTÜR 13.07.2018 - 21:31, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1903+ kez okundu.
 

Halk oyunlarıyla kendilerini geliştiriyorlar

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri halk oyunları grubuyla müzik ve ritim eşliğinde, beyin ve kas koordinasyonlarını geliştiriyorlar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 17-35 yaş arası, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet veriliyor. Merkezde eğitim alan 30 engelli öğrenci, Müzik Atölyesi kapsamında halk oyunları grubuyla ders alıyor. Halk oyunları, öğrencilerin toplu olarak hareket etmeleri, hareketleri sırasıyla yapmaları, beyin ve kas koordinasyonlarını gelişmesine yardımcı oluyor. Böylece engelli öğrencilerin özgüven kazanması ve sosyalleşmesi sağlanıyor. BEYİN VE KAS KOORDİNASYONU Özel gereksinime ihtiyacı olan engelli öğrenciler, halk oyunları faaliyeti ile aynı müzikte aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkartmaları, toplu halde ve komutlarla hareket etmeleri ve organize olmaları sağlanıyor. Öğrencilerritim ve müzik eşliğinde  sayı sayarak,ayak ve kol hareketlerini yaparak beyin ve kas koordinasyonlarını geliştiriyor. ÖZGÜVEN VE SOSYALLEŞME Yapılan takım çalışması sayesinde içine kapanık yada dikkati daha az olan öğrencilerin sosyalleşmelerine yardımcı olunuyor. Hep birlikte çıkmış oldukları bir gösteri, bireylerde “’Başardım’’ duygusunun açığa çıkmasını ve “Daha iyisini yapabilirim’’şeklinde motive olmalarını sağlıyor.  
Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri halk oyunları grubuyla müzik ve ritim eşliğinde, beyin ve kas koordinasyonlarını geliştiriyorlar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 17-35 yaş arası, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet veriliyor. Merkezde eğitim alan 30 engelli öğrenci, Müzik Atölyesi kapsamında halk oyunları grubuyla ders alıyor. Halk oyunları, öğrencilerin toplu olarak hareket etmeleri, hareketleri sırasıyla yapmaları, beyin ve kas koordinasyonlarını gelişmesine yardımcı oluyor. Böylece engelli öğrencilerin özgüven kazanması ve sosyalleşmesi sağlanıyor.

BEYİN VE KAS KOORDİNASYONU

Özel gereksinime ihtiyacı olan engelli öğrenciler, halk oyunları faaliyeti ile aynı müzikte aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkartmaları, toplu halde ve komutlarla hareket etmeleri ve organize olmaları sağlanıyor. Öğrencilerritim ve müzik eşliğinde  sayı sayarak,ayak ve kol hareketlerini yaparak beyin ve kas koordinasyonlarını geliştiriyor.

ÖZGÜVEN VE SOSYALLEŞME

Yapılan takım çalışması sayesinde içine kapanık yada dikkati daha az olan öğrencilerin sosyalleşmelerine yardımcı olunuyor. Hep birlikte çıkmış oldukları bir gösteri, bireylerde “’Başardım’’ duygusunun açığa çıkmasını ve “Daha iyisini yapabilirim’’şeklinde motive olmalarını sağlıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.