Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Ergüney " Hasta olanlar düğüne gitmesin"

SAĞLIK 20.08.2020 - 23:28, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1765+ kez okundu.
 

Ergüney " Hasta olanlar düğüne gitmesin"

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde  vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez  düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.   Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs enfeksiyonu ile mücadele çalışmaları titizlikle sürdürülürken vatandaşlardan alınan tedbir ve önlemlere titizlikle uymaları bekleniyor. Kurallara uyulduğunda kontrol altına alınan ve düşen vaka sayıları, önlemlere uyulmadığında yükseliyor ve hasta sayılarında artışa neden oluyor. Bu tip olumsuz davranışlar sürecin başından beri  gerçekleştirilen yoğun ve özverili çalışmaları maalesef sekteye uğratıyor.   Kocaeli’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından günlük olarak gerçekleştirilen Filyasyon Analiz Toplantılarında, koronavirüs salgın verileri ilimizin sağlık yöneticileri tarafından her yönü ile analiz ediliyor, vaka sayılarındaki artış nedenleri sorgulanıyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney başkanlığında gerçekleştirilen analiz toplantılarında, bulaş sebepleri arasında bugünlerde taziye, düğün, nişan gibi toplu etkinliklerin öne çıktığı görülüyor.      “Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmeleri” gerektiğini önemle vurgulayan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Hasta olduğundan şüphelenen kişilerin bulaştırmama adına çok dikkatli hareket etmesi ve kalabalık ortamlardan kaçınmaları gerekiyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak günlük gerçekleştirdiğimiz toplantılarda koronavirüsün izini sürüyor, hastaların yaş, meslek ve günlük alışkanlıkları gibi davranışlarını analiz ediyoruz. Bu toplantılarda  bazı vatandaşlarımızda  hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı  halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz.      Vatandaşlarımızın bu tip toplu etkinliklerde çok dikkatli olmaları, tedbir ve önlemlere istisnasız uyarak koronavirüsle mücadelede biz sağlıkçılara destek vermeleri gerekiyor. Virüsün özellikle kalabalık ve maskesiz ortamları sevdiğini unutmayalım. Bu savaşı ancak güçlerimizi birleştirirsek, koronavirüse karşı “YENİ BİR DAVRANIŞ MODELİ” geliştirebilirsek kazanabiliriz.   Kocaeli’de salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergilendi. İlimiz şu anda bir çok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekün seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir. Kocaeli’de daha önce olduğu gibi bunu tekrar başarabileceğimize inanıyorum.”  şeklinde  konuşarak herkesi tedbirlere uymaya ve virüsle mücadeleye davet etti.
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney koronavirüsle mücadele sürecinde  vatandaşlara önemli uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Ergüney bu kez  düğün ve benzeri toplu etkinliklerin tehlikesine dikkat çekti.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs enfeksiyonu ile mücadele çalışmaları titizlikle sürdürülürken vatandaşlardan alınan tedbir ve önlemlere titizlikle uymaları bekleniyor. Kurallara uyulduğunda kontrol altına alınan ve düşen vaka sayıları, önlemlere uyulmadığında yükseliyor ve hasta sayılarında artışa neden oluyor. Bu tip olumsuz davranışlar sürecin başından beri  gerçekleştirilen yoğun ve özverili çalışmaları maalesef sekteye uğratıyor.

 

Kocaeli’de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından günlük olarak gerçekleştirilen Filyasyon Analiz Toplantılarında, koronavirüs salgın verileri ilimizin sağlık yöneticileri tarafından her yönü ile analiz ediliyor, vaka sayılarındaki artış nedenleri sorgulanıyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney başkanlığında gerçekleştirilen analiz toplantılarında, bulaş sebepleri arasında bugünlerde taziye, düğün, nişan gibi toplu etkinliklerin öne çıktığı görülüyor.   

 

“Hastalık belirtisi taşıyan kişilerin toplu etkinliklere gitmeyerek kendilerini izole etmelerigerektiğini önemle vurgulayan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney “Hasta olduğundan şüphelenen kişilerin bulaştırmama adına çok dikkatli hareket etmesi ve kalabalık ortamlardan kaçınmaları gerekiyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak günlük gerçekleştirdiğimiz toplantılarda koronavirüsün izini sürüyor, hastaların yaş, meslek ve günlük alışkanlıkları gibi davranışlarını analiz ediyoruz. Bu toplantılarda  bazı vatandaşlarımızda  hastalık belirtisi olduğu, hatta muayene olup Covid-19 testi yaptırdığı  halde kız isteme, nişan, bohça serme, düğün gibi etkinliklere katıldıklarını ve pek çok kişiye hastalığı bulaştırdıklarını görebiliyoruz.   

 

Vatandaşlarımızın bu tip toplu etkinliklerde çok dikkatli olmaları, tedbir ve önlemlere istisnasız uyarak koronavirüsle mücadelede biz sağlıkçılara destek vermeleri gerekiyor. Virüsün özellikle kalabalık ve maskesiz ortamları sevdiğini unutmayalım. Bu savaşı ancak güçlerimizi birleştirirsek, koronavirüse karşı “YENİ BİR DAVRANIŞ MODELİ” geliştirebilirsek kazanabiliriz.

 

Kocaeli’de salgının başından beri gerek kurumlar tarafından gerekse halkımız tarafından örnek bir mücadele sergilendi. İlimiz şu anda bir çok ilden daha iyi durumda olmasına rağmen vakaların artmaya devam ettiğini görüyoruz. Topyekün seferberlik şeklinde bir mücadele başlatabilirsek 15 gün içinde çok daha iyi bir seviyeye gelebiliriz. Aksi halde önümüzdeki aylarda ciddi kısıtlamalar tekrar gündeme gelecektir. Kocaeli’de daha önce olduğu gibi bunu tekrar başarabileceğimize inanıyorum.”  şeklinde  konuşarak herkesi tedbirlere uymaya ve virüsle mücadeleye davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.