Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Dr. Gergerlioğlu'ndan Giresun Afet Bölgesi İlan Edilsin

SİYASET 24.08.2020 - 10:26, Güncelleme: 26.11.2022 - 01:09 2314+ kez okundu.
 

Dr. Gergerlioğlu'ndan Giresun Afet Bölgesi İlan Edilsin

HDP Kocaeli milletvekili Dr. Ömer Faruk gergerlioğlu "Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı şekilde tazmin edilmesi için acilen bölge afet bölgesi ilan edilmelidir"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Giresun ili ve çevresinin afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.   TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifim gerekçesi ile birlikte ilişikte sunulmuştur. Gereğini arz ederim.   GENEL GEREKÇE Giresun’da 22 Ağustos Cumartesi günü etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Sağanak nedeniyle Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dereler taştı. Selin ağır hasara yol açtığı Dereli, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. 23 Ağustos itibariyle Giresun'un Dereli İlçesi'nde meydana gelen selde ikisi asker en az altı kişi hayatını kaybettiği ve 10 kişinin ise kaybolduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü belirtilmektedir. Aktarılan bilgiye göre: “Selde dört köprü yıkıldı. Birçok ev ve iş yerine su ve balçık doldu. Çiftçinin fındığı sel suları götürdü. Onlarca hayvan telef oldu. İnsanlar evsiz kaldı.”. Bu pandemi döneminde devlet desteği olmadan Giresun’un yaralarının sarılması mümkün görülmemektedir. Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı bir şekilde tazmin edilmesi için bölgenin acil şekilde afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Bu sayede yetkililerce neredeyse tamamen çöktüğü söylenen altyapı yenilenebilecek ve halkımızın ekonomik anlamda acıları bir nebze olsun hafifletilebilecektir. Bu amaçla söz konusu “15/5/1959 Tarihli ve 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hazırlanmıştır.     MADDE GEREKÇESİ MADDE 1 – Gerçekleşen selden dolayı Giresun ili ile çevresinde oluşan zararların tazmini ve olası afetlere hazırlık yapılması amaçlanmaktadır. MADDE 2 – Yürürlük maddesidir. MADDE 3 – Yürütme maddesidir. 15/5/1959 TARİHLİ VE 7269 SAYILI UMUMİ HAYATA MÜESSİR AFETLER DOLAYISIYLA ALINACAK TEDBİRLERLE YAPILACAK YARDIMLARA DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ   MADDE 1 – 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.             “GEÇİCİ MADDE 27 – Giresun, ilçeleri ve köyleri; 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketi ve bu sel felaketinin ortaya çıkardığı olumsuzluklardan ötürü afet bölgesi ilan edilmiştir. Bu afet bölgesi ilan edilen yerlerde yurttaşların selden zarar gören konut, işyeri, barınak vb. için alacakları yardımlarda bu kanun hükümleri uygulanır.” MADDE 2 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 3 – Bu kanun hükümleri Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülür.
HDP Kocaeli milletvekili Dr. Ömer Faruk gergerlioğlu "Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı şekilde tazmin edilmesi için acilen bölge afet bölgesi ilan edilmelidir"

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Giresun ili ve çevresinin afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifim gerekçesi ile birlikte ilişikte sunulmuştur.
Gereğini arz ederim.
 
GENEL GEREKÇE
Giresun’da 22 Ağustos Cumartesi günü etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Sağanak nedeniyle Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dereler taştı. Selin ağır hasara yol açtığı Dereli, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi.
23 Ağustos itibariyle Giresun'un Dereli İlçesi'nde meydana gelen selde ikisi asker en az altı kişi hayatını kaybettiği ve 10 kişinin ise kaybolduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü belirtilmektedir. Aktarılan bilgiye göre: “Selde dört köprü yıkıldı. Birçok ev ve iş yerine su ve balçık doldu. Çiftçinin fındığı sel suları götürdü. Onlarca hayvan telef oldu. İnsanlar evsiz kaldı.”.
Bu pandemi döneminde devlet desteği olmadan Giresun’un yaralarının sarılması mümkün görülmemektedir. Yaraların sarılması yurttaşların zararlarının hızlı bir şekilde tazmin edilmesi için bölgenin acil şekilde afet bölgesi ilan edilmesi gerekmektedir. Bu sayede yetkililerce neredeyse tamamen çöktüğü söylenen altyapı yenilenebilecek ve halkımızın ekonomik anlamda acıları bir nebze olsun hafifletilebilecektir.
Bu amaçla söz konusu “15/5/1959 Tarihli ve 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” hazırlanmıştır.
 
 
MADDE GEREKÇESİ
MADDE 1 – Gerçekleşen selden dolayı Giresun ili ile çevresinde oluşan zararların tazmini ve olası afetlere hazırlık yapılması amaçlanmaktadır.
MADDE 2 – Yürürlük maddesidir.
MADDE 3 – Yürütme maddesidir.
15/5/1959 TARİHLİ VE 7269 SAYILI UMUMİ HAYATA MÜESSİR AFETLER DOLAYISIYLA ALINACAK TEDBİRLERLE YAPILACAK YARDIMLARA DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
 
MADDE 1 – 15/5/1959 tarihli ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
            “GEÇİCİ MADDE 27 – Giresun, ilçeleri ve köyleri; 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketi ve bu sel felaketinin ortaya çıkardığı olumsuzluklardan ötürü afet bölgesi ilan edilmiştir.
Bu afet bölgesi ilan edilen yerlerde yurttaşların selden zarar gören konut, işyeri, barınak vb. için alacakları yardımlarda bu kanun hükümleri uygulanır.”
MADDE 2 – Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu kanun hükümleri Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülür.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve korfezmanset.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.