Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Fırtına Pazarcıları Da Vurdu...

20.09.2019 - 21:50, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1880+ kez okundu.
 

Fırtına Pazarcıları Da Vurdu...

Körfez ilçenin en büyük Pazar yerinden biri olan Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde her hafta kurulan Cuma pazarını fırtına vurdu.

Körfez ilçenin en büyük Pazar yerinden biri olan Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde her hafta kurulan Cuma pazarını fırtına vurdu. Yıllardır kendilerine kapalı Pazar yeri sözü verilmesine rağmen sözlerin yerine getirilmediğini belirten seyyar pazarcı esnafı sert esen rüzgar nedeniyle uçan ve yırtılan çadırları ile birlikte tezgahlarını toplayarak evlerinin yolunu tuttular. Körfezli pazarcı esnafının pazar yeri sıkıntısı artarak devam ediyor. Pazarcıların kabusu olan kış aylarının kendisini yavaş yavaş htirmeye başlaması ilçenin  en büyük pazar yerinden biri olan Yarımca Cuma Pazarını fırtına altüst etti. Akşamdan çadırlarını kurarak tezgahlarını açan pazarcı esnafının çadırları fırtınanın etkisiyle yırtıldı, çadır direkleri düştü. Tezgahtaki malları uçan esnaf tezgahlarını toplayarak pazar yerini terk etti. Verilen sözler tutulmuyor Körfez Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin ise, “ Pazarcı esnafımız “kış ayına girdiğimiz bugünlerde her zaman bu rezilliği çekiyoruz. Bize sürekli söz veriyorlar, belediye seçimlerinde; 'size kapalı pazar yeri yapacağız' diye. Her seçim bittiğinde arkasını dönüp gidiyorlar. Hiç kimse bize yardımcı olmuyor. Gerçekten bizlerde zor durumdayız. Zaten satışlarımız eskisi gibi değil, çoluk çocuğumuza ekmeği bile zor alıyoruz. Belediye başkanımızda bir an önce Yarımca’ya bir an önce kapalı pazarın yapılmasıdır. Başkanımız Şener Söğüt’ten destek bekliyoruz. “BUGÜN CUMA PAZARI AMA PERİŞAN OLDUK” Körfez ilçemizin gözde mahallelerinden biri olan Cuma pazarı, böylesi pazar yerlerinin yakışmadığını söyleyen Körfez Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin “Yarımca’ya büyük ve modern çağdaş pazar yerleri gerekiyor. İlleri bırakın Anadolu’nun bazı ilçelerinde, beldelerde, köylerde bile bizim pazarlarımızdan daha güzel pazar yerleri var. Bu çağda böylesine bir pazar yeri bize yakışmıyor. Bugün Cuma pazarı ama perişan. Esnafın tamamı gitmiş durumda. Hiç kimse evine bugün ekmek götüremiyor. Ekmekten ziyade bunun devamlılığı da çok önemli. Önümüz kış, sürekli yağmur, çamur. Bu esnafın halini görüyorsunuz. Buradan bütün yetkililere seslenmiyorum haykırıyorum. Lütfen bu işe acil bir şekilde el atsınlar, bu esnafı bu zorluktan, bu çileden kurtarsınlar” ifadelerini kullandı.
Körfez ilçenin en büyük Pazar yerinden biri olan Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde her hafta kurulan Cuma pazarını fırtına vurdu.

Körfez ilçenin en büyük Pazar yerinden biri olan Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde her hafta kurulan Cuma pazarını fırtına vurdu. Yıllardır kendilerine kapalı Pazar yeri sözü verilmesine rağmen sözlerin yerine getirilmediğini belirten seyyar pazarcı esnafı sert esen rüzgar nedeniyle uçan ve yırtılan çadırları ile birlikte tezgahlarını toplayarak evlerinin yolunu tuttular.

Körfezli pazarcı esnafının pazar yeri sıkıntısı artarak devam ediyor. Pazarcıların kabusu olan kış aylarının kendisini yavaş yavaş htirmeye başlaması ilçenin  en büyük pazar yerinden biri olan Yarımca Cuma Pazarını fırtına altüst etti. Akşamdan çadırlarını kurarak tezgahlarını açan pazarcı esnafının çadırları fırtınanın etkisiyle yırtıldı, çadır direkleri düştü. Tezgahtaki malları uçan esnaf tezgahlarını toplayarak pazar yerini terk etti.

Verilen sözler tutulmuyor

Körfez Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin ise, “ Pazarcı esnafımız “kış ayına girdiğimiz bugünlerde her zaman bu rezilliği çekiyoruz. Bize sürekli söz veriyorlar, belediye seçimlerinde; 'size kapalı pazar yeri yapacağız' diye. Her seçim bittiğinde arkasını dönüp gidiyorlar. Hiç kimse bize yardımcı olmuyor. Gerçekten bizlerde zor durumdayız. Zaten satışlarımız eskisi gibi değil, çoluk çocuğumuza ekmeği bile zor alıyoruz. Belediye başkanımızda bir an önce Yarımca’ya bir an önce kapalı pazarın yapılmasıdır. Başkanımız Şener Söğüt’ten destek bekliyoruz.

“BUGÜN CUMA PAZARI AMA PERİŞAN OLDUK”
Körfez ilçemizin gözde mahallelerinden biri olan Cuma pazarı, böylesi pazar yerlerinin yakışmadığını söyleyen Körfez Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin “Yarımca’ya büyük ve modern çağdaş pazar yerleri gerekiyor. İlleri bırakın Anadolu’nun bazı ilçelerinde, beldelerde, köylerde bile bizim pazarlarımızdan daha güzel pazar yerleri var. Bu çağda böylesine bir pazar yeri bize yakışmıyor. Bugün Cuma pazarı ama perişan. Esnafın tamamı gitmiş durumda. Hiç kimse evine bugün ekmek götüremiyor. Ekmekten ziyade bunun devamlılığı da çok önemli. Önümüz kış, sürekli yağmur, çamur. Bu esnafın halini görüyorsunuz. Buradan bütün yetkililere seslenmiyorum haykırıyorum. Lütfen bu işe acil bir şekilde el atsınlar, bu esnafı bu zorluktan, bu çileden kurtarsınlar” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.