Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Dünyanın En Büyük Ticari Anlaşması 15 İmza İle Gün Yüzünde!

GÜNDEM 22.11.2020 - 23:51, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 1603+ kez okundu.
 

Dünyanın En Büyük Ticari Anlaşması 15 İmza İle Gün Yüzünde!

Dünyanın pandeminin kıskacında olduğu bu dönemde aklım, zamanlama olarak bana ilginç gelen dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşmasının sonuçlarıyla ve sorularıyla meşgul.

Dünyanın pandeminin kıskacında olduğu bu dönemde aklım,  zamanlama olarak bana ilginç gelen dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşmasının sonuçlarıyla ve sorularıyla meşgul. Dünya nüfusunun 56 milyonu koronaya yakasını kaptırmışken ve insanlar patır patır ölüyorken,15 ülkenin bir araya gelerek hem Avrupa Birliği'ne hem de A.B.D' ne ticari olarak meydan okurcasına anlaşmaya varmalarının zamanlaması oldukça enteresan!  Hele ki Covid-19 virüsünün Çin kaynaklı olduğu düşünüldüğünde ...Ve dahası, "RCEP anlaşmasının, yani bahsi geçen serbest ticaret anlaşmanın başını Çin' in çekiyor olması bir tesadüf olamaz" dedirtti bana! Düşünsenize, dünya devi denilen Amerika ve dünyanın en önemli ve tek güçlü ülkeler birliği diye tabir edilen AB' ne karşı yıllar sonra, ilk defa başka bir ülkeler topluluğu ekonomik dengeleri değiştirmek üzere düğmeye basıyor! Yürürlüğe geçtikten kısa bir zaman sonra ASYA-PASİFİK bölgesinde ABD ve AB' nin borusunun sesinin kısılacağının habercisidir bu anlaşma.  Bana göre 3. büyük ekonomik güçtür, dünyanın mevcut ekonomik yapısını değiştirebilecek olan... Ve her nedense mantığımın sesi, bu yeni oluşumun çok yakın bir zaman aralığında 3. lükten zirveye oynacağını söylüyor! Nitekim ÇİN' in sanayi konusunda ve elbette nüfusunun yoğunluğundan ve tedarik gücünden de faydalanarak dünya ticaretinde nasıl güçlü bir konumda olduğunu gördük ve artık biliyoruz. Dolayısıyla "Çin, bu anlaşmanın başını çeken ülkedir ve dünya ekonomisinin dinamolarını daha da değiştirecektir " demek hayal olmaz.  Çin' in dışında Japonya, Avusturalya, Güney Kore, Endonezya, Hindistan, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Malezya, Kamboçya gibi ülkelerin yer aldığı 15 ülke her ne kadar bu anlaşmanın görüşmelerine 2012 yılında başlamış olsa da, nihai kararın alınmasının ve imzaların atılmasının koronanın hız kazandığı günlere denk gelmesi şaşırtıcı!  Avrupa Birliği' nin bu anlaşmadan tedirgin olduğu ortada. Keza Almanya'nın yaptığı açıklama da bunu açık seçik gösteriyor.  Bence de hem Avrupa Birliği hem A.B.D tedirgin olmalı!  Zira RCEP anlaşması olarak tarihe geçen dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşmasının 2.2 milyarlık tüketiciyi hedef aldığı düşünülürse, dünyadaki ekonomik dengelerin değişeceği kesin! Gelin görün ki ben hâlâ "neden şimdi?" kısmında takılıp kaldım!  Bu anlaşmaya büyük pencerenin ardından baktığımda ortaya çıkan gerçekler yukarıda yazdığım gibi olmasına rağmen, ben "detaylar ayrıntıda gizlidir" fikriyle bir de küçük pencereden bakıyor ve "neden şimdi?" sorusunu bir kez daha soruyorum.  Hele ki Covid-19 virüsünün doğum yerinin de ÇİN olduğunu düşündüğümde, aklımdaki deli sorularla uğraşıp duruyorum!  Esen kalın.
Dünyanın pandeminin kıskacında olduğu bu dönemde aklım, zamanlama olarak bana ilginç gelen dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşmasının sonuçlarıyla ve sorularıyla meşgul.

Dünyanın pandeminin kıskacında olduğu bu dönemde aklım,  zamanlama olarak bana ilginç gelen dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşmasının sonuçlarıyla ve sorularıyla meşgul.

Dünya nüfusunun 56 milyonu koronaya yakasını kaptırmışken ve insanlar patır patır ölüyorken,15 ülkenin bir araya gelerek hem Avrupa Birliği'ne hem de A.B.D' ne ticari olarak meydan okurcasına anlaşmaya varmalarının zamanlaması oldukça enteresan! 

Hele ki Covid-19 virüsünün Çin kaynaklı olduğu düşünüldüğünde ...Ve dahası, "RCEP anlaşmasının, yani bahsi geçen serbest ticaret anlaşmanın başını Çin' in çekiyor olması bir tesadüf olamaz" dedirtti bana!

Düşünsenize, dünya devi denilen Amerika ve dünyanın en önemli ve tek güçlü ülkeler birliği diye tabir edilen AB' ne karşı yıllar sonra, ilk defa başka bir ülkeler topluluğu ekonomik dengeleri değiştirmek üzere düğmeye basıyor!

Yürürlüğe geçtikten kısa bir zaman sonra ASYA-PASİFİK bölgesinde ABD ve AB' nin borusunun sesinin kısılacağının habercisidir bu anlaşma. 

Bana göre 3. büyük ekonomik güçtür, dünyanın mevcut ekonomik yapısını değiştirebilecek olan... Ve her nedense mantığımın sesi, bu yeni oluşumun çok yakın bir zaman aralığında 3. lükten zirveye oynacağını söylüyor! Nitekim ÇİN' in sanayi konusunda ve elbette nüfusunun yoğunluğundan ve tedarik gücünden de faydalanarak dünya ticaretinde nasıl güçlü bir konumda olduğunu gördük ve artık biliyoruz. Dolayısıyla "Çin, bu anlaşmanın başını çeken ülkedir ve dünya ekonomisinin dinamolarını daha da değiştirecektir " demek hayal olmaz. 

Çin' in dışında Japonya, Avusturalya, Güney Kore, Endonezya, Hindistan, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Malezya, Kamboçya gibi ülkelerin yer aldığı 15 ülke her ne kadar bu anlaşmanın görüşmelerine 2012 yılında başlamış olsa da, nihai kararın alınmasının ve imzaların atılmasının koronanın hız kazandığı günlere denk gelmesi şaşırtıcı! 

Avrupa Birliği' nin bu anlaşmadan tedirgin olduğu ortada. Keza Almanya'nın yaptığı açıklama da bunu açık seçik gösteriyor. 

Bence de hem Avrupa Birliği hem A.B.D tedirgin olmalı! 

Zira RCEP anlaşması olarak tarihe geçen dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşmasının 2.2 milyarlık tüketiciyi hedef aldığı düşünülürse, dünyadaki ekonomik dengelerin değişeceği kesin!

Gelin görün ki ben hâlâ "neden şimdi?" kısmında takılıp kaldım! 
Bu anlaşmaya büyük pencerenin ardından baktığımda ortaya çıkan gerçekler yukarıda yazdığım gibi olmasına rağmen, ben "detaylar ayrıntıda gizlidir" fikriyle bir de küçük pencereden bakıyor ve "neden şimdi?" sorusunu bir kez daha soruyorum. 

Hele ki Covid-19 virüsünün doğum yerinin de ÇİN olduğunu düşündüğümde, aklımdaki deli sorularla uğraşıp duruyorum! 

Esen kalın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.