Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Gökçe: Seçimin yenilenmesi lazım

SİYASET 07.04.2019 - 16:23, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2340+ kez okundu.
 

Gökçe: Seçimin yenilenmesi lazım

Derince seçimlere itirazda bulunan Millet İttifakı Derince Belediye Başkan adayı Avukat Sertif Gökçe, “Derince’ de oturmayan resmi görevliler, oy kullanmış. Bizim tespit ettiğimiz bu şekilde 400’ün üzerinde görevli var. Derince’de seçimlerin yenilenmesi gerekiyor” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakının Derince Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren Avukat Sertif Gökçe ve beraberindeki partililer, Derince’deki seçimlere itiraz etmek için YSK’ya başvuru yaptı. Derince’de resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün, resmi olmayan sonuçlara göre bin 261 oy farkla seçimi kazanmış, Sertif Gökçe ve ilçe örgütü, seçim sonuçlarına itiraz etmek için önce Derince İlçe Seçim Kurulu'na, itirazın reddedilmesi sonucu da il seçim kuruluna başvurmuştu. 3 bin 99 geçersiz oy var CHP'liler, 300 sandıkta tespit ettikleri hatalarla ilgili yaptığı başvuru da İl Seçim Kurulu tarafından reddedilince itiraz dilekçelerini Yüksek Seçim Kurulu’na iletmek üzere Yahya Kaptan Mahallesindeki Recep Topaloğlu Spor Salonuna teslim etti. Yapılan itirazlarda CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve çok sayıda parti yöneticisi de hazır bulundu. Yapılan itirazların ardından konuşan Derince İlçe Başkanı Değer, “Derince’de geçersiz oy sayısı 3 bin 99. Biz tüm oyların yeniden sayılmasını istiyoruz” dedi. Adalet herkese lazım Dilekçe tesliminin ardından konuşan Sertif Gökçe, “Mücadelemiz uzun solukludur. Derince’de 2’si seyyar olmak üzere toplam 317 sandığımız var. 300 sandıkta hata var. 3 bin 99 geçersiz oy var. Sebebi belirtilmemiş. O ilçede oturmayan resmi görevliler, Derince'de oy kullanmış. Biz yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Ondan sonra biz her şeye razıyız. Burada seçim yenilenmesi lazım” dedi. İl Başkanı Sarıbay ise, “Adalet herkese lazım. Bizim hakkımızı kimse yiyemez. Hakkımızı söke söke alacağız” dedi. Sertif başkanımızın yanında olacağız Ardından söz alan Milletvekili Haydar Akar, “İstanbul'da yapılan itirazlar sonucu tüm ilçelere geçersiz oylar sayıldı. Bin kez de saysalar sonuç değişmeyecek. Derince'de de geçersiz oyları saymaları lazım. Delilleri ortaya koyuyoruz. Türkiye'yi getirdikleri nokta bu. İzmit'ten ateşlenen fitil tüm Türkiye'ye yayılacak” dedi. Sertif başkanın yanındayız İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, “İktidarın itirazı kabul ediliyor. Bizimkiler alınmıyor. Bakın hala biz mazbatamızı alamadık. Hak yerini bulana kadar mücadelesinde Sertif başkanımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu.
Derince seçimlere itirazda bulunan Millet İttifakı Derince Belediye Başkan adayı Avukat Sertif Gökçe, “Derince’ de oturmayan resmi görevliler, oy kullanmış. Bizim tespit ettiğimiz bu şekilde 400’ün üzerinde görevli var. Derince’de seçimlerin yenilenmesi gerekiyor” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakının Derince Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren Avukat Sertif Gökçe ve beraberindeki partililer, Derince’deki seçimlere itiraz etmek için YSK’ya başvuru yaptı. Derince’de resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün, resmi olmayan sonuçlara göre bin 261 oy farkla seçimi kazanmış, Sertif Gökçe ve ilçe örgütü, seçim sonuçlarına itiraz etmek için önce Derince İlçe Seçim Kurulu'na, itirazın reddedilmesi sonucu da il seçim kuruluna başvurmuştu.

3 bin 99 geçersiz oy var

img-0063-1554639419.jpg?


CHP'liler, 300 sandıkta tespit ettikleri hatalarla ilgili yaptığı başvuru da İl Seçim Kurulu tarafından reddedilince itiraz dilekçelerini Yüksek Seçim Kurulu’na iletmek üzere Yahya Kaptan Mahallesindeki Recep Topaloğlu Spor Salonuna teslim etti. Yapılan itirazlarda CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve çok sayıda parti yöneticisi de hazır bulundu. Yapılan itirazların ardından konuşan Derince İlçe Başkanı Değer, “Derince’de geçersiz oy sayısı 3 bin 99. Biz tüm oyların yeniden sayılmasını istiyoruz” dedi.

Adalet herkese lazım

img-0070.jpg?


Dilekçe tesliminin ardından konuşan Sertif Gökçe, “Mücadelemiz uzun solukludur. Derince’de 2’si seyyar olmak üzere toplam 317 sandığımız var. 300 sandıkta hata var. 3 bin 99 geçersiz oy var. Sebebi belirtilmemiş. O ilçede oturmayan resmi görevliler, Derince'de oy kullanmış. Biz yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Ondan sonra biz her şeye razıyız. Burada seçim yenilenmesi lazım” dedi. İl Başkanı Sarıbay ise, “Adalet herkese lazım. Bizim hakkımızı kimse yiyemez. Hakkımızı söke söke alacağız” dedi.

Sertif başkanımızın yanında olacağız

img-0075.jpg?Ardından söz alan Milletvekili Haydar Akar, “İstanbul'da yapılan itirazlar sonucu tüm ilçelere geçersiz oylar sayıldı. Bin kez de saysalar sonuç değişmeyecek. Derince'de de geçersiz oyları saymaları lazım. Delilleri ortaya koyuyoruz. Türkiye'yi getirdikleri nokta bu. İzmit'ten ateşlenen fitil tüm Türkiye'ye yayılacak” dedi.

Sertif başkanın yanındayız

img-0086.jpg?İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, “İktidarın itirazı kabul ediliyor. Bizimkiler alınmıyor. Bakın hala biz mazbatamızı alamadık. Hak yerini bulana kadar mücadelesinde Sertif başkanımızın yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.